reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Paula u mnie podobnie jak u Daff . On jest najmądrzejszy,wie wszystko najlepiej. I już nie raz mówiła, ale on twierdzi,że się zajmuje dzieckiem to nic nie musi zmieniać. Przecież z nią siedzi 10minut jak ja wychodzę jeść i mu ja na silę wciskam.
D
współczuję , przecieśż dziecko jest wasze i razem powinniscie się nim zajmować:tak: onn chodzi do pracy , ale w tym czasie ty też jestes "w pracy" przecież opiekunkom też płacą;-)
zgadzam się kammą!!
w sumie kazdy facet jest inny moj to na początku non stop z dzieckiem teraz troche mu przeszło no ale w nocy musi wstawac, zreszta czasem on wszystko robi poza karmieniem tylko ze narazie nie pracuje i ma czas
mój tez teraz nie pracuje i zajmujemy się po rózwno , a nawet on więcej bo ja czasem źle się czuję z powodu ciązy , awsze albo zgaga albo jakies bóle...
ale jak pracował to również mi pomagał..
niby dziecko śpi , ale matka jest zmęczona tym marudzeniem , tym że jest sama z dzidziusiem i sama musi wszystko przygotować.. mój mąż jak wracał z pracy to nieraz nawet pomagał mi prać i prasować:tak:

Dziewczyny a ile Wasze dzieci jedzą na kolację?? Tzn ile mleka wypijają?? Bo moja zjada tylko 180 ml i to napewno jej nie starcza do rana , no ale więcej nie daje rady zjeść.

Słoneczko na dworze a mi się spać chcę!!!!
wiesz co , powiem Ci że moja je dużo...
znaczy teraz już mniej , ale miała okres taki ze zjadała 2 butle po 330ml na noc :sorry2: jak jej dawałam tylko 1 butlę to wrzeszczała i nie chciała zasnąć, a jak dostawała drugą to spała pięknie
później jej zmieniłam nieco i zaczęłam dawać późńiej kolację tak ze jedna butla jej starczała ale budziła sie o 23-24 i musiałam zrobić drugą butlę , teraz wróciła do normy i zjada jedną 330ml tylko

Laski zaniedbuje was ale czuje sie fatalnie:/
umi zdrówka życze:*
łóżeczko śliczne , sama szukam dla małej ale nie mogę nic fajnego wychaczyć :sorry2:
a to mi się podoba z tygryskiem i z jednorożcem i chyba kupię sama takie:-p choć jak dla mnie trochę krótkie bo mała ma już 90cm , no ale to dziecięce , więc późńiej jej zmienię na większe:tak:
mi się podobały jeszcze takie(ale jest drogie bardzo dlatego jeszcze nie kupiłam :-p )
DISNEY PRINCESS Łóżko Łóżeczko Księżniczki Kurier (1451717392) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

mam pytanie dziewczyny, ile wasze dzieci mialy, jak zaczely same siedziec? i kiedy zaczely raczkowac?
moja bardzo szybko samodzielnie siedziała bo jak się podnosiła do siadu miała 8 tygodni zaledwie:tak:
a siedziała juz mając 4 miesiące i tydzień:sorry2:
raczkować raczkowała późno bo wcześniej chodziła niż raczkowała , ale raczkowanie było w wieku 8 msc

hej. u nas nie zaciekawie. Szwagierka poronila:( z winy doktora...:( twarda bylam przy niej a gdy wyszlam zaczelam tak wyc ze nie moglam sie opanowac. dobrze ze dziecka nie mielismy ze soba ajc....zle sie dzieje:confused2:
przykro mi z powodu szwagierki:-(

a ja powitam się wkońcu , u mnie walentynki równie udane ...
no prawie bo podczas popłudniowego spaceru złapał nas grad i ulewa(mmimo ze jak wychodziliśmy z domu to świeciło słońce:sorry2: )i przez to chyba mnie zawiało bo mnie ucho boli:confused2:
ale poza tym , pyszny obiadek , późńiej romantyczne filmiki , wieczorem jak mała zasnęła wymieniliśmy się upominkami:-p
no i w nocy wiadomo:zawstydzona/y::-D

a dziś podczas śniadania strasznie poparzyłam sobie usta jajkiem:dry: i muszę trzymać cały czas przy ustach szkalnkę lodowatej wody bo mnie strasznie piecze:-:)-:)-(
i już mi ię robi bąbel , a z dziąsła schodzi skóra

reklama
konniczynka 4 miesiace. cierpia bardzo ale bede starac sie o dzidzie mam nadzieje ze jeszcze w tym roku bedzie...Dziekuje dziewczyny:*

trina juz wstał po 11:-)
koniczynka ano wkurza mnie bo zabkuje i by tylko na recach siedzial... a przeciesz 2kg nie wazy ;-) ale daje rade, troszke ponazekac musze na dzieciaki zeby nie bylo ze mam złote dzieci ;-) :-D

gosia strasznie przykra historia:-( dobrze,że z Nią jesteś i ją wspierasz

ViKamcia fajnie,ze świętowanie się udało:-) i niech buźka Ci się "naprawi" szybko;-)

Eliza ponarzekaj sobie, czasem trzeba ;-) a w ogóle mam do Ciebie pytanko :-) bo widzę,że Miki urodził się w czerwcu, powiedz mi jak go ubierałaś latem jak był taki malutki, na spacery itd? :-)

trina powiem ci ze miałam problemy z tym ubieraniem bo Hania i Daniel zimowi i grubo sie ubierało;-)
Mikusia to powoli przyzwyczajałam i w domku to byl w półspiochach i body zazwyczaj i tak na dwór wybywalismy w wozku okryty pieluszka tetrową:-) jak bylo bardzo goraco to bez czapeczki:tak: kochana wsio od pogody zalezało :-)
Bosze jak tez czas leci....

Załączniki

• na dworku.jpg
    na dworku.jpg
    12,4 KB · Wyświetleń: 35
  • synus mamusiny.jpg
    synus mamusiny.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 34
  • no i usnelismy....jpg
    no i usnelismy....jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 37
Eliza dzięki wielkie za podpowiedź;-) tak właśnie przegladam ciuszki na allegro i się zastanawiam na jakie bardziej zwracać uwagę, ale nie będe szaleć,bo i tak za moment powyrasta ze wszystkiego:-)

gosia To trzymam kciuki za kolejne staranka.
kamcia Dobrze, że to jajko yło na śniadanie, a nie na kolację, bo walentynkowy wieczór mógłby być mniej przyjemny ;-D

ViKamcia te łóżeczko "księżniczkowe" też śliczne :tak: no ale jak dla mnie za drogie. My zdecydowaliśmy, że kupimy te ŁÓŻECZKO DLA JUNIORA + BARIERKI + SZUFLADA (1450536021) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
Do tego wiadomo- materac, jakiś ładny kocyk, poduszeczki i też będzie ładne ;-)
Współczuję poparzenia.. oby szybko zeszło :tak:

trina ja urodziłam w maju, to jak było ciepło to ubierałam Zuzę podobnie jak Eliza Mikiego. Na pierwszych spacerkach Zuza miała polarkowy kombinezon a z czasem jak było naprawdę gorąco to body albo sukieneczki, bez czapeczki albo samą opaskę lub cieniutki kapelusik :tak:

Zuza mnie wkurza, bo nie chce iść spać :dry: Jak mi później padnie to się wkurzę :dry:
Ja za to jestem strasznie śpiąca, oczy mi się same zamykają :sorry2:

1 (22).jpg1 (14).jpg1 (20).jpg1 (15).jpg1 (16).jpg1 (21).jpg1 (1).jpg1 (12).jpg1 (18).jpg

wynalazłam takie cuda i to wszystko w rozmiarze 68:-D tylko raczej dżinsy to kiepski pomysł dla niemowlaka:dry:

Załączniki

• 1 (19).jpg
    1 (19).jpg
    8,4 KB · Wyświetleń: 32
reklama
trina śliczne te ciuszki :tak::-) Zuza miała kilka par dżinsów jak była taka malutka 62-68 cm ale wiadomo, że cały dzień w nich nie była, tylko np na spacer, a w domu od razu ją przebierałam.

Do góry