reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

umi biedny Kacperek, musi się męczyć :-( współczuję bardzo. Oby jutro już nie wymiotował.

Zuza zasnęła o 20:40. Ale się z nią namęczyłam! Przed 20 już się położyłyśmy ale ona ciągle śpiewała i krzyczała "mama koko!" :baffled: no ale w końcu zasnęła. Nie miała drzemki a tak ciężko było jej zasnąć.. ciekawe jak będzie jutro jak wstanie o 8, mam nadzieję, że lepiej! :tak:;-)

reklama
Mummy strasznie mi to zajeżdża reklamą :dry:

A swoją drogą ciekawe ile płacą za takie umieszczanie reklam?

Umi
jejku strasznie szkoda Kacperka, ucałuj Go od Nas.

Anetka super że Zuzia już śpi. Ja ci dzisiaj łeb suszyłam o spaniu a Julka jeszcze nie śpi :dry: próbujemy ją zalulać ale za chiny nie da rady zasnąć, nie wiem co z Nią dzisiaj...

Lolkak ja zaczynałam od marchewki, po paru dniach jabłuszko, później możesz dać marchewkę z ziemniaczkiem, ryżem, i powolutku rozszerzać o następne warzywa i owoce.

kama a nie spała dłużej w dzień?
Ja bym chciała, żeby Zuza codziennie tak wcześnie zasypiała, przynajmniej mam czas dla siebie:-p Mam tylko nadzieję, że już mi się nie obudzi.. :sorry:

lolkak japamietam jakmusiałam sciagnac pokarm to laktatorem sie nie dało ale reką sciagałam ponad 2 h i prawie 10 ml sie uzbierało byłam z seibie dumna;-p
femme widzisz bo nie musiałas sciagac gdybyś musiała to bys tak nie twierdziła:-p
anetka ooo widze ze wdrazasz plan wczesniejszego spania:-) A wiesz co mi sie przypomniało? taka jedna metoda stopniowego przyzwyczajania gdyby to nie chciało wypalic jak np kgładziesz Zuzie zawsze dajmy na to o 23 to co dziennie kładź ją 10-15 min wczesniej niz dnia poprzedniego. A co za tym idzie budź 15 min wczesniej niz dnia poprzedniego czyli jak idzie spac o 23 i wstaje o 10 to kładz ja o 22:45 i obudź punktualnie o 9:45, na nastepny dzien połóz ją o 22:30 i obudź o 9:30 jakby były mega problemy to mozna dla przyzwyczajenia powtarzać dany rytm az sie przyzwyczai i potem stopniowo przyzwyczajać

edit femme na razie nie kupowałam bo czestotliwosc sie zmniejszyła sama od siebie tzn od 20 wczoraj do 4 wymiotował 5 razy a od 5 do 20 tylko 2 licze na to ze noc bedzie spokojna

Ostatnia edycja:
Anetka no właśnie nie tylko 1,5 h spała, ale już na szczęście zipie.

Zobaczysz trochę determinacji i będą efekty :-)

A ja zainspirowana Anetką od dzisiaj zaczełam robić 6 weidera, zobaczymy czy jutro powtórzę bo już dwie serie trzeba robić :-D

umi w końcu trzeba:-p
Oo dzięki. To jak to się nie uda, to spróbuję z tym co napisałaś :tak:

kama a ja za to dzisiaj nie ćwiczyłam :sorry: muszę kupić jakąś normalną skakankę, bo tą co mam pies mi pogryzł i się skręca.

anetka ja mam super fajna skakanke i nie mam miejsca do skakania a poza tym mnie to jak nie wiem nudzi:-p ale czekam na mate sasasasa:laugh2:
kaamaa ja do 14 dotrwałam A6W i dałam sobie siana zawsze mi sie słabo robi prz tym:-p

reklama
nie zgadzam się z Twoją opinią, że nie warto wprowadzać planu. półroczne dzieci powinny spokojnie przesypiać 10h i to jest normalne. dzieci są spokojniejsze i wyspane.

Do góry