reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

to jest dla mnie też niezroumiałe , rozumiem naturalnymi sposobami, kapiel piżamka i do łóżka i cisza w domu , światłą pogaszone , ale np jak niektórzy nie dają dziecku na noc jeść jak się obudsi bo "ma spać" to bez sensu:no:
moja np sama od poczatku jadła raz tylko w nocy a po 3 miesiącach wcale(ciesze się z tego ogromnie bo się wysypiałam)
ale jakby wstawała to nic się nie poradzi , dziecko małe je na zawołanie i tyle razu ile zawoła tyle się powinno dać...:tak:
będzie czas że sie nauczy spać o właściwych porach...
jeszcze co innego jak znajomi robią , córka budzi się o 1 w nocy a oni z nią schodza na dół i bawią się do 4 rano:szok: bo ona chce się bawić...
o nie tak też bym nie robiła... jak się budzi to daję jeść i niech zje i albo lezy albo śpi.. a nawet bym pobujała.. ale nie żeby dziecko uczyć że o tej porze jest czas na zabawę:no:

hehe oglądąłam z D filmik ten pierwszy i to samo stwierdziłam że Julka zachowuje się jaby się bała łyżeczkę dotknąć a na hasło"do buzi" wkłada rączkę:-D
ale trochę wprawy i się nauczy:tak:

Kamcia ale najlepsze jest to ze ona na codzien non stop baiwla sie lyzeczka bo zabierala nam z kawy i wcinala sobie... a tu sie zachwouje jakby pierwsyz raz na oczy ja widziala. pozatym ma kolorowe lyzeczki ktore ciagle ze soba nosila. jutro bede jej dawac te kolorowe. moze poprawa bedzie.

reklama
Ojej a co tu taka cisza???
Miki spi, Hania z Danielem tez juz na łóżkach... a maz tez spi... :dry:

Daffi i jak mala ma tągoraczka? kurcze moze to zeby?

Ojej a co tu taka cisza???
Miki spi, Hania z Danielem tez juz na łóżkach... a maz tez spi... :dry:

Daffi i jak mala ma tągoraczka? kurcze moze to zeby?

ma nadal... jak pojdziemy zaraz kapac sie i bede myc jej zabki to zrobie dokladniejszy przeglad buzi.
a moze teraz trzydniowka? tylko ze trzydniowka lubi temop powyzej 39 stopni.. no albo znow zapalenie drog moczowych.
rano pobiore mocz a M pojedzie do klekarza po skierowanie i zostawi mocz zeby nie placic.

Mój młody jakies 2 godziny temu znowu zwymiotował 2 raz dzisiaj.Smiem twierdzic ze mu przechodzi... bo zrobiłam mu kromeczke z masełkiem zjadł całą, bez skórek... ( nie skomentuje tego faktu... chory jest to mu daruje:-D) a potem chciał drugą i drugiej zjadł pół. A teraz od 20 min spi i czekam na ratowanie ostatniego czytsego kocyka... wczoraj zapaprały sie 2 posciele i 2kocyki no i poduszki i jak uprałam to jeszcze mi nie wyschło:/
W ogóle jak chciało mu sie wymiotowac to przybiegł i woła mama, pani be boli. Tzn Mam pani to pielegniarka on wtedy pokazuje ze mu cos w brzuszku robiła i chyba ból brzuszka z tym skojarzył i boli czyli ze go bolało. Zaraz potem ryk i zwrócił... szkoda mi go strasznie tak sie meczy...

Daff moze trzydniówka? tyle ze faktycznie trzydniówki lubia wyzsze temp, to moze jednak zabki? Świetnie Julka je:-p po co masie meczyc łyzeczką:-p Mój jak czasem nie moze nabrac łyzeczką to nabiera palcami wkłada na łyzeczke i siup do buzi:-D
Kamcia a ja sie po czesci z Tobą zgadzam a po czesci nie... ja jestem taka matka która na zawołanie dawała jesc i teraz młody ma prawie 2 lata i nadal sie budzi w nocy na picie... ponadto ciezko go oduczyc tego:/ Tak wiec wydaje mi sie ze trzeba umiejetnie znaleźć moment bo ja np troche go przegapiłam

Hej ;-) was nie można na cały dzień zostawiać :no: :-p
Ja w końcu mam tą Nkę :-p !!! :-D:-D
Mała właśnie zasypia :-) byłam z nią u kosmetyczki mam jej na 3 dni wyjąć kolczyk przemywać wodą utlenioną i smarować tribiotykiem a taka dzielna byłą :szok: nic nie pisnęła stała zamurowana tylko minkę miała przerażoną ale anioł normalnie :-D a w domu to się nie daje i drze wniebogłosy :dry: no i w końcu samochód z naprawy odebrałam :no: :dry: od grudnia stał 500zł poszło ... no ale chociaż teraz jeździć jest czym więc jutro śmigam do kumpeli :-p :-)

KONICZYNKA - ja do allegro dostałam zakaz zaglądania bo jak byłam uzależniona to codziennie coś kupowałam cały dzień czyhałam na okazję :-D :-p

Ja też jakoś do FB się nie mogę przekonać mam konto ale nie używane mam chyba z 5 znajomych :-D:-D :-p

ANIA - ja stosowałam ten plan ;-) i u mnie było super wszystko ułożone mała spokojna i grzeczna ...ale to tak do roku nie dłużej się sprawdza :-p

MISIA - hej :-)

VIKAMCIA - ojej a co Ci tak słabo ?

MALWINA - moja siostra w Tczewie mieszka ;-) teraz tak zauważyłam że ty z tamtych okolic :-)

DAFFI - hehe Julka nieźle się zabiera do jedzenia :-D już myślałam że łyżeczka w ogóle nie trafi do buzi :-p

UMI - ja też nie jadłam skórek jak byłam mała :-D mama mi odcinała :-p mama w ogóle mnie rozpieszczała :dry: :-p :-D ... mi Nina tylko raz wymiotowała :no: strasznie mi jej szkoda było :-( ciekawe od czego mu tak :dry:

ANETKA - jeszcze tobie miałam napisać że Zuzia oglądająca teletubisie :-D jest przesłodka i ma genialny słodki głosik :-D świetny filmik :-)

femme mój Kacper kocha łapać grypy żoładkowe wsumie on na nic innego nie choruje tylko ciagle na to no raz miał infekcje gardła... i to by było na tyle z chorób no i katar kilka razy ale tego nie licze. Jak zawsze miał biegunke tak teraz wymiotuje... gdzie on to złapał nie wiem cała rodzina prawie od strony T choruje na zwykła grype a te przytargał zoładkową.
Co do allegro to moja mama tez tak miała potem na pół roku skonczyła z zakupami a teraz tylko tam kupuje bo nie chce jej sie po sklepach latac:-p

Koniczynka ja nie wiem jak odciągnę jej trochę mleka do tych "stałych" posiłków;-) Meczę się z tym moim ręcznym laktatorem i max naciągnie 10ml:dry:

Umi,Daff zdrowia dla maluchów.

Ania co do snu to Maja nawet jak sama wstanie o 23to i tak później się budzi na jedzenie i tak po prostu.

VikamciaG do 4 rano:szok; Jak oni funkcjonują???

UMI - aaa taki system :dry: nie fajnie mógł sobie coś przyjemniejszego wybrać :-p :-p a nie ma czegoś antywymiotnego ?

Kurde a ja się znowu na kota napaliłam zobaczcie jaka ślicznotka Kocia księżniczka szuka w domu - Ogłoszenia

LOLKAK - nigdy nie używałam laktatora bałam się go :-D jakoś odrażające mi się wydawało ściąganie mleka czymś takim nigdy w ogóle mleka nie ściągałam nawet ręką :-p

Znalazłam takie ogłoszenie : http://kartuzy.info/ogloszenie,82465,kat,16,Oddam-w-dobre-rece-Suknie-slubna-Caprice-rozm38.html od razu napisałam babka mi odpisała że aktualne to ja uwierzyć nie mogłam napisałam jej kiedy mogę po nią przyjść a ona czy chce kupić cały komplet wiedziałam że to za piękne żeby ktoś chciał taką suknie oddać :dry: napisała że odda ale oczywiście nie za darmo :sorry: :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry