reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Perła nie śpi, nie chce jeśc mojego obiadu:( wrr;>:p a tak się starałam
Moze dawaj jej juz normalne jedzenie, takie jakie wy jecie? ma juz roczek wiec powoli mozesz juz wprowadzac.:-)

Cześć :-)
Ale mnie dawno tu nie było...
Dla tych którzy mnie nie znają.
Mam na imię Dominika mam 18 lat i mam rocznego synka Szymona :-)
Ooo fajnie ze i tutaj sie odezwalas:-)
Jak tam Szymonek?

reklama
Paula- gratki- następny dzieciaczek się odsmoczkowuje. A mi Adaś zasnął na spacerze i Seba mi go wniósł w wózku i tak śpi godzine ponad. U nas już smok całkowicie przestał być potrzebny-Adaś nawet jak się przebudzi to pomlaska trochę buzią, albo się napije i śpi dalej. Pare dni budził nam sie w dzień-ale na szczęście dziecko się szybko przyzwyczaja.

Paula- gratki- następny dzieciaczek się odsmoczkowuje. A mi Adaś zasnął na spacerze i Seba mi go wniósł w wózku i tak śpi godzine ponad. U nas już smok całkowicie przestał być potrzebny-Adaś nawet jak się przebudzi to pomlaska trochę buzią, albo się napije i śpi dalej. Pare dni budził nam sie w dzień-ale na szczęście dziecko się szybko przyzwyczaja.
Zamienmy sie synami:-D

Umi ma zwykle 3 drzemki po 5-10minut. Oczywiście trze oczy,ma je czerwone ze zmęczenie,ziewa itd. To ją zabieram do snu,ale wytrzymuje tylko tyle a potem za nic nie zaśnie. Wyjątki wczoraj 45minut i dziś 40;-)

Ania u nas też jest kąpiel w godz18-18:30,rytuały,później jedzenie zasypia od 19:30-20 Ale wczoraj np padła o 21. zawsze zasypia przy jedzeniu. W nocy sama się budzi o 23 a później to już różnie,ale ze 2,3 razy. Wcześniej zasypiała przed 21 i wstawała raz 3-4 a później kolejne jedzenie około 6:30. Nie karmiłam jej w swoim łóżku tylko na fotelu a później spać. Ale to zasypianie trwa i trwa ;-) A po karmieniu rannym to nie da jej się położyć spać-jak u Koniczynki

Vegas według mnie FB jest dużo dużo lepszy od nk :-) nie wiem czy czytałyście regulamin nk co pojawił się pare misięcy temu po wykasowaniu konta na nk zdjęcia i prawa do zdjęć pozostają u nich, właśnie jestem na etapie jak to pieroństwo usunąć, zabierając wszystkie swoje prawa autorskie od nich, nie chce potem siebie, albo swojego dziecka oglądać na jakiejś stronie www.

lolkakmam nadzieje że Maja stanie się wkrótce superśpioszkiem ;-) mój odpukać śpi ostatnio calutkie noce od 20 do 8 rano :-D

Ostatnia edycja:
hej przeczytałam wszystko ale nie odpisze bo źle się czuję ..
byłam dzisiaj kontrolnie u GP i niemal zemdlałam..
ciemno w oczach , głucho w uszach , no i nie mogłam złapac oddechu:-(
poza tym z dzidzią wszystko ok serduszko bije mim o ze nie mogli znaleźć serduszka przez jakiś czas...
idę się położyć bo jetem osłabiona...
yhhh płakać mi się chce bo nie mam na nic siły:-(

ps Vegas ja daję małej normalne jedzenie co my jemy , już od dawna jej wprowadzałam
znaczy wiesz mniej przyprawiam , a mięso np gotuję zamiast smarzyć
odkładam jej porcję a nam doprawiam do smaku
zupki robię specjalnie pod nią bo to tylko ja i ona przewaznie jemy , mój to sporadycznie
a obiady jak pisąłam , normalne ziemniaczki z mięsem gotowanym , gorowane pulpeciki w sosie rybkę czy inne .. nawet gołąbki normalne sobie wcina...:tak:

Eliza No odezwałam się :-) Vegas mnie namówiła :-D
Szymon dobrze właśnie śpi. Ale pewnie zaraz się obudzi...
Wstał mi dziś o 9:30 ale się wyspałam :-)
A ja wzięłam się za pisanie prac kontrolnych...

Niektórzy uczą 4 miesięcznych dzieci spania w nocy, Moja Zuzia ma juz ponad rok i jeszcze budzi sie w nocy. Jak dziecko zacznie ząbkowac i bedzie mocno to przezywało to cała praca pójdzie na marne... Moja Z budziła się przez pewien czas co godzinę , a pozniej sama się przestawiła i zaczeła lepiej spać. nie kumam niektórych rzeczy....

Misia powodzenia w pisaniu;-)
Patrycja ja też mam taką nadzieję :-D Niech chociaż wróci "dawna"Majka z jedna pobudką :-D o śnie od 20 do 8 nie marzę ;-) :-D

Koniczynka.Elizka od czego zaczynałyście rozszerzanie diety malucha? Od kleiku,kaszki czy warzyw albo owoców?

reklama
Misia witaj, dawno Cię tu nie było ;-)
Dużo musisz tych prac napisać?

Zuzia u teściów, Przemek właśnie zasnął, a ja nie mam co robić..:sorry:

Do góry