reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam nowe mamusie...:-)

UMI jaka ty stara:-p choc przyznam ze jak bylam u gina i juz wpisane mam ze mam 23 lata to tak troche staro sie czuje.... :dry:

reklama
UMI NAJLEPSZEGO!
Ewi tweety super wygląda na ścianie ;) Wiem bo sama namalowałam tylko ze pastelami :p i pozniej wszystko bylo brudne dookoło
a farbami siostrze ciotecznej namalowalam i super efekty :)

Widze Ancia ma tutaj ze szkołą dylemat
Ja Ci powiem tak bylam w 2 klasie liceum jak zaszłąm w ciąże z tym ze ja do szkoly plastycznej 4letniej chodziłam, do prywatnej więc i dużo kasy, płacone było. Ale miałąm do niej chodzić, niestety 30 wrzesnia trafilam do szpitala z zagrożoną ciążą i od tamtej pory stwierdzilam ze nie warto w tym roku sie uczyć, po 1 kwestia finansów (280 zł przez 11 miesiecy z roku) do tego koszty farb, aparatu, roznych rzeczy... wiec okolo 450zł miesiecznie... I poki bylam w ciazy byloby ok, natomiast po urodzeniu bylby problem, moja mama pracuje tata pracuje i to bardzo duzo. Jedna babcia bardzo ciezko chora i sie opiekuje dziadkiem w duzo gorszym stanie a druga babcia ma padaczke (a lubi sobie wypic ;/ wiec tu nie bylo rozwiazania) opiekunka conajmniej 700 zł u mnie bierze, a ja kasy nie mialam. Z tym ze ja wychowuje dziecko sama.
Ale dla odmiany moja kolezanka z klasy dawnej ze szkoly plastycznej chodzila w ciazy, i teraz jest w 3 klasie, jej mama siedzi z małą na czas szkoly a ona sobie swietnie daje rade. Za rok matura, obroni prace i pozniej juz ma corcie odchowaną i moze isc na studia albo do pracy...
Ja aktualnie wrocilam do szkoly zaocznie.... Daje sobie jeszcze lepiej rade jak wczesniej, ucze sie na samych 4 i 5. I ja Ci doradze tak. Jak tylko masz ,mame, tate, babcie, czy siostre, ciocie, wujka czy kogoś kto Ci posiedzi z dzieckiem to lepiej nie rezygnuj ze szkoly!! Tym bardziej ze masz ostatnią klase!!!!!!! Ja wrzesien caly przechodzilam do szkoly a pozniej jak zrezygnowalam to zalowalam ze juz miesiac mialam za sobą !
Powiem CI ze wiekszość moich kolezanek ktore mają dzieci, czy sa w ciazy ( a jest ich naprawde sporo około 20) to z 20 okolo 17 chodzi do szkoly dziennej, a to liceum, a to jeszcze gimnazjum, a to studia... I świetnie sobie radzą ( z tą różnicą ze one mają jeszcze facetow, ktorzy sie opiekują dzieckiem albo zarabiają, ja jestem sama)
ALe decyzja nalezy do Ciebie

Dziewczyny jak ja sie stresuje... a 6 dni sprawa w sądzie, serce to mi mało nie wyskoczy. Jak ja dożyje tej sprawy to będzie cud!!! Boze tak sie boje sama nie wiem czego, ale mam takiego stresa ze juz sama nie wiem za co sie zabrać...!
Młody chyba odczuwa moje nerwy bo tez wszystko go drażni, jest marduny, fo****ący sie, straszne histerie urządza jak go zabiore np od czegoś co jest dla niego niebezpieczne...

dziewczyny mam mnostwo kolczykow na sprzedaż które sama zrobiłam, jak któraś z was chce zdjęcia to piszcie e-maile na mju@onet.eu a ja wam wysle zdjęcia. Tylko w tytule wpiszcie że jesteście z BB.
Kolczyki do 6zł cenowo. Jak któraś kupi hurtem powyżej 10 par to wysyłka GRATIS :D

Umi - wszystkiego najlepszego:-)

Eliza co Ty wypisujesz 23 latka i staro się czujesz, jeszcze tyle fajnego życia przed Tobą :-)

Witam nowe koleżanki;-)

Umi wszystkiego najlepszego!! Moderuj nam aż do końca świata ;-) :-D Zdrówka dla Kacpra i dla Ciebie :-)
A co do grzywki to super to zetną za 25 ;-) Za 15 to lepiej nie próbować :-)

Elizka kurcze to niedobrze,że tyle już to trwa:dry:

Kasiuch jak tam z mieszkaniem?

artystka 3mam kciuki ze sprawę,żeby wszystko poszło po Twojej myśli :-)

Koniczynka- pójdź i sprawdź może jeszcze są. Jak nie sprzedali od razu to pewnie będą leżeć do końca :-)

Witam nowe mamy :-)

Witam się:) Martynka przed chwilą usnęła na drzemkę to mam trochę czasu dla siebie. O mało się nie zabiłam dziś:p Wbiłam sobie nóż w palec hehe. Na szczęście nie boli bo to mała ranka.

ViKamcia fajne mazaki, ale Martynka na razie nie pasjonuje się aż tak rysowaniem, rzadko chce rysowac tak na prawdę. Na razie ma jedną kredkę, w której jest dużo kolorków, lubi ją.

Kaamaa mój tata miał wrzoda pod pachą i wpierw wyciskał to parę dni a jak już ścisnął to poleciało wszystko jak torpeda, została za to duża dziura pod pachą a w tej dziurze masę jakby syfków białych, taka kaszka, bleee. Potem chodził z bandażem pod pachą czy czymś. Ale dziura wyglądała 'super';)

Artystka powodzenia;* Będzie dobrze!

U nas wczoraj od 22 było 'ciekawie' jak już pisałam. Mała non stop przebudzała się z płaczem. Po 23 wzięłam ją do nas do wyrka i do 1 śmiała się do nas a my udawaliśmy, że śpimy. O 1 padła i wtedy do jej wyrka ją przeniosłam. Więc skoro miała takie głupawki to chyba niezupełnie zęby, tak czy siak zakupiłam żel na dziąsła.

Umi Kochana, raz jeszcze wszystkiego najlepszego, zdrówka i Pociechy z Twoich Panów:) Ejj i fotkę prosimy w new kolorku:)!

Ostatnia edycja:
reklama
Eliza ja sie zatrzymałam na 19:-D do tej pory jak mnie ktos pytał ile mam lat cały czas mówiłam ze 19 a potem ie reflektowałam ze jednak 20:dry: to teraz musze sobie do 2 dodać 1:/ jeszcze lepiej. Kurde a pamietam dokładnie w dniu 10 urodzin stwierdziłam ze jak bede miala 20 lat to juz strasznie stara będę:-D
lolkak to ja za zwykle sciecie u wojej fryzjerki płace 40 zł... wczoraj nawet cos mówila ze kolezanka jej chciała sobie na szybo grzywkę podciąć i weszła do pierwszego lepzeg salonu zawołali jej 20 zł... I ona sama nie wie za co to, ona jako fryzjer...
trinaa a ile ty masz lat?

edit
mamaola co tam u ciebie? jak tam Daruś i Julek? Ale cie tu dawno nie było!!
Vegas a moze przezywała cały dzien? tzn cos nowego moze sie stało i stad te przeżycia

Ostatnia edycja:
Do góry