reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ostatnia edycja:
reklama
1849.jpg

Kaamaa to jest coś takiego, właśnie nie ma blokowanych i póki co będzie ok,ale z czasem właśnie będzie kłopot. Chyba teściowie zrobili nam niedżwiedzią przysługę tym prezentem,bo niby myśleliśmy o kołysce,ale raczej takiej małej na kółkach, a poza tym meble do pokoju miały być białe i teraz to będzie wyglądać dziwnie...ale chcąc nie chcąć łóżeczko też raczej musimy kupić.

Daff,ale mieliście przygodę :-D Ciekawe co powie osoba,której buchnęliście drzwi ;-) :-D

Koniczynka u mnie też drogo-ja miałam zniżkę akurat dlatego "tylko" 200

Ja mam chwilę wolnego,bo M poszedł z mała na spacer. Jakiś cud się stał :-D Idę coś wszamać ;-)

Trinaa bardzo fajne. Pół roku się przemęczycie bo niestety, jak zacznie siadać to bardzo niebezpieczne.

Mi się bardzo podobają te na kółkach z coneco, jak będę w najbliższym czasie w ciąży to takie zakupimy, na duże nie ma warunków.

Kaamaa może gdyby była głębsza,to dałoby radę jakoś te płozy później zdjąć i zrobić normalne nóżki,ale niestety materac jest tak wysoko jak widać i nic się nie da zrobić,a to już w ogóle nie bardzo dla dziecka:-(

Trinaa tak to właśnie jest z tymi prezentami, dlatego ja zawsze pytam co kupić i nie ma problemu np. podostawałam dużo ubranek na wyrost, tylko jak ktoś kupuję to nie myśli jaka wtedy będzie pora roku, np. śliczny komplecik bluzeczka na ramiączach + krótkie spodenki, za chwilę będą a Nią dobre a mamy środek zimy.

nie boicie się, że dziecko się przyzwyczai do bujania w kołysce? i potem będą problemy z odzwyczajaniem.

Kaamaa wiesz teściowa pewnie podsłyszała jak rozmawiam z mężem na temat tej kołyski i postanowiła kupić na gwiazdkę,tyle że znając ją wybrała taką,bo wygląda solidniej niż taka na kółkach i teraz musimy się z tym bujać:szok:

Vegas myślałam nad tym i być może się myle,ale chyba wolę go usypiać w kołysce niż na rękach,a do rąk też się przyzwyczai...nie wiem sama:-(

a tak teraz mi się jeszcze przypomniało,miałam już kiedyś zapytać,ale zawsze mi uciekało: jak było/jest u Waszych maluchów ze smoczkiem ??

Vegas no właśnie Trinaa mądrze napisała, lepiej w łóżeczku na spokojnie pokołysać niż nosić na rękach. Julkę wystarczy 5 minut pobujać i już smacznie śpi.

Trinaa u Nas smoczek był już w 2 dniu podany, nie było wyjścia Julka miała bardzo silny odruch ssania, teraz jest tylko "przyjacielem" do usypiania.
Powiem tak lepiej niech ssie smoczek niż palce. Smoczek schowasz a palce są zawsze "pod reką"

reklama
Kaamaa wiesz teściowa pewnie podsłyszała jak rozmawiam z mężem na temat tej kołyski i postanowiła kupić na gwiazdkę,tyle że znając ją wybrała taką,bo wygląda solidniej niż taka na kółkach i teraz musimy się z tym bujać:szok:

Vegas myślałam nad tym i być może się myle,ale chyba wolę go usypiać w kołysce niż na rękach,a do rąk też się przyzwyczai...nie wiem sama:-(

a tak teraz mi się jeszcze przypomniało,miałam już kiedyś zapytać,ale zawsze mi uciekało: jak było/jest u Waszych maluchów ze smoczkiem ??
bo najlepiej w ogóle dziecka nie kołysac/bujac, czy to ręce czy kołyska. Mam wiele koleżanek co dzieci śpią od prawie zawsze grzecznie w łóżeczku swoim i usypiac ich nie trzeba bo same zasypiają po odłożeniu do wyrka;) Teraz jestem mądra pod tym względem bo sama błędy robiłam - Mycha i w wózku usypiała bujana, i na rękach, ale z perspektywy czasu dopiero te błędy się widzi;)

O temat smoczków u nas na tapecie bo od dziś Martynka za dnia go nie dostaje /ich? ma ich 5;D hehe do wyboru do koloru;D/, dostaje jedynie jak idzie na drzemkę czy spac. Wcześniej to co dorwała smoczka to go miała w buzi, teraz póki co do drzemek będzie dostawac. U nas na szczęście ssania paluchów nie ma:)

Kaamaa ja dobrze Ci radzę odzwyczajaj Julkę od bujania na rękach, zajedziesz się z czasem:p Chodzi mi o jej kg, które w górę idą a nie w dół. To też mówię z własnego doświadczenia. U nas Martynka chyba z 3tyg może sama zasypia bez bujania na rękach, wcześniej tylko ręce.

Ostatnia edycja:
Do góry