reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
cerrazzette. ale ja niewiem czy im ufac jakos, jak karmilam hanie stosowalam zastrzyk (ten na 3mies.) i mial dzialac do konca lutego, poszlam w polowie miesiaca do gina ze chce tabletki brac i mi cerrazette przepisal, po 4miesiacach brania ich okazalo sie ze w lutym juz bylam w ciazy i ze bylam juz na przelomie4-5mies ciazy ... :dry:
jak narzie azalii ufam... :-)

Eliza jestem zszokowana :szok: nie wiem co powiedzieć....

Paula Tobie się już 3 tyg. okres spóźnia tak? i w ciąży nie jesteś, powinnaś iść do gina.

E:

Agateczka u mnie do książeczki zdrowia wpisali tylko nazwisko mojego M, imienia nie bo jeszcze nie była zarejestrowana.
M sam załatwiał rejestracje, w USC, więc Ty nie musisz być.

A co do Twojej historii to nie rozumiem. Mieszkacie razem? no i co on nic nie robi? nie interesuje się Tobą? w ogóle rozmawiacie?

Ostatnia edycja:
lenka ale jestesteś animal planet nie no:-p

a moj młody uwielbia Barney i tą piosenkę
[video=youtube;oZIg9S_V0Ts]http://www.youtube.com/watch?v=oZIg9S_V0Ts[/video]
i wiecie ze spiewa razem z tym jaszczurem:-p vel dinozaurem?
jak on spiewa kocham to ten dodaje "se" ( cię) potem mnie i w ogóle a na koncu daje buzi zabawka tak jak ten dzieciaki całuje
paula to uwierz mój tez sie nie skupiał jak miał rok a teraz potrafi przez 5 min ogladac bo potem to juz mu sie nudzi:-p
daff no to ja nie moge dzis narzekac na kacpra budził sie co prawda chyba ze 3 razy ale ja jakos sama nie mogła zasnąć:/ nawet mi sie nie chciało tek bez sensu dosłownie bo była zmeczona ale czułam ze moje oczy wcale nie chca spać
kaamaa wystarczy ze troche swojej ochoty oddasz mnie:-) przyda mi się:-p żadnych tabletek na wyhamowanie ci nie bedzie trzeba:-D
polna a czemu ty chcesz mi dziekować? za co? chyba ze ja tobie bo nie zrozumiałam:-D

Umi zabieraj nawet całą :-D:-D bo czuje jak tak dalej będzie to zaraz "brzuchata" będę :baffled:

Eliza Wcześniej zastanawiałam się, że byłaś tzn. jesteś :-p młoda a już 3 dzieci i to dwójka rok po roku, a teraz już wiem.

Ale tu się ruch zrobił :-p
Nina jakaś taka marudna od rana ciągle by chciała Elmo oglądać :sorry: no ale bez przesady ile można ja nie jestem zwolenniczką żeby mi dziecko pół dnia przed bajkami siedziało :dry:

PAULA - powiem Ci że ten pierwszy rok powiedzmy półtora to był największy szał jak się czegoś nowego uczyła :-) a szczególnie te pierwsze kroki pierwsze słowa prawie szalałam jak głupia z radości :-D teraz oczywiście też jestem z niej dumna i cieszę się i wzruszam ale jednak ten pierwszy okres to był inny rodzaj tej nowej takiej radości teraz się już trochę przyzwyczaiłam do tego że mnie zaskakuje ;-) ... moja córa też bajek długo nie oglądała ... a teraz to jak jest u mojej mamy to muszą ciągle lecieć :dry: (bo ja jeszcze nie mam kanału z bajkami :-p ) nawet nie ogląda ale muszą w tle być :-D no i jedynie ogląda zawsze Elmo i całą bajkę a nawet ze 4 pod rząd potrafi obejrzeć to jak idę się myć czy coś puszczam jej i wiem że siedzi i ogląda :-D :-)

MALINOWA - witaj ;-)

POLNA - oooo hej kogo ja widzę :-) no Nina już duża :-) czas leci ... za to Twoja to już w ogóle 4 lata :szok: pannica już :-D :-p

UMI - to Kacper fajnie kumaty jest :-) Nina jak ma nakleić naklejkę do swojego zeszytu ćwiczeń to zawsze obok wyznaczonego miejsca i zazwyczaj do góry nogami :-D :-p

KAAMAA - przekaż trochę ochoty mi :-D :-p

AGATECZKA - broń boże nie dawaj dziecku jego nazwiska. później się rozstaniecie i żeby cokolwiek załatwić będziesz musiała go prosić bo bez jego zgody nic nie zrobisz ... trzeba patrzeć też z tej gorszej strony niestety ... moja córa też nie ma nazwiska ojca mimo że jesteśmy razem powiedziałam jak weźmiemy ślub to wszyscy będziemy mieli jedno nazwisko ja sobie nie wyobrażam żeby moje dziecko miało inne nazwisko niż ja ... co do Twojej sytuacji próbowałaś z nim na spokojnie rozmawiać ? jeżeli tak i to nic nie daje może faktycznie daj mu czas wyprowadź się niech sobie posiedzi sam i pomyśli co chce ze swoim życiem zrobić nie ma co na nim na siłę wyciskać czegokolwiek sam musi dojść do tego wszystkiego ty mu możesz jedynie trochę podpowiadać ...

Paula no tak racja! głupol ze mnie :-D zapomniałam że Żonką jestem :-D

Ale żeby z nerwów 3 tyg. nie było może i tak, ale trza to sprawdzić!

o fakt na nfz piździocha się wepchnąć. Myślałam żeby do Arciszewskich się zapisać, ale cytologia ze stopniem czystości 100 zł kosztuje :szok: samo badanie ginekologiczne 80 zł.
Tam kurcze sami najlepsi fachowcy, pracują, jak byłam na usg połówkowym to ponad godzinę wszystko sprawdzała no ale 180 zł mnie to kosztowało.

E:

Femme pewnie że Ci dam :-D mam tak dużo że wszystkich mogłabym obdarować :-D

Przed chwilą dzwonił M zażartowałam że znowu mi się chce, tylko biedny westchnął i powiedział że po 16 będzie :-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Agateczka- my też nie mamy ślubu. Jak młody się urodził wpisali moje nazwisko i syn Marleny. On potem był na oiomie i mimo iż go zarejestrowaliśmy przez jakiś czas był dalej z moim nazwiskiem, w książecce zdrowia miał i mi to potem skreślili. Jesli nie macie ślubu to musi oboje rodziców rejestrować dziecko, jeśli chcesz by facet dziecko uznał.Ale ty napewno musisz tam być. Gdyby był ślub wtedy może sam mąż dokonać rejestracji.

Do góry