reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kasiuch to powodzenia w szukaniu. a mieszkasz teraz z Polakami czy nie? Czy to obcokrajowcy? Życzę wam,żeby w najbliższym czasie tak się ułożyło,żeby stać was było na wynajem mieszkania a nie pokoju :-)

Kaamaa a wyjazd już macie zaklepany? Jeszcze nie miałam nikogo znajomego w Norwegii;-) Przyślesz kartkę?:-D

Też kiedyś chciałam wziąć tę dotacje,ale teraz ograniczyli na to środki,więc szanse są marne.

reklama
Lolkak jeszcze co do dnia to nie, jutro M będzie dzwonił do Norge i ustalą z szefem na kiedy bilet bookować.
No pewnie że Ci prześlę :-D:-D

Muszę swój angielski pod szlifować słaaabo to widzę :-D

Na Podlasiu na ten rok w tej branży co chce M to środków jest dla 217 osób.

E:

Zapowiedziałam dla M że jak nie załatwi tam neta to nie jadę, za chiny BB nie zostawię :-D A tam będziemy mieszkać na takim zadupiu że szok jeszcze większe niż to gdzie mieszkam.

Ostatnia edycja:
Hej

własnie się zarejestrowałam, jestem młoda mamą, mój synek ma 16 miesięcy i własnie wróciłam do pracy a mój synek uczęszcza do żłobka, dlatego stwierdziłam że w wolnej chwili w pracy troche się poudzielam razem z Wami. Na początek chcialam się podzielić odkryciem nowej odzieży do chrztu. Miałam zamiar ochrzcić moje słonko wczesniej ale sytuacja potoczyła się inaczej dlatego musiałam poszukać czegoś dla większego malucha i znalazłam w Abrakadabra, mają duzy wybór w różnych rozmiarach, a jeszcze trafiłam na super promocję. :-)

ja jestem młodą mamą, mój synek ma 16 miesięcy i żyjemy sobie w Łodzi, mam 26 lat

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kamcia tort zamawiam na kg, więc tamten mniejszy może się w duży zamienić :-D No i chyba jednak Go zamówię.

Lolkak do pół roku po narodzinach można zmieniać imię dziecka, bez umotywowania i bez sądu.

No i z dotacji doopa :no::no: przynajmniej na razie bo wnioski można składać od 1 marca dopiero. Mają miesiąc na rozpatrzenie, później full biurokracji, biznesplan i znowu miesiąc na akceptację. Jeśli już się dostanie to trzeba na kasę czekać od 3-6 miesięcy.

Więc jednak Norwegia, M jedzie na początku marca na miesiąc, szykuje wszystko na nasz przyjazd, wraca po Nas i jedziemy wszyscy, zostajemy do września albo października.....
buuuu, szkoda ale niestety tak wlasnie jest z dotacjami day i biurokracja, oby wam tam dobrze bylo! trzymam kciuki! uda sie twojemu M tak szybko wszystko zalatwic??

Kasiuch to powodzenia w szukaniu. a mieszkasz teraz z Polakami czy nie? Czy to obcokrajowcy? Życzę wam,żeby w najbliższym czasie tak się ułożyło,żeby stać was było na wynajem mieszkania a nie pokoju :-)

Kaamaa a wyjazd już macie zaklepany? Jeszcze nie miałam nikogo znajomego w Norwegii;-) Przyślesz kartkę?:-D

Też kiedyś chciałam wziąć tę dotacje,ale teraz ograniczyli na to środki,więc szanse są marne.
mieszkamy z polakami teraz.

no tez mam nadzieje i bardzo bym chciala mieszkanko wynajac, tylko to tez jest eydatek bo meble trzeba kupic cal sprzet itd itd.....:/

ja jestem młodą mamą, mój synek ma 16 miesięcy i żyjemy sobie w Łodzi, mam 26 lat
witaj:)

melduje sie srodowo:)
a gdzie eliza daffi fikusek ewi i cala reszta??? co taka cisza na forum dzis??

hej Dziewczęta :-)
trochę już napisałyście... więc zabieram się do czytania.

Witam Nową Młodą Mamusie :happy2:

Ale się wczoraj pożarłam z moim T. Oczywiście o kase... eh... o to, że ja nie pracuje...
Przecież nikt mnie w ciąży nie zatrudni!!!

I jestem mega zła od rana... Na wszystkich i na wszystko :eek:

hej
witamy nowa mamuske.

kurcze nie nadrobie zaleglosci;]
u nas jest oki, M znalazl prace;] i juz pracuje od wczoraj, na nocki.
dzieciaki juz zdrowe, ja tez.
tylko ta pogoda za oknem dobijaaa.... :dry:

Hej:) witam się z bólem głowy;/ Albo to ta pogoda albo to te tabsy.
Dziś się wyspałam, że hoho. Z Młodą do 9.44 spałyśmy;D Raj na ziemi;D Z mężem do 2 w nocy film oglądaliśmy to takie wyspanie było mi potrzebne;)

Eliza super, że Twój mąż znalazł pracę:) Oby mu się dobrze wiodło w niej:) i żeby się sprawdził dobrze w tym:)

właśnie robię zupę kalafiorową dla Małej z kurczaczkiem:)

w ogóle polecam stronkę Przepisy dla dziecka | smaczne i zdrowe potrawy dla dzieci mam stąd parę przepisów, są super

Witajcie :)

Eliza - gratulację dla męża ;)

A ja nareszcie znalazłam tą kieckę;p tylko teraz doszłam do wniosku,że lepiej nie zamawiać z neta,bo może nie pasować...chyba poszukam sobie krawcowej zeby mi taką samą uszyła :)

reklama
Kasiuch pewnie że załatwi, wcześniej dwa lata już tam siedział, jest fachowcem, szef ucieszył się jak do niego zadzwonił. A z resztą jedzie na miesiąc sam i szykuje wszystko pod nasz przyjazd.

Mam nadzieję, że uda Wam się jakoś wynająć to mieszkanie. Mnie przeraża ilość rzeczy które musimy wziąć dla Julki. Na miejscu M kupi łóżeczko turystyczne itp.

Eliza super że M pracę znalazł :tak: mam nadzieję że długo się w niej utrzyma.

Do góry