reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

u mnie jest dwa tyg. a swoją drogą Dominika ładne imię hehe ale ja bym tak córce nie dała, bo by musiała byc Dominika junior...xD
Umi masakra. ja mam w czwartek wizyte kontrolna u pediatry z małym i jak dalej lekarzowi nie bedzie sie podobało serduszko Michasia to nam da skierowanie do kardiologa... mam nadzieje jednak ze nie...

reklama
ojej, biedne te nasze Maluszki forumowe:(

Moja Perła po mękach przed 16 zasnęła. Grzmotła się wcześniej o łóżko, potem wyła bo głodna /często je to czasem się ciężko domyślic, że głodna - Głodomorek/, no i usnęła jak pojadła.

ja już po wizycie :-)
Niestety ten Mały Łobuz, nie pokazał co ma między nóżkami...
Więc muszę czekać do 8.02 na kolejna wizytę.

Ale poszalałam trochę po sklepach :laugh2: i kupiłam kilka pierdółek dla Dzidzi- takich "uniseks".

Ale widziałam bijące serduszko, więc wszystko jest ok.

Trochę jestem zawiedziona, no ale cóż, uparte i wstydliwe Maleństwo po mnie :-p he he

Ewi ja ostatnio byłam w Tesco i na przecenie był płaszczyk za 75 pln,ale musiałam go przy kasie odłożyć,bo mi kasy nie styknęło a rachunek i tak duży a prawie nic w wózku nie było:dry: Teraz juz pewnie mojego rozmiaru nie będzie bo była tylko jedna sztuka:-(

Kaamaa na sali poporodowej leżałam z miłą babka która też się wachała jak dać córeczce na imię. Tak naprawdę nazwali ją dopiero miesiąc po porodzie :-D

VikamciaG no to mam nadzieje,że bilet będzie. Pewnie trochę zapłacisz jak dopiero teraz kupujesz:dry:

Umi i jak u lekarza było? Wszystko ok?

Dziś był kolejny dzień walki z jedzeniem z butli;-)
Koleżanka przysłała mi jakiś nowoczesny smoczek Aventu,którego w PL nie ma i pewnie go jeszcze jakis czas nie będzie. Jednak efekt był bardzo podobny do poprzednich:-D Zero picia;-)
wisz jakby mi ktoś wcześniej powiedział.. to bym miała wcześńiej kasę,.
ale że kasy nie mam to nie wytrzasnę żeby nagle sobie bilet kupić:baffled:
jeszcze nie wiem czy kupie bo nadal nie mam kasy..
jak kupię to w piątek jak już pisałam...
poza tym mamy ogrom innych wydatków...
więc jak nie przyjadę to będzi miała to co chciała:dry:

Kasiuch podziwiam że się odważyliście pojechać, ja strasznie się boję wyjazdu, no ale jak z tej dotacji nic nie wyjdzie, to jedziemy mam dosyć egzystowania w PL, chce w końcu iść do sklepu i nie przejmować się ceną.

E:

Umi brzmi to strasznie, jak bardzo ta choroba wpływa na komfort życia Małego? Wiem że refluksu nie da się wyleczyć, daje się go jakoś zaleczyć?

E:

Pomóżcie mi wybrać tort za chiny nie mogę się zdecydować :dry:

http://www.cukierniamel.pl/images/f6...6479cbcb13.jpg

w tym tylko zmienić napis ze chrzcin na urodziny.

no i jeszcze ten:

http://www.cukierniamel.pl/images/65...c39732c5c6.jpg

Nie mam pojęcia, który wybrać :no:. Potrzebuję 2kg i nie wiem czy ten pierwszy zrobią taki mały.
to zalezy ile masz gości , jak mało , to ten 2 jest ładniejszy a jeśli masz dużo gości to ten większy zeby dla kogoś nie zabrakło:tak::-)
oba są ładne :tak:

Misia no to trzymam kciuki żeby serducho Michasia było jak dzwon:-)
agatkaT w tym tygodniu to chyba jeszcze nie upartę ;-)
Vegas mnie ten dzień przeraża spała bym cały czas:dry:

Miki ma dzisiaj motorek w tyłku nie spał w dzień a lata jakby dopiero wstał:happy:

a ja niebawem będę usypiac Trzpiotkę:) Tzn położę ją spac i będę doglądac:) Obejrzę też Na wspólnej.

Co do tortów to drugi mi się bardziej podoba:)

kaamaa Kacper ma refluks nerki lewiej IV stopnia i uchyłek prawej cewki moczowej. No nie napisze tego fachowo bo nie mam przy sobie tych kart ale tak mniej więcej pisze językiem zwykłym niestety. Poza tym ma troche węższe moczowody niż powinien
ojoj......to ja trzymam kciuki za cud!- atak na serio dobrze ze maly na codzien tego nie odczuwa

Kasiuch podziwiam że się odważyliście pojechać, ja strasznie się boję wyjazdu, no ale jak z tej dotacji nic nie wyjdzie, to jedziemy mam dosyć egzystowania w PL, chce w końcu iść do sklepu i nie przejmować się ceną.

E:

Umi brzmi to strasznie, jak bardzo ta choroba wpływa na komfort życia Małego? Wiem że refluksu nie da się wyleczyć, daje się go jakoś zaleczyć?

E:

Pomóżcie mi wybrać tort za chiny nie mogę się zdecydować :dry:

http://www.cukierniamel.pl/images/f6...6479cbcb13.jpg

w tym tylko zmienić napis ze chrzcin na urodziny.

no i jeszcze ten:

http://www.cukierniamel.pl/images/65...c39732c5c6.jpg

Nie mam pojęcia, który wybrać :no:. Potrzebuję 2kg i nie wiem czy ten pierwszy zrobią taki mały.
mi isie obydwa podobaja

co do wyjazdu- no nie byla to latwa decyzja, a i tak jestesmy dopiero na poczatku drogi, fakt jak ide dosklepu to wiem i czuje ze stac mnie na wszystko, w sensnie nie musze sobie odmawiac np. ulubionych slodyczy bo jest za drogo albo wybierac to albo to, wiedomo zawsze sa plusy i minusy.
obyscie dostali ta dotacje:)

lolkak- hm... no kilka rzeczy we wspolokatorach mnie irytuje ze tak powiem wiem ze nigdy nie bedzie idelanie bo to zawsze mieszkanie z kims innym, ale potrafia pokazac i dac do zrozumienia ze my mieszkamy u nich a nie ze razem wynajmujemy, poza tym jest tu jedna ulica gdzie s apl sklepy i wogole sklepy i w jej okolicy mieszka moja przyjaciolka i duzo polakow, woalabym sie gdzies tam przeprowadzic, byloby nam lzej tam mieszkac, bo tu gdzie jestem teraz to zadupie troszke.

i witam sie dzis wyjatkowo czesto yh... brak weny wie i dobranoc zarazem:)

reklama
Kamcia tort zamawiam na kg, więc tamten mniejszy może się w duży zamienić :-D No i chyba jednak Go zamówię.

Lolkak do pół roku po narodzinach można zmieniać imię dziecka, bez umotywowania i bez sądu.

No i z dotacji doopa :no::no: przynajmniej na razie bo wnioski można składać od 1 marca dopiero. Mają miesiąc na rozpatrzenie, później full biurokracji, biznesplan i znowu miesiąc na akceptację. Jeśli już się dostanie to trzeba na kasę czekać od 3-6 miesięcy.

Więc jednak Norwegia, M jedzie na początku marca na miesiąc, szykuje wszystko na nasz przyjazd, wraca po Nas i jedziemy wszyscy, zostajemy do września albo października.....

Do góry