reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

młodamamusia18 ja w sumie nie pamietam najstraszniejszego ale za to najdziwniejszy. Chodziłam w ciazy i nagle podeszła do mnie dziewczynka taka w wieku około 12 lat i powiedziała do mnie ze jestem jej mamą i że ją oddałam do adopcji. Obudziałam sie wtedy zlana potem i sie zastanawiałam który mamy rok taki był realny ten sen, ze prawie w niego uwierzylam

oj tez bym sie obudziła spocona...

reklama
młodamamusia18 heh jak pamietam byłam wtey chyba w 7 miesiacu a ten miesiac byl dla mnie owocny w takie sny... ale to chyba wszystko od psychiki zalezy. Człowiek sie zaczyna bac i wychodza jego leki nawet gdy nie jest tego świadomy
agatka T pielegnacja pępka to nic trudnego wystarczy zakupić takie gaziki nasaczone spirytusem, sa takie specjalne w aptece i przemywac delikatnie:-) nic strasznego na prawdę:-) Ja to sie bardziej bałam że młodemu rece połami jak go przebierałam:-p
ixi a widzisz ja jak ide z małym do lekarza to nigdy moja nie przyjmuje bo zawsze sie okazuje, ze jest po południo i wychodzi na to ze ide do takiej blondyny, ale ona jest tak denerwujaca no masakra...

oj widze że tu więksszość z was ma problemy z nocnym spaniem dzieci..
życzę aby od tego roku wasze maleństwa spały jak nalezy;-) nie budziły się w nocy:-p i były grzeczne:-D:-D:-D

wogóle któraś pisała że usypia na rękach chyba vegas jak dobrze pamiętam..
ja usypiałam przez 2 miesiące na rękach po odstawieniu od cyca...
i powiem c że przestawianie poszło łatwo..
przytulałam małą mocno do siebie bo mi się strasznie wierciła i wstawała i wogóle.. i ona chwilę popłakała i zasypiała.. jeszcze dawałam jej butlę do buzi żeby czuła cały czas przy zasypianiu ze ma co ciagnąć(smoka nie tolerowała) więc tak sobie ciumlała mleczko i odlatywała...
na szczęście pprzesypia mi całe noce bo nie wyobrażam sobie kiedykolwiek wstawac w nocy do dziecka pół przytomna:-p naprawdę współczuję laski
agatkapięlęgnacja pępuszka jest łątwa.. tylko przemywasz (u nas każą zwykłą wodą) a ja przemywałam wieczorem wodą podczas kąpieli oczywiście a rano solą fizjologiczną co jest do przemywania oczek) i pępuszek odpadł nam w 4 dobie:tak:
i już miałam problem z głowy:-D

Ja pielęgnowałam Majki pępek na sucho i na jego urodę nie narzekam ;-
)
Ixi to nie musi być skaza. Ja też byłam pewna,że krostki na twarzy i nie tylko u małej to skaza,ale pediatra dała nam na to papkę z tlenkiem cynku i przeszło. na razie spróbuj Bambino on też jest z cynkiem. a co do mleka to może się zapytaj lepiej lekarza skoro to jest i po twoim i po różnych mieszankach.
A co do pediatrów to moja została przydzielona tylko do szczepień,a tak to już nie przyjmuje pacjentów przychodni.na szczęście można prywatnie ;-)

lolkak a ile u was za prywatna wizytę się płaci?
młodamamusia18 w którym ty jestes miesiacu? wstaw sobie suwaczek wtedy unikniesz moich pytań bo zapewne za tydzien znowu bede pytac:-p, a jak nie ja to ktos inny:-p

reklama
Do góry