reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
A ja dziś pierwszy raz nie usypiałam małej:szok: Byłam w pubie ze znajomymi, a P. wykąpał małą i dał jej kaszkę wieczorem. Jak wróciłam (2h temu) oboje smacznie spali i dalej śpią. A ja ściągnęłam sobie 300ml mleka:szok: i usiadłam do kompa, bo P. Ma jutro wolne, więc pewnie nie będę miała kiedy zajrzeć, bo znowu będzie mi dogadywał, że ciągle na forum siedzę;-)
Ciekawe, czy mała po kaszce będzie dłużej spać niż po cycu:confused:

ixi Ale masz żarłoka, moja to max zjadała 150ml, a przeważnie 60-80ml (o różnych godzinach różnie je:-))
misia niewielki ten twój brzuszek był

wy mi tu o jedzeniu nie mówcie... moja tak pochłania mleko ostatnioo na noc ,,, ż już nie wiem co robić ..
zjada 2 pełne butle czyli ok 330ml*2 na noc do spania... inaczej się nie da...
jestem w szoku , już ma tak z 2 tygodnie... a wcześniej jadła 180 i się najadała...
poza tym je dużo w dzień bo tak
rano jak wstanie a wstaje o 8-9 to kaszkę czasem jeszcze kanapkę owoc czy cokolwiek jej dam
później o 12 zupkę i jogurcik albo mleko bądź kakao bo ma drzemkę więc jak nie jest zmęczona daję butlę i zasypia przy niej a jak jesty to jogurcik i idzie spać
o 15 je obiad normalny i soczek do tego
0 18.30 kolacje, przeważnie kanapeczka albo czasem zjada 2 , bądź ze 3 parówki (czy tam coś innego jak zrobię)
a o 19.30 ją kąpie i idzie spac wiec tak o 20 zjada te 2 butle mleka :/ czasem się jeszcze przebudzi o 23 i włoła więcej mleka...

do tego w ciągu dmnia sobie podjada jakieś chrupki nie chrupki.. czy owoce, joggurty..,,,

Umi miałam coś Ci napisac ale zapomniało mi się:zawstydzona/y::-p

misia faktycznie też miałaś mały brzusio:tak:

Ostatnia edycja:
Koniczynka a odciągacz masz ręczy czy elektryczny? Mi po paru ml ręka odpadała.

Mam nadzieje,że dziś będzie pogoda,bo od 5dni nie wychodziłam z małą na dwór:bo albo duży mróz,albo silny wiatr albo zamiecie śnieżne :dry:
jeszcze takie pytanie. Szczepię Maję ta 5w1. Jak za pierwszym razem miała 2 wkłucia za 150 to teraz za jedno zapłacę połowę tej kwoty czy znowu zabulę całość?

Koniczynka a odciągacz masz ręczy czy elektryczny? Mi po paru ml ręka odpadała.

Mam nadzieje,że dziś będzie pogoda,bo od 5dni nie wychodziłam z małą na dwór:bo albo duży mróz,albo silny wiatr albo zamiecie śnieżne :dry:
jeszcze takie pytanie. Szczepię Maję ta 5w1. Jak za pierwszym razem miała 2 wkłucia za 150 to teraz za jedno zapłacę połowę tej kwoty czy znowu zabulę całość?
znowu zapłacisz 150zł bo za pierwszym razem 5w1 było płatne a WZW jest bezpłatne:tak:

Hello

Umi chyba masz rację, ale jakieś zaburzenia chyba ma bo raz na pół roku:confused: :-D

U NAs też wózek był na tapecie przez 10 mcy, teraz na szczęście w łóżeczku usypia się.

No i przestawiam ją na jedną drzemkę, wczoraj ją przetrzymałam i o 19:30 już spała a tak to 21- 21:30.

Lolkak za 3 pierwsze płacisz, później darmowe, i po ok. półtora roku przypominająca płatna :tak:A jaką szczepisz? chodzi mi o nazwę?

Kamcia witam w klubie ja też mam takiego żarłoka :-Dcały dzień mogłaby coś rzuć, a te dwie butle na noc to kaszka? czy samo mleko?

Dzięki Patrycja:-) Jak Kubuś?

Jakie pustki na razie ;-)

O matko zaćmienie słońca ;-) To może przez to ostatnio dzieciaki się buntowały przed snem ;-) Zaćmienie

nie ma za co:) miło że pytasz :-) a dalej chory... marudny przy tym przeokrutnie:dry: kaszel masakryczny, nic mu sie nie poprawia :dry: ale nie ma co sie łamać kiedyś choróbsko pójdzie precz ;-) zaćmienie oglądałam, na żywo, cudne było:) pogoda dopisała i było widać, teraz już księżyc "Schodzi" z pola widzenia i słońce świeci w twarz i nie da się już przez okulary patrzyć :-D i możliwe że coś w tym jest z tym niespokojem dzieci, tak samo przy pełni dzieci i my śpimy bardzo niespokojnie, niestabilnie:-)

Doberek..;-)

U nas dzisiaj noc świetna, mały obudził się na jedzenie tylko dwa razy o 4:20 i o 6:-p

Ale tą wysypkę ma nadal :( sama nie wiem czy to może być skaza.. czy nawet najmniejsze ilości mleka w mojej diecie mogą wywołać reakcje alergiczną?:confused2: Bo np. dolewam sobie czasem troszke mleka do kawy..:zawstydzona/y: eh..

Ma wysypkę na czole, policzkach i za uszkami na karku..:
P1050615.jpg

i jest ona taka szorstka.. żadne kremy nie pomagają.. a mamy maść robioną i tylko jej używam do smarowania.. Ale nie schodzi.:eek::eek:

Wizyta u pediatry jutro o 14..:wściekła/y: dopiero...
Kurczę, może wystarczy jak całkowicie wycofam nabiał z mojej diety?

reklama
Ixi mi to wygląda na skazę, ale pediatra musi to potwierdzić. Jeśli okażę się że to faktycznie skaza, to nic innego nie pozostaję, tylko całkowite wycofanie produktów mlecznych z diety. ( masło, mleko, jogurt itp.)
Nawet najmniejsze ilości mogą wywołać reakcję alegriczną.

Strasznie długo musicie czekać za wizytę. U Nas zawsze tego samego dnia przymują.

Do góry