reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Vegas Martynka ma śliczną bluzeczkę:tak: Filmików nie mogę otworzyć i sobie przypomniałam, że jak ostatnio program antywirusowy skanował mi kompa, to ta stronka wyskoczyła jako niebezpieczna, więc pewnie mi ją ten program zablokował :wściekła/y:
Moja mała nie śpi na poduszce, bo właśnie u takiego malucha jest ryzyko zaduszenia. ale za to włożyłam jej cienki rożek w poszewkę i ma główkę troszkę wyżej (o ile nie ułoży się w poprzek łóżeczka;-))- to od czasu jak katarek miała i jakoś już ten rożek został na stałe. :-)
I używam śpiworka zamiast kołderki, bo mała się rozkopuje i rzadko kocyk zakrywa ją dłużej niż 5minut:-D
Eliza A jak tam się głosuje? Trzeba się zarejestrować?
To znowu ja :) byłam na długim i szybkim spacerku z Nadia :) dziewczyny u mnie chodza dziennie kilka kilosow wiec zabralam się z nimi :)) i brrr zimno a po chwili miałam ochote się rozebrać :p
Hehe, ja też taki spacer zaliczyłam dziś:tak: 10km w trochę ponad 1,5h z wózkiem. Gorąco mi się zrobiło :-)
Ech, a ja muszę napisać do Urzędu Ochrony Konsumenta w sprawie umowy moich rodziców z Netią:wściekła/y:
kiniorek Fajny brzusio:tak: a jaki biuścik pokaźny hehe:-D
Daffi tata to wam przynajmniej odsetek nie naliczy, no i cierpliwie na spłatę poczeka:tak:
Ja jutro do carrefoura po huggiesy się wybieram, ale jedną paczkę wezmę, bo nie wiem, czy mi podpasują. Są po 60zł, a 30zł zwrotu w e-bonie, to jakieś duże paczki, na zdjęciu w ulotce akurat są 3- 104 szt., ale większe rozmiary mam nadzieję, że też będą :-)

reklama
Witam się z rana. Miałam przeboje w nocy bo Miki mi wstał a mój P zaczął go rozmieszać :baffled: czasami mnie przeraża :-p Wstałam i już mi się nie chce ależ mam chęci do wszystkiego :blink::happy2:

ja tez sie witam:) u nas nocka ok:)

kolia no widzisz Mikiego Twoj P rozsmiesza a jak mi Alan w nocy sie przebudzi i jak mnei zobaczy to on mnie rozsmiesza bo zaraz robi"hehehe" do mnie:)

ja tez sie witam
kiniorek suuuper brzusio:-)
konniczynka, tak trzeba sie zarejestrowac.:-)

u nas noc oki. Moj Miki tez wstaje czasem w nocy, budzi sie, patrzy na mnie, ja na niego spogladam a ten dziasła szczerzy :-D dzieci...

Ostatnia edycja:
A u mnie dzis nocka mozna pwoiedziec ze prawie idealna jedna pobudka a pozniej elkko stekala jak spala z nami ae jak ja przytulilam bylo juz ok:) jak byloby takich nocy wiecej bylabym szczesliwa.

Alan to sam sie tlukl grzechotkami po glowie:D teraz tez lubi podejsc np do drzwi i walic glowa:D
skąd ja to znam hehehehehe
Clio pamiętam te czasy jak się Małej ulewało, tak do 5 miesiąca. Potem coraz więcej stałych produktów dostawała i przestała ulewac. Ale fakt, nie jest to nic przyjemnego.

Czy Wy stosujecie dla dzieci DO ROKU kołderki i poduszki puchowej? Ja żyję ze świadomością, że poducha puchowa zniekształca główkę dziecka, a poza tym dziecko paro dniowe, tygodniowe, paro miesięczne mogłoby się udusic leżąc boczkiem na takiej podusi. Do dzisiaj Mała leży na całkiem płaskim. I kołderki nie używamy jeszcze, ma 2 ciepłe koce. Kołderki temu, że wpajano mi również pewne historie o uduszeniu się dziecka kołderką. Teraz Perła już jest duża, często jak budzi się w nocy to patrzę a ona bez nakrycia bo się wierci w nocy.

Pytam bo Maja, moja Chrześniaczka, leży jak Królewna na puchowej poduszce, pod puchową kołdrą, ona taka tycia, to wszystko takie wielkie.. I nie wiem czy to ja jakaś Staroświecka czy może Szwagierka nie wie.. hehe
ja jakiś tydzień temu dałam Kubusiowi podusie... do tej pory spał na płaskim... a przykrywam go grubym kocykiem ale chcemy mu niedługo kołderke kupić...
Witam wieczorkiem ;)

Mnie Kasper dzisiaj kopie jakby się najadł szleju ^^ Ale dobrze, ważne, że zdrowy ;)

Co do antykoncepcji, ja używałam pigułek, ale oczywiście, jak to przy więkoszści leków wystąpił u mnie skutek uboczny... A potem już się tak potoczyło, że będzie Kasperek ;)

Tak mnie naszło, żeby pokazać wam mój brzusio ;)

Więc wstawiam foto: Yfrog Photo : yfrog.com/map1240207qprj
i Yfrog Photo : yfrog.com/2hp1240216qprj

I co wy na to ?? :)

Śliczny brzusio.... te czasy brzuszkowe są takie odległe ehhh....

U mnie noc...jednym słowem katastrofa heh...
Pojechaliśmy wczoraj na te zakupy.... dzieci zawiozłam do taty ... koło 20 wracaliśmy do domu.. Kuba juz oczywiście w aucie odpadł...No to ja go od razu do łózeczka pewna że bedzie już to spanie na noc... Zjadł mleko i śpi.... 21..22...23.. butla....24...1... oo coś sie dzieje. Ide do niego a on siedzi i bawi sie to go kłade smoka w dziub i wychodze a on w ryk.... musiałam go wziąć do siebie.. i tak leci 1...2.....3.....4 ooo trze oczy śpiący jest... no i rzeczywiście zasnoł i spał juz do rana... ale mimo to że padnieta w nocy byłam to sikałam przez niego ze śmiechu hehehe

Hellol :) ja jeszcze w lozku leze :p

Vegas mała rewelacyjna jest na tych filmikch:*

Kiniorek brzuch masz slodziutki :))) ohh jak ja tesknie za brzuchem :)))

Zmykam na śniadanie pózniej wpadne kobieciny :))

Miłego dzionka :)))

Witam się i ja:-)
U nas nocka spokojna jak nigdy. Tylko Mikuś tak się rozpychał, że aż z łóżka zleciałam. Mały wiercioch.
Ja już jestem po wizycie u lekarza i po pierwszym KTG. Mam już rozwarcie na 2 cm i 50% skurcze, których w ogóle nie czuję. Tzn czuję, że brzuch mi się napina ale nie boli. Lekarz się śmiał, żebym chociaż do przyszłego tygodnia donosiła ciążę. Dla mnie to jakoś nie było śmieszne :dry:. Wpadnę później. Idę małemu zmienić pieluszkę bo go już tutaj czuję i idziemy na drzemkę.

a ja dzis na 13:30 znów do dentysty... mam nadzieje ze tego zeba juz mi skonczy bo jak pamietacie pierwszy ból mialam jego 1 listopada...:/ miesiac czasu i 4 wizyty;]

reklama
Do góry