reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Clio pamiętam te czasy jak się Małej ulewało, tak do 5 miesiąca. Potem coraz więcej stałych produktów dostawała i przestała ulewac. Ale fakt, nie jest to nic przyjemnego.

Czy Wy stosujecie dla dzieci DO ROKU kołderki i poduszki puchowej? Ja żyję ze świadomością, że poducha puchowa zniekształca główkę dziecka, a poza tym dziecko paro dniowe, tygodniowe, paro miesięczne mogłoby się udusic leżąc boczkiem na takiej podusi. Do dzisiaj Mała leży na całkiem płaskim. I kołderki nie używamy jeszcze, ma 2 ciepłe koce. Kołderki temu, że wpajano mi również pewne historie o uduszeniu się dziecka kołderką. Teraz Perła już jest duża, często jak budzi się w nocy to patrzę a ona bez nakrycia bo się wierci w nocy.

Pytam bo Maja, moja Chrześniaczka, leży jak Królewna na puchowej poduszce, pod puchową kołdrą, ona taka tycia, to wszystko takie wielkie.. I nie wiem czy to ja jakaś Staroświecka czy może Szwagierka nie wie.. hehe

reklama
Clio pamiętam te czasy jak się Małej ulewało, tak do 5 miesiąca. Potem coraz więcej stałych produktów dostawała i przestała ulewac. Ale fakt, nie jest to nic przyjemnego.

Czy Wy stosujecie dla dzieci DO ROKU kołderki i poduszki puchowej? Ja żyję ze świadomością, że poducha puchowa zniekształca główkę dziecka, a poza tym dziecko paro dniowe, tygodniowe, paro miesięczne mogłoby się udusic leżąc boczkiem na takiej podusi. Do dzisiaj Mała leży na całkiem płaskim. I kołderki nie używamy jeszcze, ma 2 ciepłe koce. Kołderki temu, że wpajano mi również pewne historie o uduszeniu się dziecka kołderką. Teraz Perła już jest duża, często jak budzi się w nocy to patrzę a ona bez nakrycia bo się wierci w nocy.

Pytam bo Maja, moja Chrześniaczka, leży jak Królewna na puchowej poduszce, pod puchową kołdrą, ona taka tycia, to wszystko takie wielkie.. I nie wiem czy to ja jakaś Staroświecka czy może Szwagierka nie wie.. hehe

ja kolderke zaczelam uzywac od dawna! poduche niedawno bo do roku czasu dziecko nie powinno spac na poduszke ale tylko i wylacznie ze wzgledu na kregoslup:)

Witam wieczorkiem ;)

Mnie Kasper dzisiaj kopie jakby się najadł szleju ^^ Ale dobrze, ważne, że zdrowy ;)

Co do antykoncepcji, ja używałam pigułek, ale oczywiście, jak to przy więkoszści leków wystąpił u mnie skutek uboczny... A potem już się tak potoczyło, że będzie Kasperek ;)

Tak mnie naszło, żeby pokazać wam mój brzusio ;)

Więc wstawiam foto: Yfrog Photo : yfrog.com/map1240207qprj
i Yfrog Photo : yfrog.com/2hp1240216qprj

I co wy na to ?? :)

hehe to się dowiem nowości=D

Kiniorek śliczny brzuś! Pamiętam co ja się narobiłam fotek brzuszka hehe=) boskie czasy=)

Jutro z samego rana przyjaciółka ma wizytę u ginki i mówiła, że popyta o mój przypadek z tym krwawieniem. Zobaczymy co powie jej ginka a potem do mojej zadzwonię.

Vegas my podusi nie ale kołderka lub kocyk tak ja go narazie rożkiem przykrywam bo to tak proporcjonalnie narazie wyglada :p na boczku gonie kłądę bo nienawidzi a lekarz powiedział że to moze zniekształcić miednicę i staw biodrowy bo nóżki wyprostowane są a nie na żabkę jak będzie wiekszy to sam polubi boczek

kiniorek brzusio uroczy mnie ostatnio nostalgia wzięła ... brzusio uroczy :Dtaki mały domek hihi a tapeta też super :p

Vegas slodzinka z Martynki:)
co do zasypiania samodzielnego to ja julke jakis czas kolysala niedawno do spania a wzesniej tez kladlam do lzeczka i szpa spac... teraz po kapieli od kilku dni moja lobuziara zasypia sama.. nie chce bujana byc bo wtedy sie wkurza... chce sama lezec i po chwili odplywa:) bardzo mi sie to podoba.. szkoda tylko ze w nocy tak spokojnie nie potrafi spac...

Kiniorek brzuszek super:) ja teraz mam taki sam a jestem rok po ciazy!

a my pojechalismy na zakupy kupilismy pampki malej byly w promocji w tesco 162szt za 95zl do tego wpromocji byl proszek vizir 7.5kg za 38zl zapas melka i kaszki dla malej i poszlo nam 300zl.. masakra...
a oplaty za nowe meiskzanie kauca 700zl ale na to wyklada tata i mialam mu oddac za mateiraly ktore kupwoalismy do remontu ale calosci mu nie oddam bo nie bedziemy mieli za co zyc:( jeszcze kuchenke gazowa udalo nam sie kupic nowa praktycznie raz zywana z tych srebrnych bedzie nam od razu pasowac do lodowki za 600zł. okazja i bierzemy.. nie ejstem wstanie za nia od razuzapalcic i albo nam pani na raty rozlozy albo znow od taty pozycze... i tym sposobem bedzie u taty 2tys dlugu... boze kiedy my to oddamy.

Daffi lepiej miec dług u taty niż u obcych ludzi. Tata Was pewnie specjalnie ganic za to nie będzie a przypuszczam w miarę cierpliwie zaczeka. U nas w Tesco też te promocje pampek, ale mama Martynce ostatnio nakupowała to ja nie muszę a poza tym szwagierka Małej na roczek robi tort z pampków 96szt to se potem poodwijam je hehehe=D

reklama
Vegas ja chce zobaczyć ten tort ;) licze na foto od ciebie ;p
kiniorek sliczny brzusio az mi sie lezka zakrecila bo mi brakuje mojego bebenka ;P
Wiktoria spi jak zabita oczywiscie ulalo jej sie na body ktore pierwszy raz miala na sobie i sa akurat kurde a kupione na 3miesiace ;)i musialam ja ubrac w bardziej chlopiecy stroj hehe taki blekitno brazowy z dinozaurem jest cieplutki to na noc akurat bo ma dosc cienka kolderke ;) ja juz po kolacji i kurcze Wikusia mnie czkawka zarazila zawsze ona miala a ja od lutego nie mialam z tego co pamietam a tu nagle siedze i czkam jak kura na grzedzie ;D

Do góry