reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

To tez fakt sluz czesto jest po czopku.. ale widze roznice pod tym wzgledem ze wczoraj jak podcieralam pupe to byla pzrerazona nie chciala wiłasie itp... a dzis nawet uwagio nie zwracala ze przy pupie jej grzebie.

reklama
eveee a elizzka chyba pomylila mnie z paulinq heheh bo to moj porod heheheheh
o faktycznie sorrka:-p

I jak się udało wieczorne usypianie?
My od początku małą do łóżeczka kładziemy, jak jest zmęczona. A gdy marudzi, dostaje smoczek, czasem trzeba go pieluszką podpierać (albo założyć ją "a la ninja", okręcając wokół główki jak szaliczek, żeby smoczek przytrzymać:-p), czasem ręką przytrzymać. Wieczorami zazwyczaj zasypia sama, czasem possie smoczek 2 razy i już śpi, a w ciągu dnia bardziej kombinuje z wypluwaniem smoczka i trzeba do niej przychodzić i poprawiać:tak:A w nocy je "na śpiocha", więc z usypianiem nie ma problemu :tak:
Szczerze jestem w szoku ze tak łatwo zasypia sam;] wczoraj juz zasypial wieczorem 15 min. a dzis o 9 zasnol sam w 10min;] a ja go wózkiem czasem tak telepałam:-D hehe, tylo w nocy chyba nie moze spac w łóżeczku bo po 2h zaczol marudzic:-( chyba przez katarek.... ehhh....

Dziewczyny prezd chwila mloda zrobila kyupe i nawet nie wiedzialam o tym czyli chyba musi byc lepeij skoro ja wycisnela i nie dala po sobie poznac... jest duzo luzniejsza i jak przystalo zrobila ja rano po snadaniu czyli moze wraca do normy????troszke sluzu w niej jest ale to raczej normalne bo takim zatwardzeniu! jej oby bylo dobrze bo ona raz robi dobra a wcvzoraj pod wieczor zrobila juz ciut i twarda..... dostaje caly czas deserki z jablka.. zebym jej tylko z nowu za luznej tej kupy nie zrobila;p

Clio juz do pracy?????? nie za szybko!!!????
To dobrze ze mala zrobiła kupe:-) i oby było jej lepiej, a jak bedzie za rzadka kupa to dasz jej kawaleczek czekoladki i bedzie dobrze.
Własnie clio juz do pracy???:O

Witam sie.
Jak wyzej pisałam mały spi od 9, ja poprzatalam w domu, obiad podszykowałam, no i wzielam lapka z pokoju co miki spi i weszlam do was:-p
Munż dzis nie pracuje, pomaga własnie moim rodzicom naciagnąć folie na tunel. a potem do sadu pojedzie na troszke, bo chory jest jak wszyscy;] no a po poludniu mamy jechac na male zakupy, bo proszku juz nie mam.;] a z dzieciakami zostanie moja mama. ;] no i moze na cmantarz juz wpadniemy, i bedzie z głowy...a reszte dni bedziemy sie kurowac;]
a u was jak weekend? plany jakie?:-p :-)

Ps.
Dziewczyny jest kolejny konkurs dla Ani - Logujemy się tutaj Rejestracja dla nowych użytkowników | PolskiMechanik.pl a w polu login znajomego wpisujemy DobraWróżka. Dzięki temu będą się zbierać punkty na tym koncie. Szanse na wygrana są bardzo realne, bo osoba na 1 miejscu ma mało pkt. Może nagroda nie jest tak okazała jak w konkursie VOXa, ale zawsze można ją spieniężyć i w gotówce przekazać:) Myślę, że warto:) Logujcie się!:)

Ostatnia edycja:
witam sie i ja:) ale tylko na chwilke :) oddalam juz wizek do komisu:) teraz maly spi a ja musze fotelik wyprac bo go doniesc:)

vegas ja tez mialam oxy ale zadnych rurek w nos mi nie wsadzali,moim kolezanka tez nie:)

clio u mnie randki w jak najlepszym porzaku:) tak szybko do pracy wracasZ???

Daff .... wybacz nie doczytałam :////
Clio... tak szybko do pracy?? a macierzyński???

Eliza ja planów specjalnie nie mam.... noga mnie boli to ani z domu nie wyjde :/// dziś R pracuje... Jutro jedzie z moim tata do Cieszyna po auto cioci... bede sama z dziećmi .... I znów mi sie transref kończy na internecie.... musze go zmienic bo szlag mnie z nim trafia.... A co do obiadu to mnie naszło na gołąbki.....:)

Daffi Kto by pomyślał, że kiedyś jedną z ważniejszych rzeczy stanie się przyglądanie kupkom. :) Moja mała się wypróżnia co kilka dni i też zawsze wypatruję z niecierpliwością wyproznienia. A jak juz nadejdzie, to za to sie z pieluchy wylewa i wszystko jest do prania... :p
Eve jak wizyta u poloznej? A moze juz jednak na porodowke sie wybierasz?
Clio jejku mi teraz ciazy mysl o powrocie do pracy w grudniu, a ty juz teraz idziesz?!
Eliza_eM To teraz usypianie juz powinno byc coraz latwiejsze :)

Masakra, 2h spalam dzis :( i to nie z powodu malej, ale sama jakos nie moglam usnac :( Za to wsunelam 270g paczke paluszkow z sezamem i do tej pory po nich mnie suszy, a wypilam juz ok.1,5l plynow...
I sie zapowiada, ze dzis nie odespie dzisiejszej nocki, bo jest piekna pogoda na spacer :D
Szkoda, ze masci na dziasla nie mozna zbyt czesto stosowac. Emilka juz od kilku dni marudzi calymi dniami i dzis rano pierwszy raz posmarowalam jej dziasla Bobodentem i natychmiast sie uspokoila!!! :) Ale smarowac mozna max 6 razy na dobe, a efekt p/bólowy niestety sie nie utrzymal az 4h :(

dziewczyny ja wracam na 1 dzień w tygodniu i to jak sie klientki zapiszą kaska sie każda przyda a macierzyński sobie będę dostawała to tak na czarno :D hehe
nic zmykam bo dziubek wstał miłego długiego weekendu :)

hej dziewczynki jestem szczesliwa choc sie zle czuje ;)
u poloznej bylo super pocieszyla mnie dala mi 2dni gora tydzien bo jak zobaczyla gdzie jest glowka to az zbladla ,ze ja jeszcze nie rodze ;/
zapytalam o te wody plodowe i kazala mi polozyc bialy recznik taki najtanszy albo kupic w aptece reczniki podszyte cerata i jak poczuje,ze cos mi leci to sciagnac figi i lezacc juz na reczniku ;)
dowiedzialam sie tez ,ze nie zrobia mi cesarki nawet jesli bym chciala bo juz maalenstwo samo sie wypycha a moje skorcze krzyzowe to sprawka nerki i ma byc tak przed porodem ;)wiec czekamy na akcje

Karolina nie mam pojecia....

Paulqa ale zes mi lansko dala no:p:p
ale racje masz:D

Julka zrobila druga kupe juz normalnie.. cisnela jak zawsze ale obylo sie bez stekania itp:)
ale nie cieze sie jeszcze zeby nie zapeszyc:)
cos mi sie wydaje ze moglo byc to tez od czekoladowych pysznosci.. ostatnio kazdy cos jej daje jak ja nie widze. nie to ze nie pozwalam bo troszeczke moze dziubnac sobie w ciagu dnia ale nie tak ze kazdy podchodzi i cos jej daje.

daff bardzo sie ciesze ,ze Juleczka juz nie cierpi ;)
teraz pewnie bedzie jadla owoce zeby jej minelo dokonca ;)
a ja juz dobrze sie czuje i jestem happy bo znalazlam nosidelko do mojego 3kolowca i za 1funta do licytacji ale grunt ze wozeczek zkompletuje a tak wyglada w calosci zaraz dorzuce fotke ;)
!B6WT,r!!mk~$(KGrHqEOKnQEyy7g0Y8sBM)GWLivHg~~_12.JPG
!B6WTVVgCWk~$(KGrHqYOKjwEyl5Tog3iBM)GWD(,FQ~~_12.JPG

!B6WTQWQBWk~$(KGrHqQOKk!EyQPUOfyQBM)GV7,Smw~~_12.JPG

noo i do tego jest spiworek jeszcze taki futerkowy ;D

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie....:) no ja juz sie rozpakowałam:) 25.10 :) corka cale 53 cm i 3380g:) postaram sie napisac cos wiecej ale troszke pozniej:)pozdrawiam.

Do góry