reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Vegas to wyciagnij na podloge jakis stary koc lub dywan i niech sobie raczkuje czytalam was troszke i widze ,ze tylko temat do rozmowy o porodach ;) ja juz bym chciala na porodowce byc ;D
wkurzaja mnie te skorcze noooo tragedia sa tak zadkie ,a potrafi czasem glowka tak uderzyc ,ze sie zwijam!!
Znalazłam fajny temat w internecie dla przyszłych mamusiek wpiszcie sobie w google zwiastuny porodu i wyskoczy wam kilka stronek nie pamietam dokladnie jaka to byla stronka ale ona pierwsza wyskoczy w kolejosci polecam warto przeczytac i sie dowedziec ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Dobry wieczor :p
Eve ciesze sie ze jeszcze nie rodzisz :p poczekaj na mnie:)
Ja musze przyznac ze mala mi dzis spac nie daje w cale, tak sie wierci ze tylko powoduje we mnie lek ze zaraz nastanie godzina 'zero'. Ja nie mam zadnych skurczy, nawet najmniejszego, ale jak tak wali mi po pecherzu to boje sie ze te wody moga mi odejsc ;(

paulus to nie odemnie zalezy tylko od malenstwa jak bedzie chcialo wyskoczyc!!
nudzi mi sie okropnie a spac nie moge ;/
Dla dziewczyn z trudną sytułacją materialną www.mojeciuchy.pl i jest tam taki wątek oddam za darmo wejdzcie sobie super rzeczy mozna znalezc polecam ;)

paulus to nie odemnie zalezy tylko od malenstwa jak bedzie chcialo wyskoczyc!!
nudzi mi sie okropnie a spac nie moge ;/
Dla dziewczyn z trudną sytułacją materialną www.mojeciuchy.pl i jest tam taki wątek oddam za darmo wejdzcie sobie super rzeczy mozna znalezc polecam ;)
hej laski a ja z podly nastrojem dolaczam nocnie troche wkurzona biegam am ojgoale nie chce mi sie o tym gadac a co do niesania nocnego to cos o tym wiem mnie tez ot meczylo w ostatnichtyg ciazy potrafilam d 6 rano siedziec na necie bo mala meczylaaa

eve twoj maly widac uparty jest ale zobaczysz predzej nz myslisz jak znajdzesz sie na porodowce

vegAS nie dziwie ci sie ze bojarzliwa jestes ja mam do tej pory te same lekichociaz mala ma prawie 3 lata to boje sie o nia strasznieeee

co do mnie mam zgage bole podbrzusza nie chce sie nakrecac ze to ciaza ale moze cos siev tam wyklulo:p

Boje sie, juz swiruje znow naprawde :/// brzuch mnie cos pobolewa ale nie potrafie rozpoznac czy to te skurcze czy nie bo az tak bardzo chyba nie bola, bozeeeee co ze mnie za kobieta:///

paulqa, eve jak sie zacznie to to poczujecie:tak:
mi takie skurcze przed porodem zdazyly sie dwa razy i to takie ze myslala czy nie jechac;] a nastepnego dnia mialam wizyte i co sie okazalo? szyjka sie skracala i rozwarcie robilo:tak: takze u was pewnie to sie dzieje. a jak porod sie zacznie to skurcze beda czestsze, chyba ze juz naprawde dlugo to trwa to na ip jechac i sprawdzic:-)

witam sie z rana
z bólem gardła walcze wciaz:/
dzieci sie bawia zabawkami co wczoraj dostaly d taty :dry: heh
nom za oknem znow bedzie ladnie... moze dzis wyjde na dwór...? ehhhhhhh

uwielbiam swierze mleczko od krow ile bym dal za jedna butle swiezego mleka
A ja wlasnie takiego mleka nigdy nie lubilam, a babcia myslala, ze to rarytas i jak przyjezdzalismy, to zawsze bylo:sorry: Tylko wolala, zeby smietanki z wierzchu nie wyjadac. A dla nas samo mleko byloza tluste, a c dopiero smietanka :-)
Eve powodzenia, oby porod byl latwy :tak:
Vegas zdolna córa, sprawdz, czy na kocyku lub dywaniku bedzie raczkowac:tak:
co do mnie mam zgage bole podbrzusza nie chce sie nakrecac ze to ciaza ale moze cos siev tam wyklulo:p
U mnie pierwsza oznaka to wlasnie zgaga byla :tak: i bol piersi. Trzymam kciuki:tak:

Mala od 7ej rozmowy sobie zaczela z karuzela i misiami, wiec sie zwloklam z lozka i usiadlam do lapka. Przed chwila P. tu zajrzal i sie tylko usmiechnal i juz nawet nie skomentowal tego, ze znowu mnie na bb zastal :-D
Lece zajac sie mala, bo juz zaczyna marudzic

Cześć dziewczyny :-)
Nie odzywałam sie ostatnio bo zabrałam sie za porządki w szafie i trwały 2 dni bo Alex niekoniecznie mnie w tym wspierał bo spać nie chciał :confused2: ale zwalczyłam temat.

Pwiedzcie mi czy jak jedziecie do rodziców ze swoimi dzieciaczkami to też zachowują sie jak anioły? Byłam u rodziców moich na noc z Ptysiem i wyobraźcie sobie zasnął o 20:30 :eek: obudził sie 3h później zjadł i znowu 3h w domu sie to nie zdarza ... :eek: mama mi mówi "ja nie wiem co ty od niego chcesz taki grzeczny jest przecież" :sorry: więc jej powiedziałam że na terapie senną będę przyjeżdżała raz w tygodniu :rofl2:

wczoraj zasnął super bardzo mnie to ucieszyło :tak: ale nad ranem dałam mu butelkę 110ml bebilonu I i zasnął spałod5 do 7:30 ulało mu sie i to go obudziło potem toaletka poranna i śpi dalej bez jedzenia a mnie za chwilę cycki eksplodują :zawstydzona/y::sorry:

temat porodowy zawsze świeży :-p ja lubię sobie wspominać mój i radzę wszystkim mamusiom przed żeby były pozytywnie nastawione :-)

dziewczynki jestem wsciekla mecze sie od wczoraj ze skorczami co 30min juz mialam w nocy i minely co za cholernik z tego mojego dziecka nooo ;/ jestem gotowa to wyjazdu wrazie czego ale dzis ogolnie tylko jak leze mam takie felerne skorcze ;/
dzieki za kciukaski ale chyba urwisiatko moje chce sobie poczekac jeszcze i tylko mi sie szkudzi ale ja to wypomne po latach ;D
jak narazie mam troszke nadzieje ,ze dzis lub jutro to sie skonczy bo w sobote do poloznej idziemy i jej powiem o tych skorczach ;)
Vegas wrazie rozruchu akcji porodowej sms do ciebie przyjdzie dzieki za nr tel ;*
wez sobie No-spe moze pomoze troszke,

A JA SIE WITAM!!!
wieczorem podalam mlodemu nurofen i posmarowalam dziasla dentinoxem, i powiem wam ze mialam tylko 2 pobudki!!!!!!!!!
ale i tak bym sobie dluzej pospala, kurde cierpir chyba na chroniczny brak snu....jestem ciagle niewyspana:/

reklama
Ja tez sie juz witam.

Eliza ja bym odczekala na Twoim miejscu, skoro Hania miala wczoraj goraczke, jak dzis temp. Sie nie pojawi to jutro wyjdz.

Clio jak Ci cycki eksploduja to po co ten bebilon????!!!!! Ejjj zostaw to w cholere i cycusiem karm:)
Ile w ogole Twoj Aleksio juz w ciagu dnia jest czynny:-p
Ciekawe jak ta rozrabiara mala moja bedzie spala, ale przypuszczam ze wlasnie przygotowuje mnie na nieprzespane noce:/
Dzis pozwolila mi zasnac po polnocy, po 3 sie obudzilam i zasnelam z powrotem o 7.30, nie dawno sie obudzilam...

Kurde stresuje sie:(((

Do góry