reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Co do jedzenia umie któraś robić pierogi leniwe bo ja uwielbiam i bym chciała kiedyś spróbować samemu zrobić??

ja ci niestety co do pierogow kochannie pomge chocbym bardzo chciala moze znajdziesz jais przepis na internecie

juz opłukałam wodą z solą, bleeeeeeeeeeeeeeee...:dry:
Ja uwielbiam mleko w róznych postaciach:-D a takiego swojeskiego tez bym sie napila:-D u nas niedaleko ma facet krowy i chyba sie skuszei powiem mezowi by mi kupil:-)

nio ty masz kochana szczescie bo jak dobrze zrozumialam mieszkasz na wsi to masz djscie do mleczka

a z ta sola to za bardzo smaczne nie jest ale pomagaaa najlepiej 2 do 3 razy dziennie :) kuruj sie kochan kuruj

Brzoskwinka hehe to miałaś podobny też miałam na porodówce błone przebijaną, bóle krzyżowe i do tego jeszcze skurcze oksytocyną wywoływane bo jak się znalazłam na porodówce to byłam w połowie i zero skurczy :sorry: ale chociaż szybciej urodziłam bp w 5h o 6 byłam na porodówce a o 11:07 Miki już był :-) ale ja akurat traumy nie mam wrecz odwrotnie super wspominam ludzi którzy przyjmowali mój poród.
ja też miło wsjo wspominam=) mi wody odeszły same w nocy w wyrku po 3 w nocy myślałam że to upławy poszłam siku a ze mnie się lało jak z kranu=P ale byłam zestresowana=d tez miałam oxy bo skurczy brakowało i od 5 do 8.10 rodziłam=) krótko=) i pewnie temu źle nie wspominam porodu=D po 2h już biegałam po oddziale=)

a ja zawsze pilam cieple mleko z maslem i czosnkiem, tez polecam no i miod:)

witajcie ja dzis bylam na basenie, poplywalam troche bo cos mnie ramie zaczelo bolec terz zrobilam maseczke na wlosy bo sa w zlym stanie:/

no wlasnie maselko jak bog mi swiadkiem chcialam napisac o maselku ale myslalam czy sobie cos ubzduralam czy naprawde sie dodawalo maselko kochana wiesz widzilam twoje fotki na facebooku ten twoj maluch jest nienormalnie cudowny a ty szczuplusienka az ci zazdroszcze figurki:p

ja też miło wsjo wspominam=) mi wody odeszły same w nocy w wyrku po 3 w nocy myślałam że to upławy poszłam siku a ze mnie się lało jak z kranu=P ale byłam zestresowana=d tez miałam oxy bo skurczy brakowało i od 5 do 8.10 rodziłam=) krótko=) i pewnie temu źle nie wspominam porodu=D po 2h już biegałam po oddziale=)

o jak dawno cie nie widzialam a tobi to dobrze porod przebiegl ja od 2 w nocy pojechalamdo szpitala ze skurczami zwyklymi i krzyzowymi i do godziny 14 40 sie meczylam mi przebili mi wody ale zadnych kroplowek nic nie dostawalam tylko jakis zastrzyk

Ostatnia edycja:
hej
Ja trzy razy rodziłam z bólami krzyzowymi|:/ porazka ale co zrobic;] gdyby nie ten ból to by byl luz pewnie:]
eve trzymam kciukasy!!!

No a dzis moja córa skonczyla własnie o 8:50 4 lata! bosze jak to zleciało! :szok:
Ide rozpalic w piecu bo zimno jakos, Miki śpi wiec moge wyjsc z domku a Hania i Danielem bajke pooglądają w tv:-)
ooo zdróweczka i radości dla Małej Jubilatki=)

no wlasnie maselko jak bog mi swiadkiem chcialam napisac o maselku ale myslalam czy sobie cos ubzduralam czy naprawde sie dodawalo maselko kochana wiesz widzilam twoje fotki na facebooku ten twoj maluch jest nienormalnie cudowny a ty szczuplusienka az ci zazdroszcze figurki:p

o jak dawno cie nie widzialam a tobi to dobrze porod przebiegl ja od 2 w nocy pojechalamdo szpitala ze skurczami zwyklymi i krzyzowymi i do godziny 14 40 sie meczylam mi przebili mi wody ale zadnych kroplowek nic nie dostawalam tylko jakis zastrzyk
dziekuje za siebie i za Olka:)

Soso bo odkąd mąż nie ma lapa to ja mało co na necie siedzę. W tym tyg mąż ma od 22 pracę to mam wówczas dużo czasu=) a za dnia Małą się zajmuję bo zajmująca jest bardzo=) ale to dobrze=) wiem przynajmniej co to macierzyństwo hehehe. Ma fazy na chodzenie przy ścianach a mnie to przyprawia o palpitacje serca=P Ja to w ogóle bojaźliwa jestem jak widzę jak Mała sobie chodzi przy meblach w tempie expresowym. Zawsze mam scenerie w wyobraźni że się przewraca i prosto na głowę ląduje. My mamy albo płytki albo panele więc strach jest.

Eve ma mój nr komórki i ma pisac w razie czego jej Marcin do mnie=)

dziewczynki jestem wsciekla mecze sie od wczoraj ze skorczami co 30min juz mialam w nocy i minely co za cholernik z tego mojego dziecka nooo ;/ jestem gotowa to wyjazdu wrazie czego ale dzis ogolnie tylko jak leze mam takie felerne skorcze ;/
dzieki za kciukaski ale chyba urwisiatko moje chce sobie poczekac jeszcze i tylko mi sie szkudzi ale ja to wypomne po latach ;D
jak narazie mam troszke nadzieje ,ze dzis lub jutro to sie skonczy bo w sobote do poloznej idziemy i jej powiem o tych skorczach ;)
Vegas wrazie rozruchu akcji porodowej sms do ciebie przyjdzie dzieki za nr tel ;*

reklama
Zawsze byłam przekonana że nasza córeczka nie potrafi raczkowac. Mimo to byłam w błędzie. Otóż niejednokrotnie ostatnio oglądamy Perłę jak sobie najzwyczajniej w świecie raczkuje=) Nie raczkuje długo bo troszkę i zaraz pełza lub wstaje przy meblach. Stwierdziliśmy wraz z mężem i moją mamą że pewnie od dawna potrafi raczkowac ale my mamy w pokojach albo panele albo płytki i ślizga się na tym co utrudnia raczkowanie. Fajnie że znowu jakieś odkrycie hehe ale i tak cieszę się że Mała woli wstawac przy meblach i chodzic przy nich

Do góry