reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ixi-współczuje. Tym bardziej,ze jesteście dopiero świeżo upieczonymi rodzicami i mogłaby ci mama dać trochę czasu. Mam nadzieje,ze wam się ułoży.

Ciekawe jak eve19? Wie ktoś co u niej? Czy zaczęła rodzić?

Ostatnia edycja:
reklama
Ixi-współczuje. Tym bardziej,ze jesteście dopiero świeżo upieczonymi rodzicami i mogłaby ci mama dać trochę czasu. Mam nadzieje,ze wam się ułoży.

Ciekawe jak eve19? Wie ktoś co u niej? Czy zaczęła rodzić?

nic mi nie wiadomo mnei ciekawi co u misi bo u ixii juz wiemy niestety nie dobre wiadomosc

a mnie deprecha lapie cos tyc zaczelam niesamowicie i nie znam powodu nie jem za duzo czasem moze przesadzalam i nie patrzalam a to teraz musze sie wziasc za siebie bo ja chce kolejnego maluszka to musze zrzucic chociaz 10 kg nie zartuje 10 kg przy moim wzroscie moja figura to zbrodnia

Ostatnia edycja:
gotujesz wode dorzucasz kosteke rosolowa (lub2) obojetnie jaka moze byc wolowa cielecka lub zwykla rosolowa, potem marchewke i por (moga tez byc pieczarki) potem mieso mielone ( klopsiki lub kawalki nieukulane) gotujesz przez nastepne 5-10 minut, a potem dodajesz 3 serki (takie jak do chleba) jak sie roztopia dodajesz koperek, zajmuje to ok 30 min ( jakz klopsikami to troszke dluzej) aha i jak chcesz to mozesz podawac z makaronem) super zupka, olek wcinal jak szalony polecam:) ja wczoraj dodalam jeszcze troche cebulki:)

Ja kiedyś taką zupkę podobna robiłam, ale wyszła strasznie tłusta i jakoś mi nie podeszła :-(
Eve chyba nadszedl twoj czas na rozpakowanie :tak:
Soso ja mialam w dziecinstwie swinke. 7 lat z nami mieszkala. na spacery z nia wychodzilam, a ona za mna jak piesek przy nodze chodzila :-)
Potem byly chomiki, myszki, myszoskoczek, ale szybko zdychaly i sie do nich nie mozna bylo tak przywiazac:no:
Ale teraz dziecko w domu mi wystarczy :-)

Ja kiedyś taką zupkę podobna robiłam, ale wyszła strasznie tłusta i jakoś mi nie podeszła :-(
Eve chyba nadszedl twoj czas na rozpakowanie :tak:
Soso ja mialam w dziecinstwie swinke. 7 lat z nami mieszkala. na spacery z nia wychodzilam, a ona za mna jak piesek przy nodze chodzila :-)
Potem byly chomiki, myszki, myszoskoczek, ale szybko zdychaly i sie do nich nie mozna bylo tak przywiazac:no:
Ale teraz dziecko w domu mi wystarczy :-)
nio z tymi spacerkami to prawda jk bylo cieplo tez je wyprowadzalam sa wdziecznmi zwierzatkami bardzo :)

Eliza Sto lat dla Hani ale masz już dużą pannice :-)
Ixi mam nadzieje, że coś wam się uda wykombinować!
Ewi a jakie masz plany?:-)
paulqa no już nie długo będziesz tulić swoje maleństwo :-)

A ja jutro mam rozmowę o prace kurczę fajnie by było gdyby okazało to się coś sensownego i by wyszło może w końcu bym się od rodziców wyprowadziła.

Elizka gratulacje dla córy :-) Kiedy imprezka urodzinowa? ;-)
Ixi współczucie. Twoja mama przecież sama dopiero co urodziła to chyba zdaje sobie sprawę, że teraz to chyba masz ważniejsze sprawy na głowie niż szukanie mieszkania - obojętnie czy się lubicie czy nie:no:
Kasiuch u mnie też marna noc:confused2: 2 godziny snu:no: A tak mi dobrze spała do tej pory:wściekła/y:

Jakiś czas temu było o zasiłkach rodzinnych. Dziewczyny czy mogę jeszcze w listopadzie złożyć wniosek?? Czy tylko do października?? Bo u mnie w MOPS to teraz mają dzień pracy własnej i nic się nie da dowiedzieć. Z resztą w zwykły dzień jest podobnie;-)

kolia a na jakie stanowisko?? 3mam kciuki

Dzieki kochane za zyczonka dla mojej solenizantki:)
Mialam zajrzec wczesniej ale pojachalam do GOPS-u załatwic rodzinne i siedzialam ta 1h!!! i caly czas tamta papiery kserowala, sprawdzala, liczyla... boze szanuje ich prace ale w takim tempie to za duzo ludzi w ciagu dnia nie zrobia;] heh ale załatwione mam i z głowy.... narazie:-D
Miki z mama zostal i byl grzeczny na szczescie ale jakby pól h dluzej sie zeszlo to by bylo ciekawie bo jak ledwo wrócilam zaraz cyc a potem uspilam go i spi teraz znow...
Pogoda za oknem super... szkoda ze dzieciaki chore to nie wyjde:/ ehhh
Hania mi gorączkowala to wole nie ryzykowac, tak to bym wyszla;]

ixi fajnie ze sie odezwałas.
ciekawe co z eve... zamilkła...;-)
lolkak impreza moze bedzie albo tylko my i dziadkowie(moi rodzice oczywiscie bo na tesciow nie licze, nawet nie zadzwonila ale h** jej w d**e) zrobie moze torcika malego jakiegos... zobaczymy. dzis od mojej mamy mala dostala slodyczy troszke;] wczesniej rajstopki kupila;) a jesli chodzi o rodzinne ja dzis bylam i moja siostra tez jeszcze nie zlozyla bo papierka jej brakowalo i na poczatku listopada moze jeszcze zlozyc to dostanie. jak masz pewnosc ze masz wszystkie papiery i tylko zaniesc to po niedzieli od razu lec i zalatw. najgorzej jak zacznie czegos brakowac im;]

Ostatnia edycja:
reklama
lolkak[/B] ja dzis bylam i moja siostra tez jeszcze nie zlozyla bo papierka jej brakowalo i na poczatku listopada moze jeszcze zlozyc to dostanie. jak masz pewnosc ze masz wszystkie papiery i tylko zaniesc to po niedzieli od razu lec i zalatw. najgorzej jak zacznie czegos brakowac im;]

No niestety jeszcze nie mam, bo straszyły mnie, że na PESEL będę czekać 6 tygodni co najmniej (to się z zaświadczeniem z US nie śpieszyłam :dry:) a tu dostaję dziś SMSa z Urzędu Dzielnicy, że mam PESEL do odebrania po 1,5 tygodnia:szok:

Do góry