reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Soso Skoro te sny się u mnie pojawiają to coś muszą znaczyć, ale nie potrafię sobie tego wytłumaczyć. Jeśli jeden sen pojawia się regularnie to po prostu go ignoruję. al e nie powiem, niektóre dobijają.
Umi a gdzie tam. W następnym roku to ja chcę odżyć. Poczuć wiatr w skrzydłach nim znów usidlę się w domu.

wierze ci naprawde jak ja mam koszmary to potem chodze przez caly dzien jak dziku wszystkiego sie boje a co ty dopiero masz powiedziec uwazaj na siebie kochana

a wlasnei zapomniaqlam zapytac nie chce z was ktoras swinki morskiej bo moja zaciazyla mam dwie i wie ze lada dni urodzi heheheheh z darmo oddam na swieta bede w polsce to chetnie pooddaje

Ostatnia edycja:
reklama
Ewi czyli co zamierzasz? chcesz sie gdzie zatrudnić, gdzies pojechać? Piekne rysunki:-)
ixi aczego ona wymaga?
soso nie lubię świnek, bo świnki nie lubią mnie:-p a jak ty masz je zamiar dostarczyc :-p czy to pytanie retoryczne było hihi?

A ja to swoich snow nie pamietam... Jeden mialam, co mnie bardzo przerazil, ze znalazlm mojego tate na drzwiach powieszonego brrr

Ewi super rysunki, chcialabym taki talent miec.

Jak w ciazy bylam, to po ciuchach chodzilam, a teraz to czasu nie mam, bo z wozkim po sklepach nie lubie chodzic, a poza tym mala w wozku marudzi, jak sie tylko zatrzymamy.

Ja mam dzis wolny dzionek i musze chyba wykorzystac ladna pogode na spacerek :) a wieczorem moze znajomi ze swoimi dzieciakami wpadna w odwiedzinki :)

Ewi czyli co zamierzasz? chcesz sie gdzie zatrudnić, gdzies pojechać? Piekne rysunki:-)
ixi aczego ona wymaga?
soso nie lubię świnek, bo świnki nie lubią mnie:-p a jak ty masz je zamiar dostarczyc :-p czy to pytanie retoryczne było hihi?
nieee no mowie na swieta bede w polsce to je zapakuje ma taki transportrr dla swinek jak jade z nimi bo niestety nie moge ich zstawiac samych w domu a w polsce to polecialo by sie kurierem zaplacilabym nawet za niego tylk by sie ich pozbyc jak i si oswini moja t ume jakies 3 4 sztuki dostane zawalau z ich kwikaniem ;/ i tak musza do 6 tyg siedziec przy matce to akurat na sweta a napawde wole komus oddac moze zrobi ktos prezent dla dziecka na wigilje niz oddac do zoologicznego bo ni tylko chca zarobic a ja nie moja samiczka jest biala jak sniezek a samiec brazowa czarny wygladajak niedzwidek j mam swinki od kad pamietam pierwsza dostalam jko dzieco i do dzisiaj mam manie swinkowa
koniczyka zazdroszcze pogody ob napwno jest dobra na spacerek u mnie jak zawsze pochmurniooo

dafii co tam u ciebie kochana szczerze nie moge sie napatrzec na twoja niunie taka mala laleczka

Ostatnia edycja:
koniczynka tez do 4 miesiaca nie lubiłam robic zakupów sama z Kacprem wiecznie był głodny nawet jesli 30 min wcześniej jadł:/
soso aaaa rozumiem:-) ja miałam chomika, ale swinek sie boje bo mnie jedna ugryzła jak byłam mała. Ba ona sie na mnie rzuciała i chciała mnie zagryźć chyba...:-p

Witam:) jestem tu nowa. mam 18 lat i 36 tc z ta roznica ze z mezem mieszkam w irlandii ;/ w zasadzie trafilam tu przypadkiem (nadmiar czasu wolnego) ale mam nadzieje ze zostane na dluzej:) pozdrawiam
Witam nowa mame:)

soso tak mi sie wydaje ,ze dzis w nocy lub jutro rano bo cholernik mi barki miedzy biodra juz pcha tzn.sie strasznie opciera ;/
boje sie okropnie ale marcin wziol fona do pracy i wrazie czego mam dzwonic ale czekam ;D bedziecie pierwsze wiedzialy jak zacznie sie porod bo nie wylanczam lapka ;)
mam pierwsze skórcze takie jeszcze mało bolesne ale wody nie odeszły mi jeszcze ;)czyżby to już dziś??
trzymam kciuki!!!!!

Witam.
Ja ostatnio rysuje i rysuje, ale tylko moje dzieci niestety. :sorry: albo i stety.
Co do ubranek to ja na strychu mam tyle dziewczęcych ubranek po Justynce że ho, ho. Wydzielone na rozmiary i letnie i zimowe. Dla koleżanki teraz chciałam oddać ale ona wybrała sobie tylko połowę z nich, tych najmniejszych rozmiarów. Ja kiedyś będę miała dzidziusia i dlatego tak na zawsze ich nie oddaję a u koleżanki nie zgubią się to wiem.
dzisiejsza noc już spokojna na szczęście, coś tam mi się śniło ale nawet nie pamiętam co.
Soso A weź. ja mam takie trzy sny które się u mnie powtarzają. a to najgorsze sny jakie mogę mieć. Rozumiem mieć koszmar, ale żeby przez niego się nie wyspać to u mnie dziwne.
Kasiuch jak dzisiejsza noc?
Lolak sa buteleczki z końcówką w kształcie łyżki też.
Emyylka Witaj. I na przyszłość proszę o edytowanie postów.
Eve Trzymam kciuki.
dziekuje nocka TRAGICZNA!!!
o 2.30 olek sie obudzil z placzem ,lulalam go 30 min na rekach , odlozylam do lozeczka a ten w ryk uderzyl! wzielam go do siebie i jakos spal, nie wiem chyba przez tego zeba normalnie maskara

Eliza ja mam lajt bo mam ciuch pod biurem, my na pietrze a chuszek na parterze. Po pracy zawsze moge polecieć:-) Tez nie lubie sie przekopywać, ale tu zazwyczaj wszystko na wieszakach.
Kasiuch co to zupa serowa?
Karolina-bg jaki prezent zamierzasz kupić?
emyylka92 witaj:-)
eve19 oby juz :-)ale wziełas sobie nr do kogoś?:-p
Ewi ooo nie wiedziałam, że planujesz pociechę:-)
gotujesz wode dorzucasz kosteke rosolowa (lub2) obojetnie jaka moze byc wolowa cielecka lub zwykla rosolowa, potem marchewke i por (moga tez byc pieczarki) potem mieso mielone ( klopsiki lub kawalki nieukulane) gotujesz przez nastepne 5-10 minut, a potem dodajesz 3 serki (takie jak do chleba) jak sie roztopia dodajesz koperek, zajmuje to ok 30 min ( jakz klopsikami to troszke dluzej) aha i jak chcesz to mozesz podawac z makaronem) super zupka, olek wcinal jak szalony polecam:) ja wczoraj dodalam jeszcze troche cebulki:)

DOLACZAMY SIE DO ZYCZEN!!!!!!!!!

witam sie jak juz pisalam nocka do bani:/
ide dzis po dentinox i nurofen

IXI- wspolczuje, na pewno cos wymyslicie,

Ostatnia edycja:
Witam nowa mame:)

trzymam kciuki!!!!!

dziekuje nocka TRAGICZNA!!!
o 2.30 olek sie obudzil z placzem ,lulalam go 30 min na rekach , odlozylam do lozeczka a ten w ryk uderzyl! wzielam go do siebie i jakos spal, nie wiem chyba przez tego zeba normalnie maskara

gotujesz wode dorzucasz kosteke rosolowa (lub2) obojetnie jaka moze byc wolowa cielecka lub zwykla rosolowa, potem marchewke i por (moga tez byc pieczarki) potem mieso mielone ( klopsiki lub kawalki nieukulane) gotujesz przez nastepne 5-10 minut, a potem dodajesz 3 serki (takie jak do chleba) jak sie roztopia dodajesz koperek, zajmuje to ok 30 min ( jakz klopsikami to troszke dluzej) aha i jak chcesz to mozesz podawac z makaronem) super zupka, olek wcinal jak szalony polecam:) ja wczoraj dodalam jeszcze troche cebulki:)

DOLACZAMY SIE DO ZYCZEN!!!!!!!!!

witam sie jak juz pisalam nocka do bani:/
ide dzis po dentinox i nurofen

o wspoczuj ci kochana naprawde;/ naprawde widze ze mialas nie cieawa nocke naprawde wspolczuje

koniczynka tez do 4 miesiaca nie lubiłam robic zakupów sama z Kacprem wiecznie był głodny nawet jesli 30 min wcześniej jadł:/
soso aaaa rozumiem:-) ja miałam chomika, ale swinek sie boje bo mnie jedna ugryzła jak byłam mała. Ba ona sie na mnie rzuciała i chciała mnie zagryźć chyba...:-p

heheheheheeheh wyobrazam sobie jak sie swinka rzucaaaa ale powaznie moje to moja mala rzucala nim ipo domu otwozyla klate i soie je brala wczoraj je kapalam bo czasem trzeba to jedna ta samice moja tulila i gadla do niej wiec te sa nazdwyczaj spokojne hehehe mnie wlasnie chomiki gryzly :p

Ostatnia edycja:
reklama
hej dziewczyny witam się :)

wczoraj was wieczorem tylko nadrobiłam ale nic nie pisałam bo mi się nie chciało, nie miałam siły, cały dzień byłam w odwiedzinach u dziadka.

Umi tak na pewno! ja myślę że ona chciała Cię zjeść! :o :)

Eliza sto lat dla Hani :) kiedyś była taka piosenka przypomniało mi się bo Twoja córa ma na imię Hania:) nie wiem czy to na pewno ma coś wspólnego z tą piosenką ale tak mi się skojarzyło "Hanko modro oka nie siodojże o potoka" :D hehehe ale nie pamiętam co było dalej :p

Eve no proszę, jak się sytuacja rozwinęła:O jacieee... to ródź byle bezboleśnie i żeby maluch zdrowy był :)

moja mała już po przedwczorajszym USG też jest główką w dół ale nie czuję za bardzo specjalnej różnicy :) Dziewczyny ponoć mi jeszcze zostało 19 dni!!! ciekawe ciekawe

Ixi szkoda że Twojej mamie coś odbiło, ale sprawa jest prosta, masz swojego malucha, chociaż do końca też zrozumieć tego nie mogę, przecież ma swoje małe dziecko więc w sumie nie ma Ci czego zazdrościć...

Co do snów mi dziś się śniło że urodziłam córeczkę była ruda :-D ale była śliczna :-D ale... nie wiem czemu łóżeczko małej stało w pokoju teściówki i ona się nią ciągle zajmowała i mi nie pozwalała jej karmić :( beznadzieja :( oby nic podobnego mi się nie śniło więcej:/ bo zwariuje...

Do góry