reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ewi ja mam 11 adresów! jakim cudem?

paulqa pisze co mysle... dla mnie nawet na zdj laska nie wygladala na biedna.. jakbym ci pokazala jak ja sie ubieram i czy sie maluje to bys mogla porownac... nawet nie moge pozwolic sobie na tusz... gdyby tato mi kozakow nie kupil to zime w balerinkach musialabym przechodzic.. dodatkowo nie mam kurtki na zime tylko taki plaszczyk polarowy... wszystko pzrez ciaze tak przytylam ze zgubic tego niemoger i w nic swojego sie nie mieszcze a na nowe mnie nie stac.....
zyje naprawde bardzo skromnie
czasem jak uda nam sie jakos salatke zrobic by nie jesc codziennie jajek! normalnie zygam nimi ale dostaje je za darmo od babci.. latem po 150 jajek dostawalam! ehhhhhhhhh
fakt ze udogodnieniem naszym jest internet! gdybym go nie miala mam 50zł w kieszeni tak smao z tv.....

pisze co mysle... ja jestem tak biedna ze nie smiem prosic nikogo o nic a wiesz dlaczego? bo wiem ze moglabym zyc na chelbie z maslem i czyms tanim na obklad caly miesiac by miec kase na caly meisiac... a ze my mamy neta tv i raty za lodowke ale nie z naszej winy bo inaczej lodowki bysmy nie mieli to wiemy ze 150zł w błoto ze tak powiem idzie... a 150zl to duzo dla kogos komu sie nie przelewa. jest nas tu wiecej takich i zadna nie prosi.. ja rozumeim ze ktos nie ma ale nie tak ze ktos wpada prosi i juz...
sa jeszcze do tego specjalne dzialy na forum.. jak juz mamkomus podarowac cos to nie przypadkowej osobie tylko komus komu wiem ze na pewno sie to przyda.

moglabym skakac po wtakach wszedzie i prosic tez i bym sobie nazbierala i jak misiaM fundneła fotelik do auta za 600zł!!!! :szok:
ja nie mowie ze ta dziewczyna klamie ale ja jej nie wierze... musialaby mnie przekonac czyms...

porodem sie nie przejmuj urodzisz raz dwa:) ja wyklulam z siebie ponad 4kg i nie uwazam zeby bylo jakos specjalnie ciezko.

Ostatnia edycja:
reklama
Daffi o matko fotelik za 600zł? Szok.
Co do urodzenia dzidzi to moja miała tylko 2860g. a dzisiaj ginka pytała o Martynkę po przestudiowaniu mojej kartoteki i mówi ''pani taka chudziutka i takiego dzidziusia dużego urodziła sn??'' hehe. Wiem że jestem wąska w biodrach ale 2860g to wcale nie tak sporo.

paulqa pisze co mysle... dla mnie nawet na zdj laska nie wygladala na biedna.. jakbym ci pokazala jak ja sie ubieram i czy sie maluje to bys mogla porownac... nawet nie moge pozwolic sobie na tusz... gdyby tato mi kozakow nie kupil to zime w balerinkach musialabym przechodzic.. dodatkowo nie mam kurtki na zime tylko taki plaszczyk polarowy... wszystko pzrez ciaze tak przytylam ze zgubic tego niemoger i w nic swojego sie nie mieszcze a na nowe mnie nie stac.....
czasem jak uda nam sie jakos salatke zrobic by nie jesc codziennie jajek! normalnie zygam nimi ale dostaje je za darmo od babci.. latem po 150 jajek dostawalam! ehhhhhhhhh
fakt ze udogodnieniem naszym jest internet! gdybym go nie miala mam 50zł w kieszeni tak smao z tv.....

pisze co mysle... ja jestem tak biedna ze nie smiem prosic nikogo o nic a wiesz dlaczego? bo wiem ze moglabym zyc na chelbie z maslem i czyms tanim na obklad caly miesiac by miec kase na caly meisiac... a ze my mamy neta tv i raty za lodowke ale nie z naszej winy bo inaczej lodowki bysmy nie mieli to wiemy ze 150zł w błoto ze tak powiem idzie... a 150zl to duzo dla kogos komu sie nie przelewa. jest nas tu wiecej takich i zadna nie prosi.. ja rozumeim ze ktos nie ma ale nie tak ze ktos wpada prosi i juz...
sa jeszcze do tego specjalne dzialy na forum.. jak juz mamkomus podarowac cos to nie przypadkowej osobie tylko komus komu wiem ze na pewno sie to przyda.

moglabym skakac po wtakach wszedzie i prosic tez i bym sobie nazbierala i jak misiaM fundneła fotelik do auta za 600zł!!!! :szok:
ja nie mowie ze ta dziewczyna klamie ale ja jej nie wierze... musialaby mnie przekonac czyms...

porodem sie nie przejmuj urodzisz raz dwa:) ja wyklulam z siebie ponad 4kg i nie uwazam zeby bylo jakos specjalnie ciezko.

kochana wiem o czym mowisz calkowicie sie toba zgadzam naprawde znam te uczucie o ktorym mowisz naprawde znam ta sytuacje z wlasego doswiadczenia naprawde i calkowicie ce popieram

Ja tez cie rozumiem i popieram w tej kwestii w 100%

I zycze powodzenia z praca, bo wiadomo, ze kazdy grosz sie przyda, a 500zl to niemalo.

lolkak na plesniawki aphtin sie sprawdza
lenka 3 zabki w tydzien :szok::szok::szok::szok: niezly wyczyn :-)

Dostalismy od siostry zestaw do robienia odlewow stopek i raczek, ale jak spojrzalam dzis na instrukcje, to stwierdzilam, ze sie chyba nie nadaje do takiej roboty, bo zdolnosci manualnych nie posiadam

wieczorek u nas super mija marcin poszedl do pracy i ma pytac kobitek czy nie potrzebuja wozka bo szkoda zeby stal jak komus moze sie przydac ;)
Clio zadziwie cię kochana właże na te góry w weshpool gdzie sie da i gdzie nie ma prywatnych ulic chociaż czasem jak jest wysoka gora to sie wciagam mimo prywatnej ulicy hehe ;)do tego zaczelam znow cwiczyc joge przed porodem bo po schodach mi sie chdzic nie chce i zadzieram nogi hehe ale powiem szczerze ,ze jak bym sie zmobilizowala to polszpagat bym zrobila ;)
Kasiuch na pierwszy benefit czekałam 5dni ,a teraz skladam reszte i pieniazki dostane dopiero jak dzidzia sie urodzi mam nadzieje,ze to bedzie jakas nie mala kwota bo chce malenstwu na przyszlosc wplacic na konto moze na szkole lub swoje marzenia zeby spelnilo ;)
WITAM NOWE MAMUSIE!!
co do pomocy dziewczynie z łodzi to przykro mi ale ja tez nie pomoge bo nie mam jak poniewaz jestem za granica ale powiem szczerze ,ze na prawde nie wygladasz na biedna dziewczyne widzialam gorsze przypadki i uwazam ,ze sa dziewczyny samotnie wychowujace dzieci ktore chcialy by miec to co ty masz ;/ sorki za szczerosc nie chcialam urazic nikogo ;)

Ja tez cie rozumiem i popieram w tej kwestii w 100%

I zycze powodzenia z praca, bo wiadomo, ze kazdy grosz sie przyda, a 500zl to niemalo.

lolkak na plesniawki aphtin sie sprawdza
lenka 3 zabki w tydzien :szok::szok::szok::szok: niezly wyczyn :-)

Dostalismy od siostry zestaw do robienia odlewow stopek i raczek, ale jak spojrzalam dzis na instrukcje, to stwierdzilam, ze sie chyba nie nadaje do takiej roboty, bo zdolnosci manualnych nie posiadam

no wlasnie te kropelki hheheeheh wlasnie te stosowalam one sa dobreeee:)

wiecie co wam powiem wlasnie weszlam na jej profil chcialabym byc taka biedna jaka ona jest;. nie chce nikogo oceniac ale na biede to mi nie wyglada ;/////

Ostatnia edycja:
soso widzisz ja jak patrze na takie okazy dziewczyn to az mi serce peka bo sciemniaja jak moga ,a ja lubie pomagac i nawet swoje ubrania te w ktore sie nie mieszcze oddaje potrzebujacym dziewczyna moj marcin kolega tez daje swoje ubrania ktorych juz nie nosi bo mu zadek nie wchodzi a ciuszki po dzidzi zamierzam pakowac w worki i podarowac samotnej mamie ;)

może trzeba lasce uświadomic że są jeszcze sklepy z odzieżą używaną w której za ubranko można dac parę zł. Czasem 1 a czasem 4zł. Wiem bo tam kupuję. Nie dlatego że biedna jestem ale uważam że ubranka dla dzieci są tam prześliczne a dzieci tak szybko z ubranek wyrastają że szkoda kupowac body za 19zł jak można kupic za 5zł równie śliczne. Nie oszczędzam na dziecku żeby nie było. Nigdy niczego jej nie brakowało a śmiem nawet twierdzic że jest rozpieszczana do granic możliwości=) Zresztą to nie wstyd kupowac tam ubranek. Wstyd to żerowac na innych.

reklama
Witam się z rana ja sobie oglądam telewizję i czekam aż się Miki obudzi wczoraj wyszłam z kupelą i w tą zminice lody jedliśmy na ławce :sorry2:

Vegas jak się umie w takich sklepach szukać to można perełki znaleźć. Ja nie umiem ale mam mamę która umie z tym, że ona kupuje na flomarkach w berlinie i w sumie większość ubranek jest z C&A a kupione za grosza. Jak byłam udało mi się dostać bluzkę z dolce & gabbana za 5 euro :-)

Do góry