reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Lolkak wiem że jes coś na zagęszczenie mleka żeby dziecko nie ulewało :tak: spytaj pediatre :tak:

yyyyyyyyyy nie wiem co jeszcze....

Ewi u nas wina jest tego, że dom jest nie ocieplony a w domu ciepło i tamta ściana paruje :dry:

śmierdzi mi domestosem:dry:
a to na zagescczenie mleka to sie nutramigen nazywa (chyba)

hmmmmm ja moge tylko tyle powiedziec ze na temat ulewania to ja wiem cos moja tez ulewala strasznie mi lekarz powiedzial ze to normalne ze pozniej sie to zmieni a co do jezsyczka to napewno plesniawki idz do apteki i kup takie kropelki i gazik zapomnialam nazwe kropelek nanies 3 kropelki na gazik i pocieraj jezyk dosc intensywnie jak polozna i t pokazywala to az mala sie darla ale mowila zetrzeba to robic bo dziecko moze sie udusic dlawic sie wlasnie moze od plesniawek kochana nie zwlekaj i lec do apteki bo to nie zarty niechce cie straszyc ale moj mala to od poczotku dostawala dzieci karmione piersia sa narazone wlasnie na plesniawki naprawde nie zwlekaj
a na plesniawki jest gencjana, aphtin i cos jeszcze ,ale nie pamietam:/

hmmm... ja niestety nic pomoge :(
ale moze w google poszukaj..
ja tez nie:/

chodzi ci o L4?? bo jeżeli tak to wiem tyle ze jak przekroczysz jakiś limit L4 w ciągu roku to na tej podstawie pracodawca moze cie bez problemu zwolnić

CLio No moje to niby zdrowe, niby chore. kaszel jak się ich uczepił tak nie chce się odczepić.
Beacia Teraz, na końcówce możliwe że często będziesz taka niewyspana.
Lernka Gratuluje ząbków.
Patrycja Domestos niewiele da. Lepiej Ace lub czysty chlor, który tez można kupić. U nas tez nie ocieplony dom jest i co roku walczymy z tym cholerstwem.
Daffi Fajnie że fucha CI wpadnie w łapki.

Hej Laseczki

Ja byłam na cytologii. 100ka nie moja ale w zasadzie jestem zadowolona bo jak przed ciążą jeździłam do innej ginki to tamta za cytologię brała prawie 200zł=/ Ginka mówiła po badaniu na 'samolocie' że na pierwszy rzut oka wsjo OK ,ale wiadomo najważniejsze co 'powie' cytologia. Mam nadzieję że wyniki będą zadowalające.

Mąż się na mnie sfochował i tym samym humor mi się zgasił. Ale pojechał do pracy a ja mam zapas Coli i czipsów to liczę że się uspokoję. I ja tu chcę dbac o linię hihi..

Daffi
super praca Ci się trafiła. Ja jak 1.5 roku temu pilnowałam pewnej Julki to mi też z góry płacili za każdy miech bez względu czy Julka chora była i nie przyjeżdżała do mnie czy też oni sami jeździli z nią do babci /co było akurat częste/. To jest fajne bo nie jesteś potem 'na lodzie' jak mieliby tak w kratkę Ci przywozic dziecko i tym samym kroic Ci pensje.
Wspominam milutko te moje czasy jak byłam nianią ale teraz szukam pracy na umowę i nie potrafię znaleźc.. Peszozol jak to mawia mój mąż=]

Kasiuch- ten zagęstnik do mleka to nutriton. A nutramigen to mleko dla dzieci ze skazą:)

Brzoskwinka- Adaś w porządku. Znów się zrobił grzeczny jak ząbki wyszły. Tylko dziś coś rozrzedzone kupki robi i się martwie. Narazie 4 przez cały dzień,ale nie wiem kompletnie czemu.Smecta pomogła na parę godzin a teraz znów zrobił 2.

Kasiuch- ten zagęstnik do mleka to nutriton. A nutramigen to mleko dla dzieci ze skazą:)

Brzoskwinka- Adaś w porządku. Znów się zrobił grzeczny jak ząbki wyszły. Tylko dziś coś rozrzedzone kupki robi i się martwie. Narazie 4 przez cały dzień,ale nie wiem kompletnie czemu.Smecta pomogła na parę godzin a teraz znów zrobił 2.
o widzisz zapomniałam napisac że gratuluję ząbków=) u Martyni na razie nic się nie wykluwa. A szkoda=D wiem wiem wyrodna matka ze mnie bo jednak dziecko wtedy trochę cierpi mi wówczas żal Małej ale ząbki kiedyś wyjśc muszą a ja lubię oglądac jej paszczę w środku czy coś tam się kluje=D

Lenka zeby kupka byla twardsza to daj do picia soki typu kubus.. moj ADas swego czasu pijal tak poprostu te soki bo je lubi
i zawsze mial od nich zatwardzenia, wiec je odstawilam i problem zniknal, wiec moze sporobuj takiej metody odwrotnie :)

reklama
Witam moje drogie Panie;-) i witam nowe mamy

Eliza bidulko, trzymaj się dzielnie i wypędź to cholerstwo z dzieci i domu czym prędzej:cool2:

Lolkak ja niestety Ci nie pomogę:/ w ogóle nie wiedziałam że dziecku może się ulewać na cycu:shocked2: myślałam że tylko na butelce, a tu jakieś zagęszczanie tego mleka trzeba robić, no i te pleśniawki:nerd: myślałam że raczej od "brudnego" smoczka albo coś:baffled: ehhhhhhhhh dużo rzeczy jeszcze nie wiem a dzidzia już tuż tuż:szok:

Lenka wow 3 zębole w ciągu tygodnia BRAWO!!!:rolleyes:

Daffi bardzo się cieszę że trochę się odkujecie finansowo, zawsze to już coś:tak: no i szczerze zszokowała mnie Twoja bezpośredniość w stronę Eve:shocked2:

A ja dziewczyny miałam dziś tak aktywny dzień że jak wyszłam o 10.30 to wróciłam po 19;-) byłam na KTG, które wyszło chyba normalnie :p no i doktorek troszkę mnie pobadał i wygląda na to że po prostu już czekamy:-) no a na USG było fajnie jak zwykle :-D Niuńcia podobno waży już 3150g :szok: ja nie wiem jak ja ją urodzę! leży już główką w dół i możemy już być spokojni z pomiarów wyszedł 36t6d/37t/37t4d czyli w sumie średnia wyszła że 37tydzień:-p no i w sumie racja wszystko się zgadza, w suwaczku też mi jeszcze zostały 3tyg;-)
Ma ponoć bardzo ładną główkę :-D no i tyle mogę rodzić czyli czekamY :-) ale niech się nie spieszy jeszcze bo w czwartek chciałabym jeszcze iść na zakupy i zrobić generalne porządki! no to tyle:-) no i następna wizyta mam we wtorek to mam nadzieję tez że jeszcze zdążę do lekarza:-D

jak zwykle nie było mnie cały jeden dzień a wy dziewczyny tyle mi do nadrabiania dałyście:-) a tak to ciągle pusto jak jestem :p

Ostatnia edycja:
Do góry