reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

daff no dokładnie masz racje, uczciwie się nic nie da:/ , ale co do mieszkania to za pewne łatwiej byłoby dostać mieszkanie gdybyście nie byli małżeństwem i patrzyli by jako na samotną matkę, tylko wtedy musiałabyś gdziekolwiek pracować...
Tak dziś rozmawiałam z babcią, że człowiek tyra całe życie, zarabia, płaci te podatki żeby niby żyło się lepiej a jak przyjdzie co do czego to człowiek może zdechnąć z głodu lub trafić pod most bo ***** ich to interesuje że nie ma sie człowiek gdzie podziać...:/ albo ma marne grosze i ledwo na życie starcza to nie mogą dać mieszkania tylko człowiek albo musi się kisić w 10 osób na 37m2 albo wynajmuje i gó wno mu na życie zostaje.. wiecie co, studiowałam (fakt bardzo krótko) socjologie i jak się już trochę wdrożyłam w to jak wygląda opieka socjalna w naszym kraju, na jakiej podstawie daje lub zabiera to się płakać chcę... na szczęście zrezygnowałam bo mnie szlag trafiał...:/ tym bardziej że sama jakoś zamożna nie jestem... (nie no, nie dosłownie ze złości, ale musiałam zrezygnować bo mnie właśnie nie stać było żeby za szkołę płacić, a niestety na dzienne studia też mnie nie stać bo musiałam w tygodniu pracować mogłam płacić za studia co drugi miesiąc ale uczelnia 'niestety nie mogła zrobić wyjątku specjalnie dla mnie'...)

Ostatnia edycja:
reklama
ja z opeiki dostaje dodatek do czynszu i rodzinne.
chcialabym zalapac sie na okresowke ale jesli do dochodu dolicza sie rodzinne i dodatek to juz sie nie zalapie. w naszym durnym siwecie by dostac okresowke nie mozna przekorzyc 351zł na osobe! jak maz stracil prace tzn pracowal ale zef mu nie placil to dali mi okresowke na 2 miesieca. wyobraz sobie mialam wyzyc za 351zł pzrez 2 miesiace bo tylko tyle zapalcili.. a piajki te menele cpunki i ku**wy siedza codziennie pod opieka i niezle sobie zyja z ich peiniedzy! to jest najwiekszy bol!

wiesz co daff temat rzeka ;] tak naprawdę:/ można by pisać i pisać...

trochę się rozkojarzyłam i ciężko mi się skupić już na czymkolwiek, bo jadłam dziś krokiety z kapustą i grzybami i coś mnie dziwnie świdruje w brzuchu i nie wiem czy to te skurcze przepowiadające czy 'problemy żołądkowe'://
jezu już panikuje :/ a dziś pełnia księżyca:unsure::hmm:

idę się położyć. oby to jeszcze nie było to:(((
dobranoc:(((

Ostatnia edycja:
heh kocham krokiety z kapusta i grzybami! normalnie narobilas mi takiej ochoty ze brak slow!

oj to poloz sie i odpoczywaj.
juz niebawem i tak nadejdzie godz zero:) a moze dzis przy pelni? hihi

Laski ide spac.. za duzo tego dobrego. Dobranoc
hihi jutro moj mezus ma urodzinki a raczej za niecala godzinke:D

Ostatnia edycja:
vegas tak ksiezyc przyswieca nam juz od kilku ladnych dni, ale to na 23 pazdziernika czyli dzis wypada jego calkowita pelnia, ksiezyc jest jak 28 dniowy cykl ;) za miesiac jak sie nie myle bedzie 21:)

Daff wszystkiego najlepszego dla małża:d i zebyscie milo sobie jutro czas spedzili:)

Ja juz leze w lozku( pisze do was z telefonu) no i na razie troche sie uspokoilo w brzuchu, czuje juz luz, wiec mam nadzieje ze tylko to byl falszywy alarm ale pierwszy raz mialam takich z 6 skurczykow na raz, tak naprawde to nawet mnie to nie bolalo ale ja sie nie znam :D

Dobranoc dziewuchy:)

tez krokieciki z kapustka bardzo lubie :p
My na razie placimy na tyle za wynajem, ze nam sie to lepiej niz kredyt oplaca i mozna czasem troche gotowki odlozyc na "wklad wlasny" do mieszkania. Ale wynajem nie jest na stale i dlatego sie zastanawiamy, czy do Finlandii do pracy ie wyjechac, ale to najwczesniej za 2-3 lata,jak mala podrosnie, a my uporzadkujemy nasze nasze sprawy wyksztalceniowo-jezykowe
Emilka marudzi, chyba czas ja znowu do lozeczka przeniesc, a sobie kapiel zrobie ;p

Hej... u mnie sobota przeleciała w połowie na sprzątaniu a w połowie na gosciach.... dzis planujemy do teścia jechac ... dzieki musza w końcu z domu wyjść.... zobaczy sie :):) krokiety z kapustą i grzybami chodza po mnie ju,ż od jakiegos tygodnia ale nie umiem sie zabrac za robienie..... kupnych za bardzo nie lubie ..... No to postaram sie wpaść jeszcze póxniej a tymczasem zycze wszystkim UDANEJ NIEDZIELI :):)

reklama
Do góry