reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Eve wiem że inaczej każda przechodzi, każda ciąża jest inna:) a rzeczywiście może to i przebarwienia na tych biodrach:huh: ale zobaczymy z czasem jak tam się będzie sytuacja rozwijała, ale widzę że Ciebie już nieźle obsypało jak piszesz że już i na plecach masz:/ kurcze przekichane... Mojej mamie plecy poszły podczas porodu ponoć, ale nie pamiętam już dokładnie bo dawno mi opowiadała to. Więc ciekawe jak będzie u mnie. Na razie u mnie to najgorsze to Cycki, w cale nie urosły nie wiadomo jak:/ raptem stanik o rozmiar większy i to nawet może nie cały a wyglądają jakby mnie ktoś nożem potraktował, jeden pierwszy co wylazł już jest jasny i masakrycznie wygląda. Strasznie mi mała gdzieś uciska bo te nogi to mi zaraz chyba odpadną, co chwilę patrzę czy nie puchną, ale nic się nie dzieję, a rwą jak cholera...

Eliza wiesz co, ja jeszcze nie urodziłam pierwszego dziecka i mi też się wydaję że w moim związku strasznie się pozmieniało, nigdy nie było idealnie(rzadko kiedy), a teraz tak się oddaliliśmy od siebie że to głowa mała...:( seksu też nie ma dlatego że A. ma fobie i boi się panicznie że coś może się stać złego... no ale niektórzy czasem tak mają... brakuję mi bliskości, przytulania się w nocy... nawet już nigdzie nie chce ze mną wychodzić bo z ciężarną to co można robić:( nie wiem czy dziecko coś zmieni tak naprawdę, więc też mam dylemat.
A Ty może spróbuj się zastanowić najpierw nad tym co jest źle w waszym związku, co chciałabyś żeby się zmieniło, jak wyobrażasz sobie to w jaki sposób pewne rzeczy zmienić, no i na pewno nie obejdzie się bez rozmowy z małżem żeby dowiedzieć się co on o tym myśli. Wiesz Eliza różni są faceci, ale ja wychodze z założenia że jeśli nie będzie miał ciepła i czułości w domu to zacznie szukać sobie tego gdzie indziej... a do domu będzie wracał tylko dla dzieci i tylko dlatego że jest czysto, posprzątane, ugotowane... oczywiście to się nie tyczy tylko facetów bo i kobiety też tak mają... Nie marzy Ci się jakiś gorący romans? jakaś przygoda? tzn, nie chciałabyś poznać kogoś, kto będzie Cię fascynował i przy kim znów poczujesz że żyjesz...?

Ja nie uznaję solarium itd wiec na pewno to nie jest wyjście wg mnie żeby się "pozbyć" rozstępów.
Aaaa i Eliza nie mów że już pół soboty zleciało bo jest dopiero 13 a ja jeszcze w piżamie:D

Ostatnia edycja:
reklama
Daff to lipa z tym mieszkaniem ,kurcze moze zerknij w necie na kredyty dla mlodych malzenstw i z tego co syszalam to hsbc udziela takich kredytow ta polska to wogole przyszlosci nie ma zeby mieszkania dla mlodych!! ;/
benefity mnie draznia tutaj i do tego trzeba miec 25lat zeby wiekszosc dostac ;/
te wasze lobuzy tak szybko rosna i takie smiecholki ,ze moj marcin podziwia je jak widzi usmiechy ostatnio na fotce michasia misi o malo sie nie poplakal bo taki malenki ;D
dobrze ,ze dzieci zdrowe chociaz bo u nas to anglicy z katarem i ogolnie jakas angina chyba panuje bo dzieciaki choruja ;/
Eliza ja tam na solarium sie nie pisze moze kiedys ale na razie nie chyba ,ze na ten natrysk barwiacy skore to jeszcze nie jest rakotworcze ;)
mialam zapytac czy jest jakas dziewczyna z uk okolice liverpoolu bo mam wozek na sprzedanie ;)
Vegas z jednej strony to sie ciesze ,ze niespodzianka bo nie popadam w szal zakupow az taki ;) a wogole to tak bym chciala juz tego mojego lobuziaka zobaczyc,ze nie da sie tego opisac zreszta wiecie jak to jest ;)
paula miejmy nadzieje,ze z porodowki wyjdziemy cale ;D

Ostatnia edycja:
ja na solarium nie chodzę często bo chodzę bardzo rzadko w porach zimowo wiosennych co by na lato miec ładną opaleniznę. Przez to teraz jestem blada jak du..=P

Ja już od paru tyg raz w tyg daję Małej na śniadanko jajecznicę bez tłuszczu z 1 jajka. Myślę że można bez problemu? Ona ją uwielbia=)

Vegas a miesko z rosolku dawalas juz??moja siostra Oliwce dawala miesko z rosolk robionym na 1skrzydelku wiec tuszczu nie bylo prawie wogole ;)ale twoj lobuziak juz zabkuje i glamac cos musi ;) śmiecholek

Vegas a miesko z rosolku dawalas juz??moja siostra Oliwce dawala miesko z rosolk robionym na 1skrzydelku wiec tuszczu nie bylo prawie wogole ;)ale twoj lobuziak juz zabkuje i glamac cos musi ;) śmiecholek
tak moja ma dużo zupek gotowanych z mięseczkiem w roli glownej. A jak warzywa uwielbia=) aż dziwne bo ja nie znoszę=P

hehehe Vegas moze lubi warzywa ale ja to na parze robilam u siostry dzieciakom bo tak to nie chcialy nawet patrzec,a zmielone blenderem to juz wogle awanture robily mi za to ;/
ide obiad skrecic bo dzis kotleciki z piersi ;*

pomidorowke mielismy wczoraj i nawet nie wiedzialam kiedy zginela z garnuszka ;)
potrzebny mi przepis na zupe serowa jak ktos ma to na pw bym prosila bede bardzo wdzieczna ;)

Eliza wiesz co, ja jeszcze nie urodziłam pierwszego dziecka i mi też się wydaję że w moim związku strasznie się pozmieniało, nigdy nie było idealnie(rzadko kiedy), a teraz tak się oddaliliśmy od siebie że to głowa mała...:( seksu też nie ma dlatego że A. ma fobie i boi się panicznie że coś może się stać złego... no ale niektórzy czasem tak mają... brakuję mi bliskości, przytulania się w nocy... nawet już nigdzie nie chce ze mną wychodzić bo z ciężarną to co można robić:( ...........

A u mnie jest odwrotnie mąż ciagle sie przytula caluje i wogole to mile i juz tak sie przyzwyczailam ze nie usne bez przytulenia bez buziakow... a jesli chodzi o seks to na poczatku tez sie bal ze krzywda sie dziecku stanie to zaczelam Mu opowiadac ze Dzidzia pewnie czuje tylko kolysanie az w koncu w jakiejs ksiazce natknelam sie ze seks w ciazy wogole nie jest szkodliwy no i dopiero jak to przeczytal to sie uspokoil.Ale gdzies od jakiegos czasu ja nie moge sie kochac ...ktoregos razu gdy sie kochalismy tak zaczal mnie bolec brzuch doslownie pol nocy i od tamtej pory sie boje tego bolu,ale musze sie przelamac moze to przyspieszy porod...;p Oj nie... co mozna robic z ciezarna?duzo rzeczy mozecie przeciez pojsc do kina na spacery gdzies...
cokolwiek oby razem.

reklama
co do seksu na końcu ciąży to ja nie chciałam pod koniec się kochac bo każdy seks wywoływał całonocne skurcze i bardzo bolesne napinanie brzucha. Wtedy na ogół jedzie się na IP a ja tego nie zrobiłam i się męczyłam a Nospa nie chciała pomóc. Tak było z 3 razy. Aż się dziwię że po tych akcjach szyjka mi się nie skróciła=)

Do góry