reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

eliza nie gadaj że jest aż tak źle? ...macie trójkę cudnych dzieci, jesteście ze sobą sporo czasu. W kółko sprzątanie domu, dzieci, gotowanie... może warto by oddać dzieciaki (te starsze) dziadkom i obejrzeć jakiś film wspólnie z facetem i w ogóóle żeby było miło... Trzeba się czasem wysilić i 'podpielęgnować' to co było kiedyś a teraz wydaję Ci się że już tego nie ma...

Gosia ja to bym jeszcze pochodziła w tej ciąży z pół roku gdybym mogła bo się strasznie boję tego jak będzie już malutka na świecie.

reklama
hej Dziewczyny=)
Ciężko mi było Was nadrobic. Odkąd mąż sprzedał lapa i jesteśmy o jednym to mam strasznie mało czasu dla siebie na necie. Zwłaszcza teraz kiedy mąż w tygodniu miał na rano i wracał po 14. Od rana wówczas byłam na zakupach z Małą to mi w trakcie spaceru spała i w domu mi nie spała a co za tym idzie zajmowałam się nią i nie w głowie mi był net. A jak już popołudniu robiła sobie drzemkę to mąż korzystał z laptopa. Pocieszam się że w przyszłym tyg ma dostac konsolę XBox360 bo na allegro zamówił to wtedy nie będzie mi tak okupywał mojego laptopa.

U nas w zasadzie nic nowego=) Kiepsko z kasą w tym miesiącu bo mężowi doszło ubezpieczenie za auto, przegląd i sterta innych dodatków ale jakoś sobie radzimy. Najważniejsze że Miśce niczego nie brakuje=)

Jestem w trakcie sprzątania. Dół porobiony cały czas na górę.

Witam nowe mamusie=) masę nas tu i pozapominałam nowe nicki=P

Czytałam przedwczoraj(?) o Motylicai. Osobiście nic mi nie zrobiła. Mam nadzieję. Mam ją na NK w znajomych ale przecież nie będę jej podejrzewała o nie wiadomo co skoro tej sprawy w ogóle nie znam.. A linków nie czytałam bo nie miałam kiedy.

Daffi Boże jak mi ciary przeszły słysząc odgłos ząbalków Juleńki=D Brrrrr! Ja jak mała byłam to uwielbiałam widelcem sobie 'kopac' w jakie ustnej i szczyrkac o zęby. Wtedy lubiłam a dziś na samą myśl mi się zimno robi=D

hej kobitki!!
Daff u mnie oki tylko spodziewam sie porodu w kazdym momecie i oszczedzam sily ;)
dzis wpadlam wczesnie bo mam troszke czasu dla siebie ;)
nie dam rady was nadrobic ale mam nadzieje ,ze mi wybaczycie ;)
daff jak u ciebie z mieszkankiem sie ulozylo??
mialam wam powiedziec co wczoraj mi sie przytrafilo ;/ marcin poszedl o benefity sie dowiedziec (o pieniadze dla dziecka) i oczywiscie sie okazalo ,ze polowy nie dostaniemy i chodze taka wkurzona ,ze mam chec rozszarpac kogos ;/
dobija mnie moj wyglad jest straszny buzia jak kafel , rozstepy na brzuchu i plecach noo i piersiach oraz posladkach do tego opuchniete stopy i wlosy ktore przypominaja miotle koszmar ;/ potrzebuje dobrego wypoczynku i usowania laserowego rozstepow i fryzjera odkladam sobie kase bo z tego co czytalam takie usowanie laserowe kosztuje juz 160zl za godzine a mi bedzie z 4godz potrzebne ;/
ale dosc zalenia sie nad soba jak tam wasze kruszynki zdrowe??

Eve jak będziesz miała Maleństwo przy sobie to zapomnisz o rozstępach=P Albo na solarium chodź to mniej są widoczne. Pamiętam że ja przed urodzeniem też narzekałam na rozstępy /mam na brzuchu/ ale Martynka mi wynagradza wszystko. Poza tym ciesz się że goła nie musisz chodzic=D

hihihi Vegas wiesz nie martwilabym sie tak gdyby mnie nie bolaly ale strasznie bola i wczesniej jak mialam rozstepy (jako dorastajaca dziewczynka) to mnie tak nie bolaly musze cos z tym zrobic,co do solarium to nie dla mnie bo ja nie lubie spedzania czasu pod lampami tym bardziej ,ze pozniej mi wyskakuja piepszyki ;)
ale ostatnio dogadalam sie z kolezanka i ide do szpitala na badania piepszykow i wszystkie inne badania czy nie mam raka bo u mnie w rodzinie to czeste schorzenie ;)
jak pojawi sie dziecinka to nie wiem jak ja sie ogarne z tym wszystkim taka lipa ,ze juz chce do polski wracac ;) wiem natomiast,ze jak zaczne rodzic to marcin wam na forum napisze czy dziewczynka czy chlopiec i wszystko inne lacznie z fotka ;)

Wciąż nie mogę uwierzyć że z Eve czujemy się skrajnie zupełnie inaczej:) dolega nam co innego itd. ja oprócz rozstępów na cyckach nigdzie indziej się nie dorobiłam, ale i tak się nie nastawiam bo jakimś cudem mam małe kropki na biodrach, tak jakby rozstępy które nie zdążyły się rozerwać. Mi A. ciągle powtarza, że pójdę i się wylaseruje i co tam chcę... No na pewno w przyszłości się bez tego nie obejdzie... :/ mimo że teraz na przykład cera mi się poprawiła znacznie w ciąży to i tak jestem jeden wielki kompleks chodzący na punkcie swojego ciała:/ teraz w ciąży 'biorę wszystko na klate' każdą zmianę itp bo wiem że to nieuniknione. Mi już trochę panika z rodzeniem przeszła, ale za to dziś strasznie boli mnie lewa noga:/ nie wiem czemu... od biodra do samej kostki:<

I Eve nie narzekaj tak, zobaczysz wszystko się będzie dobrze układało itp, a teraz to takie lęki, skoki hormonów itd;p

Ostatnia edycja:
paulqa kazda kobieta inaczej przechodzi ciaze jedno jest pewne te plamki na biodrach u ciebie moga byc zwyklymi przebarwieniami skory ktore w ciazy sa czeste (tak mi mowila polozna) najpierw przetestuj sobie dobre balsamy na rozstepy ,jesli nie pomoga to w ostatecznosci lasery bo to nie jest przyjemny zabieg czesto piecze skora i jest zaczerwieniona mnie tez swedzialo jak sie goilo i uzywalam masci chlodzacych!!
wiec wydatek kolosalny teraz pieniazki to na dzieci odkladam zeby mialy cos wiecej a na moj zabieg to mi jeszcze duzo brakuje ;/ jej w przyszlym tygodniu do poloznej ide to sie dowiem jak z tym porodem bedzie w shrewsbury noo i ciekawe czy nie rozpakuje sie wczesniej ;D

hej kobitki!!
Daff u mnie oki tylko spodziewam sie porodu w kazdym momecie i oszczedzam sily ;)
dzis wpadlam wczesnie bo mam troszke czasu dla siebie ;)
nie dam rady was nadrobic ale mam nadzieje ,ze mi wybaczycie ;)
daff jak u ciebie z mieszkankiem sie ulozylo??
mialam wam powiedziec co wczoraj mi sie przytrafilo ;/ marcin poszedl o benefity sie dowiedziec (o pieniadze dla dziecka) i oczywiscie sie okazalo ,ze polowy nie dostaniemy i chodze taka wkurzona ,ze mam chec rozszarpac kogos ;/
dobija mnie moj wyglad jest straszny buzia jak kafel , rozstepy na brzuchu i plecach noo i piersiach oraz posladkach do tego opuchniete stopy i wlosy ktore przypominaja miotle koszmar ;/ potrzebuje dobrego wypoczynku i usowania laserowego rozstepow i fryzjera odkladam sobie kase bo z tego co czytalam takie usowanie laserowe kosztuje juz 160zl za godzine a mi bedzie z 4godz potrzebne ;/
ale dosc zalenia sie nad soba jak tam wasze kruszynki zdrowe??

no kochana ale juz rodzic mozesz:)
z tymi benefitami to nakrecone ejst ja dosc sobrze sprawy nie znam ale to zarobki sa potrzebne no i jakis czas tam juz za granica tez trzeba mieszkac...
mam nadzieje ze i tak z cazsem sie ulozy.
z mieszkaniem nic kredytu nie dostaniemy tego z doplata od panstwa a zwyklego nie cchemy bo nie damy rady placic.
wynajmujemy poki co mieszkanie ktore jest w trakcie sprzedazy i szukamy czegos innego b onigdy nie wiadomo kiedy znow musimy sie wyproiwadzic.
co do pytania czy kruszynki zdrowe to moja odpukac juz bardzo dlugo zdrowa:) oby tak zostalo. ciekawe jak zime zniesie.

eliza nie gadaj że jest aż tak źle? ...macie trójkę cudnych dzieci, jesteście ze sobą sporo czasu. W kółko sprzątanie domu, dzieci, gotowanie... może warto by oddać dzieciaki (te starsze) dziadkom i obejrzeć jakiś film wspólnie z facetem i w ogóóle żeby było miło... Trzeba się czasem wysilić i 'podpielęgnować' to co było kiedyś a teraz wydaję Ci się że już tego nie ma...

Gosia ja to bym jeszcze pochodziła w tej ciąży z pół roku gdybym mogła bo się strasznie boję tego jak będzie już malutka na świecie.
Wiesz u nas sie juz psuje ponad rok czasu i ja naprawde sie starałam to naprawic ale jak widac niewiem czy sie da:(

Eve jak będziesz miała Maleństwo przy sobie to zapomnisz o rozstępach=P Albo na solarium chodź to mniej są widoczne. Pamiętam że ja przed urodzeniem też narzekałam na rozstępy /mam na brzuchu/ ale Martynka mi wynagradza wszystko. Poza tym ciesz się że goła nie musisz chodzic=D
Racja opalenizna zmniejsza widocznosc roozstepów...:tak:

Ja w domu posprzatalam, w garazu tez nawet:dry:
Obiad ugotowany wlasnie jesc bedziemy...
Spacer zaliczony...;] heh niewiem kiedy ja to wszystko zrobilam;]
No i pół soboty zlecialo:]

reklama
hihihi Vegas wiesz nie martwilabym sie tak gdyby mnie nie bolaly ale strasznie bola i wczesniej jak mialam rozstepy (jako dorastajaca dziewczynka) to mnie tak nie bolaly musze cos z tym zrobic,co do solarium to nie dla mnie bo ja nie lubie spedzania czasu pod lampami tym bardziej ,ze pozniej mi wyskakuja piepszyki ;)
ale ostatnio dogadalam sie z kolezanka i ide do szpitala na badania piepszykow i wszystkie inne badania czy nie mam raka bo u mnie w rodzinie to czeste schorzenie ;)
jak pojawi sie dziecinka to nie wiem jak ja sie ogarne z tym wszystkim taka lipa ,ze juz chce do polski wracac ;) wiem natomiast,ze jak zaczne rodzic to marcin wam na forum napisze czy dziewczynka czy chlopiec i wszystko inne lacznie z fotka ;)
kurcze ja bym nie wytrzymała z tej niepewności czy to chłopak czy dziewczynka=D Ja to musiałam wiedziec jak najszybciej się dało bo bym zwariowała=D Ja rozstępy od 8 miesiąca ciąży miałam jak brzuch mi zaczął gwałtownie rosnąc i pamiętam że też mnie bolały zwłaszcza jak haczyły mi spodnie o nie przy kucaniu to wyłam z bólu ale po porodzie nic nie bolały już.

Do góry