reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

daffi to prawie jak z horroru taki dźwięk hahaha :D

Umi taaa moja wspaniała teściówka sama już w 3 miesiącu ciąży kupowała ubranka(ja o tym dowiedziałam się później, a nie chciałam nic kupować bo rzeczywistość bywa różna, szczególnie jak już raz poroniła:( ) ale włosy to broń boże nie ścinać:/ to takie beznadziejne jest... niektórzy mają naje*ane w głowie i to ostro...

Nie zawsze to głupoty jak Oliwka zgrzytała to zrobiłam jej badania i nic nie wyszło ale koleżanka kazała mi w nocy jak dziecko śpi wziąść latarkie i zajrzeć w pupe i były tam robaki.Tak samo było jak przez tydzień co noc o północy (tylko o północy)wymiotowało okazało się że to bakteria w moczu.

proszę cię karolina... nie osłabiaj mnie.:)

reklama
paulqa ja włosy małemu ścinałam przed pierwszymi urodzinami i jakoś nie widzę, zeby "zgłupiał", ale o tym to na forum sie dowiedziałam bo u nas takie coś nie jest w obiegu

Karolina-bg to mnie rozwaliłaś.... i co to niby za robaki były?Szczerze mówiac nie chce Cie urazić, ale jakos nie wierze... no mój zdrowy rozsadek mi nie pozwala ale jak mi to jakos logicznie udowodnisz to uwierzę.

edit: http://www.owsiki.info.pl/metody-diagnozowania/
ale to z północą to jednak mit:-)

Co do owsików to mój młody jednak je chyba ma bo oprócz zgrzytania ma wszystkie objawy ale kupki czyste....:-p:-p

edi 2 Karolina
zwracam Honor:-) o najważniejszym zapomniałam:-)

Ostatnia edycja:
Daffi faktycznie niezbyt przyjemny dzwiek, a mi sie jakos skojarzyl z zabawa z podstawowki w granie na zebach, wiec u Julci to moze tez zabawa.
A z horrorem to mi sie raczej kojarzy to nocne podswietlanie pupy latarka :D
A owsiki to w kupce mozna zauwazyc, a nie tylko w nocy za pomoca latarki

Dzieci w przedszkolu często mają owsiki i moja mama miała okazję zarazić sie od córeczki swojej koleżanki(nie wiem tylko jak dokładnie się to przenosi) i jeśli chce się sprawdzić czy są owsiki to wystarczy w przypadku dorosłych zgasić światło na chwilę i podobno wyłażą z kupki :-p no i moja mama poszła do lekarza internisty dał jej jakieś tabletki do łykania na trzy razy i ponoć przeszło...

ale wiecie :D temat na piątkowy wieczór mistrzowski :D

paulqa nie no co... u mnie by sie zgadzało:-p kacper rzuca sie w nocy, stracił apetyt ( ale to moze dla tego ze jest chory) nie moze usiedziec na miejscu ale to odkąd pamietam... zaczne mu wciskać chorobe zaraz...

A tak na serio przeraziło mnie na tej stronie ze jednym z objawów to nie jedzenie. Nie no ale znowu w którejś kupce by wyszły... a nie tak że w żadnej, a u nas z kupki to jak z mapy sie czyta

Cóż, owsiki przenosza sie droga pokarmowa poprzez zjedzenie jaj owsikow znajdujacych sie w kale :D
Ale nie oznacza to, ze dziecko w przedszkolu zjadlo cudza kupe, przynajmniej nie bezposrednio :p Jest to "choroba brudnych rak" i zarazamy sie nie np. poprzez jedzenie niemytych warzyw i owocow... (a ktos, kto wczesniej je mial w reku, nie umyl rak po wyjsciu z wc :D) Smacznego ;p
A leczenie to wlasnie tabletki przepisane przez lekarza, przynajmniej u kilkuletnich dzieci i doroslych

yhy to rocznym dzieciom gratuluje są na czele listy bo wszystko do buzi pchają, nie ważne czyste, brudne... eh.... no ciekawe to kurde a ja latarki nie ma:/ chyba zakupie

edit

Karolina
a czy ten pediatra geniusz wpadł na to żeby wam furagin/ furaginum zafundować czy nie bardzo?

Ostatnia edycja:
Daffi jak ona Świetna jest:) a zgrzyta brrr aż ciary przechoodza:)

A co do owsikow to mialy dzieci znajomej i normalnie w kupie widac , trzeba jesc kwasne rzeczy ogorki kiszone kapuste kwaszona no i leki ale dzieciaki nie chcialy bo trebabylo je rozgryzac byly takie wieeelkie zolte no nie ciekawe ;p

reklama
gosia to ja jutro sprawdzam jak Kacper zrobi

Karolina No tak myślałam, furagin tworzy w pęcherzu moczowym środowisko w w którym bakterii jest sie trudno utrzymać a co dopiero rozwinąć. Czyli np dając dziecku mocz do badania przy spożywaniu furaginu mocz ma ph 6-7 a nie 5,5 czy mniej
FURAGIN - Encyklopedia Lekw - Przychodnia Internetowa - PRZYCHODNIA.PL
Dzieki niemu bakteria nie ma prawa bytu oczywiście przy regularnym stosowaniu. nie wiadomo czy akurat na waszą by zadziałał ale to mozesz sobie sprawdzić na jakims forum medycznym/ urologicznym albo w googlach

Do góry