reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Ooo tak w 100% popieram Elizke, krem ma tylko nam pomoc nawilzyc skore aby byla jedrniejsza, ale tak samo nawilzymy zwykla oliwka jak i kremem na rozstepy. A jak maja sie pojawic to pojawia. Nie zaradzimy na to nic.

reklama
mariola ja go kocham i mam nadzieje ze on mnie też bynajmniej tak mówi... gdy okazało sie ze bedziemy mieli dziecko to sie ucieszył i nadal sie cieszy tym bardziej ze bedzie syn... tylko ja po prostu czasami czuje sie odtrącona, tak jakby był ze mna tylko ze względu na dziecko... mamy możliwość widywać sie w sumie tylko w weekendy bo on póżno wraca z pracy ja wcześnie chodze spać a czasami zamiast widziec sie piątek sobota niedziela widzimy sie tylko raz bo on ma milion innych spraw. jeżeli już chce być ze mną to powinien każda wolną chwile mi poświecać. w tamte wakacje przyjeżdzał codziennie niezależnie od tego jak bardzo był zmęczony po pracy choćby na pół godziny ale codziennie i to rowerem bo ma tylko 2 km... zobaczymy jak to bedzie jak Maleństwo będzie już z nami..;-)

a co do rozstępów to mi w 3 miesiącu wyskoczyły na piersiach... i mam cycki w zebre dosłownie. ale jakoś mi to nie przeszkadza;-) wczoraj zauważyłam 3 na brzuchu ale nimi też sie nie przejmuje... smarowąłam sie od początku tylko oliwką i do tej pory pomagało ale jak widać jeśli którejś są przeznaczona rozstępy to tak bedzie...

Ostatnia edycja:
misia a wy nie macie mozliwosci zamieszkania razem?? Albo Ty u niego albo on u Ciebie. Tak na pocieszenie to moj P tez pracuje calymi dniami, wychodzi o 8 wraca o 21-23 w soboty tak samo. Wiec mamy tylko niedzieleale tez zawsze cos do roboty jest. On tlumaczy ze teraz pracuje tyle godzin bo chce zarobic jak najwiecej i ze jak urodze to bedzie wiecej czasu w domu.

ale chyba lepiej ze przed ślubem niż po... a co do zamieszkania razem to owszem mamy możliwość mieszkania u niego i tak chyba bedzie jak wróce do szkoły bo wtedy jego mama bedzie zajmowac sie Michasiem bo moja pracuje na zmiany wiec nie zawsze by mogła. jego rodzice są w porządku siostra też. i przekonałam sie o tym zanim zaszłam w ciąże wiec wiem ze sie nade mną nie litują... ale czasami wydaje mi sie ze to jego mama i siostra bardziej sie o mnie martwią niż on..;-) a ja do niego nie pisze. to on powinien sie interesować mną i naszym dzieckiem i powiem wam ze działa jeszcze miesiąc temu potrafił sie odezwac rano a póżniej dopiero wieczorem a teraz co godznike półtorej..;-) takze ja mam nadzieje ze bedzie dobrze. mam teraz duzo czasu na myślenie...;-)

Elizka głosowałam, ale nie wiem czy głosy zaliczone, bo nie mam żadnego potwierdzenia:confused2: Dobrze, że chrzciny się udały. Bo to, że z małym byłaś u lekarza to już mniej optymistyczna wiadomość:-(
a no tak bywa... jak jedno jest ok, to drugie sie pierdzieli...
dobra lece bo maz przywiózł płyte z wesela co bylo w lipcu i jutro moze wam powstawiam zdjecia z niego;-)

do jutra:*

dzięki dziewczyny. ja tez mysle ze to wszystko wyjdzie w praniu...

a ja siedze w dwóch swetrach i pod kocem i powiem wam ze wcale mi nie jest gorąco... ale moja mamusia już pali w piecu żebym nie zmarzła..;-) cos cichutko i puściutko tutaj...

reklama
Nie wpadam tu często to mam, ciężko mi nadrobić, tyle się tu dzieje :-p

U nas wszystko ok :tak: Zuzce wyszły kolejne ząbki, zaraz muszę na suwaczku zmienić :-p Ogólnie mała maruda z niej, dalej nie śpi w nocy, no ale trudno i tak jest kochana :tak:
Ogólnie przejrzałam jej zabawki i ciuszki i powystawiałam na allegro, jak na razie coś tam się licytuje, dobrze by było gdyby wszystko poszło, bo pieniążki wrzucam Zuzce do skarbonki :tak:
Jakbyście chciały zobaczyć to link mam na dole w sygnaturce :tak: Zapraszam ;-);-)
Kupiłam Zuzi zebre-skoczka z fisher price, czekam aż dojdzie, mam nadzieję, że Zuzia będzie zadowolona :tak:

lolkak a Ty dalej w dwupaku ? :szok: ojj ale Cię męczą :-( ja też miałam CC, ale mi zrobili 5 dni przed terminem, bo po co czekać na skurcze, skoro tak czy inaczej będziesz miała CC :sorry::sorry:

elizka no to czekamy na zdjęcia :tak:

Nie pamiętam co miałam jeszcze napisać :baffled:

Do góry