mam teraz pytanie do młodszych mam: jak Wasi rodzice zaaregowali na ciążę w tak młodym wieku? I jak im o tym powiedziałyście? Bo wiem, że się mówi, że chwilę się podenerwują a potem już będzie dobrze.. ale z moją matką tak by nie było gdybym w młodym wieku zaszła.. kobieta jest i była lekko mówiąc niezrównoważona. i nigdy by tego nie zaakceptowała. nigdy. jak Wy dziewczyny miałyście spoko rodziców to zazdroszczę. Mój ojciec by na początku był rozczarowany a potem by było okej, ale moja matka - nigdy w życiu. U mnie w wieku nastoletnim strach przed ciążą właśnie był głównie wywołany tym, że matka by się dowiedziała.
no i Kiniorek, gratulacje wielkie
ja zaszlam w ciaze majac 21 lat wiec juz nie tak malo i szkole srednia mialam skonczona rok odpoczynku od szkoly i pojawila sie ciaza. u mnie bylo o tyle gorzej ze pol roku przed moim zajsciem w ciaze zaszla moja bratowa wtedy jeszcze byli bez slubu. ona lat 19 moj brat tak samo.... dodatkowo moj brat pelnil zasadnicza sluzbe wojskowa jedyny dochod jaki mial to marne 200zł żołdu.
ale przyjeli go zawodowo do pracy znalezli mieszkanie i bylo ok. przez pol roku rodzice przywykli do mysli.
ja mieszkalam z moim M i po pol roku im powiedzialam ze ebda podwojnymi dziadkami. tata sie smial i mowil ze mozna bylo to przewidziec mama w pierwszej chwili widac bylo ze nie jest szczesliwa ale po kilku godz jechala w odwiedziny do brata i juz sie tam chwlila ze ebdzie miala drugiego wnuka lub wnuczke takze przeszlo na luzie a stresowalam sie nieziemsko mocno!
Violett jak dobrze ze ejstes w dwupaku jeszcze.oszczedzaj sie i pozniej pieknie rozpakuj
Ostatnia edycja: