reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
hej=)

nasza nocka rewelacja. W ogóle te noce od paru dni są super, odpukac oczywiście.

Perła zaraz kończy drzemkę a ja sobie ogarniam pomału dom. Mam lenia, więc tempo ślimacze=p

Na obiadek dziś moje ukochane karminadelki=)

Kolia
ja Małej dziennie zakładam już rajtki, ale na spacery chodziła jeszcze bez kocyka na nóżki. Zapewne na dniach się to zmieni bo coraz chłodniej..

Kurka.. Mała zaczęła kaszlec..=( co byłoby dobre dla takiego Malca na kaszel?? pierwszy raz się z tym borykamy.

dobra, moja mama pojechała po syropek do apteki.

Ja moim daje Lipomal;] 2,5ml 3razy. malemu a strasze po 5ml dostaja

vegas odkad młody skonczył roczek jak pojawia mu sie kaszel to robie mu syrop z cebuli i miodu. Uwielbia go. Ale chyba przed rokiem miodu sie nie podaje nie wiem.
ewi jak tam maluchy?
no właśnie mama wpierw chciała jej zrobic z cebuli syrop, ale ja nie wiem czy nawet cebulę można już podawac, więc mama zajechała do apteki po syrop. Mam nadzieję, że zdziała cuda a jak nie to wt śr do lekarza. Możliwe, że Mała ma kaszel bo ten katarek jej spływa - ja np. mam zawsze po katarze kaszel.

Fikusek właśnie mam ten syrop hehe.

Ewii a no moga mogą.... Z Sebusiem ząbkowanie była bez jakichkolwiek dolegliwości... kuba nadrabia hehe....
Vegas ja daje Lipomal i Mucosolvan....
Umi no to sie dowiedzialas jasności hahahaha z Kacpra rosnie niezłe ziółko hahahaha
Fikusek daj znac po wizycie co i jak....

A mnie zaczyna łamać.... ale juz leki wziełam i czekam na poprawe ://

vegas ale ty nie masz dawac cebuli do jedzenia tylko ten sok do picia co się wytworzy:-p wiesz wszystko zalezy od dziecka, mój np moze jesc cebule a to po papryce cierpi
fikusek ja młodemu nie dawałam przed rokiem bo w sumie sama nie wiem czemu dosc niedawno sie dowiedziałam ze nie mozna przed roczkiem niby dawac-p
pati eh rośnie mi ancymon jak nie wiem. Na drugi tydzien mam z nim jechac do znajomej ma go podciac bo ja sobie z nim juz rady nie daje:-p ona ma córke 3 latka grzeczne to dziecko jak nie wiem ona zawsze narzeka ze jej Natalka daje jej popalic ale odkad poznała Kacpra zmieniła zdanie:-p

Vegas pozwole sobie Ciebie zaprosić ;-)

o i Elize znalazłam :-D i Daff :-D

edit.

motylicaja dlaczego musiałaś zrezygnować? :-(

bo nie odpowiadaly mi warunki...za Mala sawke droczenie sie na spacerze z dzieciem i PSEm niewychowanym

A no spore :D Ale już mamy wszystko.. jeszcze tylko fotelik i pare takich rzeczy z apteki:-)

Kolia powiedz mi, planujesz teraz jakieś studia, prace czy coś?;-)
Umi2 Jak Kacperek..?

Tak wogóle to się Wam nie pochwaliłam:zawstydzona/y: Miałam wczoraj wizytę u gina.. o której zapomniałam i D. musiał mi przypomnieć.. Ja leże sobie pod kołderką, on wraca z pracy i pytanie: " To Ty jeszcze nie gotowa?" :zawstydzona/y:

Ale zdążyliśmy.. nie wiem czemu tak sobie wbiłam do głowy tą wizytę 13.10 i te ściąganie pessara, że zapomniałam o tej..

Nie uwierzycie ile Oliwier waży:no: 2780g:szok: .. yy nawet lekarz się zdziwił, bo to oznacza, że sporo przytył od czasu mojego pobytu w szpitalu..:tak: "Zmienił" mi się też termin porodu na 30.10:surprised: ale różnica z tym terminem wg OM.. ponad 20 dni..

Oliś jest dalej Oliwierem... żadnego magicznego zniknięcia jajuszek nie było:zawstydzona/y: na szczęście! Bo chyba bym zwariowała..
Nadal ułożony główką w dół, więc pewnie już tak zostanie;-)

Z szyjką póki co ok, pessar trzyma.. nadżerka nie krwawi.. jest ok.
Skurcze były, ale jakieś minimalne- nawet nie czułam i bardzo słabe.. Ale jakby co to mam brać nospę i liczyć..:dry:
Do tego zwiększył mi dawkę fenoterolu do 3x dziennie po tym jak mu powiedziałam o tych bólach..

I to tyle:) następna wizyta 13.10 i wtedy już się go pozbywam.. :-p

No i udało mi się wynegocjować 80 zł za wizytę:zawstydzona/y: powiedziałam, że nie pracuje.. zaczynam studia.. tyle rzeczy do kupienia.. a tu wizyty prawie co tydzień i za każdym razem nie dam rady płacić 100 zł. To sie zlitował:surprised: -20zł..

super ze OLi juz tylee warzyl....bedzie duzyy chlopak:)

Napisze wam jak mnie wczoraj kacper uświadomił. Chciałam sprytnie nauczyć go nowego słówka no ale...
Ja. Kacperku co to jest ( wskazuje na garnek pełen ziemniaków)? Wiesz?
K Kiwa głową że tak. Czekam chwile ale nic nie mówi.
Ja. Ziemniaczki...
K. Nie! stanowczo
Ja. jak nie ziemniaczki to co to?
K . am!

pati mój młody dzis sie o 1 obudził i do 3 patrzył w sufit:/ i gadał cos do mnie bo mu sie spac nie chciało, a jak mu nie odpowiadałam to wył...
ixi a broi strasznie ale i tak go uwielbiam:-p
Daff myslałam ze ciebie nie bedzie przez kilka dni a tu niespodzianka:-)

Kacperek powiedzila prawde...dla niego to "Am" a nie jakies tam ziemniaki ehhehe

paulqa a no opłaca się, bo kosztuje 6 zł a podobno rewelacja. Pojemność 20ml, podobno wydajny dosyć.

Zobacz załącznik 288384 o takie coś :)

Mnie też chyba dopada ta przypadłość! I nie wiem zupełnie co robić... a co będzie po porodzie?:-(

Jakbyś chciała to wyślę Ci pełną liste moich zakupów..:-p bo tam wcześniej napisałam tak z większa.. może coś z tego będziesz potrzebować :)

Ixi z chęcią porównam, może, o czymś zapomniałam, a może masz coś fajnego czego ja jeszcze nie mam :-)

reklama
hej=)

nasza nocka rewelacja. W ogóle te noce od paru dni są super, odpukac oczywiście.

Perła zaraz kończy drzemkę a ja sobie ogarniam pomału dom. Mam lenia, więc tempo ślimacze=p

Na obiadek dziś moje ukochane karminadelki=)

Kolia
ja Małej dziennie zakładam już rajtki, ale na spacery chodziła jeszcze bez kocyka na nóżki. Zapewne na dniach się to zmieni bo coraz chłodniej..

Kurka.. Mała zaczęła kaszlec..=( co byłoby dobre dla takiego Malca na kaszel?? pierwszy raz się z tym borykamy.

dobra, moja mama pojechała po syropek do apteki.

Juka dostawlaa drosteux..

Fikusek uwazaj bo napawde przyjade i zwale ci sie na glowe....

Do góry