reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Cześć dziewczyny!

Ja wstałam dziś po 12. No i wzięłąm się za robienie jakiegoś ciasta z truskawkami bo mój G. w środę przywiózł całą łubiankę truskawek od swojej ciotki i nie było co z tym zrobić a szkoda żeby się zmarnowały.. No a jak wczoraj przyjechał do domu po pracy to zapytał czy zrobiłam jakieś ciasto, a jak powiedziałam że nie to powiedział że jestem dziwna i że truskawki się zmarnują. No i obiecałam że dzisiaj zrobię.. Zobaczymy jak się upiecze czy będzie zjadliwe:-D

Madzia współczuję tego co musisz przechodzić przez tego palanta. Mam nadzieję że podejmiesz dobrą decyzję..

Ewelinko trzymam kciuki żeby się udało.

Asiowo ty lepiej jedź kobieto do szpitala, bo to może być już. Każda ma inne objawy i nie każda ma silne skurcze. W razie czego jak to nie to to wyjdziesz spowrotem do domku.

Co do meczu to ja się nie wypowiadam. Oglądałam.. I nie zdziwiło mnie nawet że Austria nam strzeli bramkę w ostatnich minutach. No a ten sędzia to kalosz!

reklama
Witajcie!! Znowu trochę minęło od mojej ostatniej wizyty. Przepraszam, ale mam urwanie tyłka...
Szkoła zrobiła ze mnie idiotkę i mam rok w plecy, a mój R. musiał zwolnić się z pracy po 5 latach (od stycznia zmieniła się dyrekcja i żyć się tam nie dało, to i tak cud, że wytrzymał pół roku...), także same widzicie :no:
Na szczęście w poniedziałek ma rozmowę kwalifikacyjną w nowej pracy i jesteśmy dobrej myśli. Trzymajcie kciuki!
Ehh... nawet nie mam czasu poczytać co tam u Was... :-(
Buziaki!!

A ja mam wreszcie chwile spokoju,Ala spi,Lucja zajela sie mama !! zapisalam Luske na wizyte do kardiologa wiec tez mam z glowy,akurat udalo mi sie zalapac na poczatek lipca :happy:

Miska nom niania zemnie po pieronie :-D ale przynajmniej wiem kto bedzie za pare lat jak urodze drugiego bobasa ,,,, ARMAGADEON :rofl2:

Zywa szefowej nie ma to mozemy szalec :-D

netgirl jak dobrze mysle to GRATULUJE ;-)

Galarecia uuuu ja swojego pierwszego placka robilam z truskawkami,wyszedl zakalec bo pomylilam maki :-D

Karolina00 o co chodzi z ta szkola ? :confused:

wlasnie POMOZCIE mi,cos mi sie stalo z myszka !! jak wciskam prawym przycisk to wyskakuje mi blad i na tej stronie co jestem wywala mnie:wściekła/y:
nawet jakbym chciala skopiowac posta co napisalam to mnie wywala :-(

polna_N mam nadzieję że u mnie nie wyjdzie zakalec, choć ja nie miałam mąki tortowej tak jak było w przepisie i dodałam zwykłą.. Zobaczymy.. Narazie nie wygląda aż tak żle.. Może da się to zjeść. Narazie stygnie..

A ja na obiad gotuję sobie kalafiora.. Mniam.. I chyba pokroję sobie do niego pomidorka z cebulką..

Ale tu pustki o tej godzinie są..

Cześć dziewczyny:-)
Jejku ale naprodukowałyście tych stron...Ja od trzech dni umieram...Ciśnienie mi skacze,głowa boli,ciągle jestem zmęczona...Ogólnie czuję się jakbym była chora...A dziś na zakupach prawie zemdlałam...Podczytywałam Was co jakiś czas,ale nie miałam siły nic wyskrobać...Alergia też ciągle mnie trzyma,a przy tym strasznie bolą oczy...Tragedia po prostu...Jak dam radę przeczytać wszystko to,co dopisałyście to będzie dobrze:-p Pozdrawiam wszystkie kobietki gorąco:tak:

Asiowo mi zus pieniądze wysyła więc zasiłek podejrzewam że też... mój zakład pracy nie lubi sie w takie rzeczy bawić... a L4 bede miała gdzieś tak do początku września a termin 26... czyli jakoś 22 dni jakoś mi zabrakną;-)

a to nie wiem... mi przesyłają przez firmę kasę, dlatego wszystko przez firme załatwiałam... . Musisz najlepiej popytac u siebie, ale ten wniosek na pewno w firmie beda musieli Ci wypełnić... (ta 1 część wniosku) :tak:

Na stronie: http://www.zus.pl/default.asp?p=1&id=1083 masz wszystkie formularze...
Ja potrzebowałam ZUS Np-7, N-9 i N-10

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Asiowodziekuje za informacje... Jakoś klarownie to teraz wygląda... Smieje sie z moim M. że na 3tyg przed porodem do pracy pójde... Stane za barem z wieeeelkim brzucholem i będe chińszczyzne sprzedawać ;-):laugh2::-D Oj by było... Ale na wywołanie porodu dobry sposób ;-)
Galarecia dawaj przepis na te ciasto? chociaż ja to odkąd tu mieszkam to nie piekłam ciasta ale może... Przynajmniej na dzisiaj mam jeszcze dwie drożdżówy z roboty mojego M. pychotki- z masą truskawkową i malinową :-)
Polna to co przeskrobiemy na początek? Niewyżytej nie ma to my sie wyżyjmy ;-):-):-D:happy2:
Netgirl trzymam kciuki aby sie spełniło :-) Może akurat... Aha... teraz mamy zdjęcia na zamkniętym to pokaż nam siebie i Despi bo jakos nie pamiętam abyśmy miały przyjemnosć popatrzeć na twoją malutką :tak:

Ja sie wyspałam i znowu w nocy spać nie będe mogła... Eh ja to głupia jednak jestem, wiem że nie będe mogła spać w nocy jak sie w dzień położe ale i tak ulegam urokowi Morfeusza zawsze wtedy gdy nie trzeba... Eh... Mam nadzieje że będzie jakaś która dotrzyma mi towarzystwa do poźnych godzin wieczornych :-)
A spałabym dalej ale dzidzia sie oburzyła że śpie więcej od niej chyba bo mi tango w brzuchu oddtańczyła... Krótko ale pożądnie :-)

Galarecia - ciasto z truskawkami ... !!! mniammm ! :-p w tym momencie o niczym innym nie marze :-p

Dzisiaj znowu cały dzień z moim księciem :-p on się ciągle uśmiecha :-p normalnie mam zakwasy brzuch mnie od tego śmiania boli stwierdził że dziecko to komikiem będzie chyba :-p

Oczywiście ciasto się nie udało, wyszedł zakalec bo dałam nie taką mąkę jak potrzeba. A przepis wam wstawię jak będę miała wolną chwilkę czyli pewnie dopiero w poniedziałek.. Bo dziś chcemy spędzić z moim G. miły wieczór przy lampce wina (a ja pewnie tylko soczek) no a jutro on nie idzie do pracy więc też pewnie coś wymyślimy (jakiś spacerek, albo wycieczka po lesie).. No a niedziela jak zawsze pewnie u rodzinki..

Pozdrawiam was i już uciekam od komputera. Trzymajcie się.

reklama
A mierzyłaś sie w czasie ciąży? mój brzusio ma już 104cm :-) wstawiłabym fotki ale musze M. poprosić żeby coś pstryknął... Jakieś tam dzisiaj robiłam w lustrze ale są mało wyraźne... a pokazałabym ci jaki ja już mam ogromny brzusiol...

A wczoraj pierwszy raz widziałam jak mi zafalował :-)

Do góry