reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej wszystkim dziewczynom :-)
Jestem na tym watku nowa , ale napisze o sobie kilka slow bo cos nas laczy...;-)
Mam na imie Ewelina w tym roku w kwietniu skoncze 19 lat.
Obecnie jestem mezatka i mialam podobna sytuacje do Was!
Zaszlam w ciaze w 10.10.2006(17l) z moim chlopakiem(wtedy)ktorego znam od dziecka i nawet szkole razem konczylismy,po wielu latach bycia ze soba, rozstawania sie i wspolnych chwil zlaczylismy sie na stale i wyejchalam do niego do Anglii, bo on mieszka tu juz od 4 lat wraz z rodzina, w lutym rok temu zareczylismy sie:tak: a w 3 listopada 2007 pobralismy sie:-), urodzila nam sie zdrowa coreczka w lipcu 2007;-).
No to chyba tyle o Mnie narazie bo nie wiem co wiecej mam pisac , pozdrawiam Was wszystkie serdecznie a brzucholki malenkie caluje w pepuszki;-).
Jesli macie jakie pytania do Mnie(ciaza,porod, polog itp) chetnie odpowiem i zapraszam na gg 5489659.;-)
Buziaczki papa

reklama
Basiul nakręciłam poprostu dobrą bajere z egzaminatorem całe 20 minut rozmawialiśmy o ciąży i szpitalach bo akurat jego córka też teraz urodziła blizniaki(więc może to mi też pomogło na tym egzaminie dał mi cholernie łatwą trase do przejechania:-)) Tylko pamiętaj bez stresów i bedzie wszystko ok;-)

witam młode mamusie :-) w listopadzie bede miala skonczone 18 lat. w tej chwili jestem w 5 miesiacu ciąży. przechodze ja dobrze nie liczac ciaglych wymiotow i bolow brzucha spowodowanych jak to lekarz mi powiedzial "zbyt wąska macicą" slyszal ktos o tym kiedys?? w kazdym razie powiedzial ze z porodem moge miec problemy. :-( pozdrawiam wszystkich

moja znajoma miala wykona cesarke z tego powodu... prawdopodobnie u Ciebie tez tak bedzie..
a bole brzucha mozesz miec spowodowane wymiotami tez... mnie tez bolał brzuch zwłaszcza jak wymiotowałam....

Witam nowe młode mamusie Buziaczka, Vanilkę i Sarę. Piszcie jak tam u Was życie w ciąży się pozmieniało, jak tam szkoła rodzina itp.
Milo Mi ze chociarz Ty mnie przywitalas :-p
U Mnie ciaza przebiegala bardzo pomyslnie,zdrowo;-) nie mialam zadnych niepokojacych oznak by cos sie dzialo nie tak, nie wymiotowalam,nie mialam skokow cisnienia, ckurzycy,anemi itp czulam sie naprawde dobrze, aale pewnego razu zanim dowiedzialam sie ze jestem w ciazy wstalam w nocy mezowi robic jesc okolo 1 i zapalilam papierosa bo palilam przed ciaza, a wtedy to byly pierwsze tygodnie, i nie wiedzialam ze to juz :zawstydzona/y:zapalilam i zaczelam mu pizze robic , ledwo co ja rozpakowalam i zapach jej mnie potwornie zmulil, nie moglam na nia patrzec nie moglam jej ruszyc doslownie ...nie widzialam co sie ze mna stalo, kiwalo mi sie w glowie, spocilam sie jak ''swinia'' ufff poiszlam sie polzyc i dopiero po jakims czasie okolo 1.5h ulzylo mi, i wtedy sie zorientowalismy ze to chyba to ...noi zapachy mnie niektore odrzucaly , jedzenie nie moglam jesc ziemniakow i innych rzeczy, uwielbialam chinszczyzne , idyjskie i obrzeralam sie truskawkami 2 opakowania dziennie :-Dze smietana i cukrem mniam mniam :-D
Rodzina dowiedziala sie 1 mojego meza , tzn tak dokladnie to Mama dopadla mojego meza jak siedzial na kompie u nich i sie pyta , Synu a Ewelina nie jest w ciazy ? a On mowi to sami sie jej zapytajcie :-Dwiec wola Mnie Moj mezulek i mowi chodz bo mama ma pytanie do ciebie a ja z nieczego owego co sie stalo? mowie nie wiesz ze jestem taka gruba i ciezarna ze nie moge wejsc po schodach :-Dpalnelam gafe jak nic ...noi potem sie wydalo pierwsza Tesciowa wiedziala , na nastepny dzien tesc zrobil awanture :-Di reszta rodzinki , Moja Mama byla ze Mna 1 u lekarza bo pojechalam do Pl akurat w tym czasie i zobaczylam na usg mala Blanke i okazalo sie ze to juz 17 tydzien :-D a ja myslalam ze wczesniej :-D Moj tata sie ostatni dowiedzial ...:-p szkole zostawilam w Pl, a tutaj ucze sie dopiero od wrzesnia , bo w tamtym roku bylam w ciazy i nie chcialam za bardzo sie nerwowac :sorry2:.
hmmm no to chyba tyle w skrocie , rodzilam 23 godz. w 41 tyg po masazu szyjki macicy, rodzilam na poczatku w wodzie a potem w koncie pokoiku bo nie chcialam wejsc na lozku a w koncie bylo mi zajefajnie :-Dbez znieczulenia tylko o gas air i glupim jasiu po ktorym bylo mi cudownie.. wiecej pytan zapraszam :-D

witam młode mamusie :-) w listopadzie bede miala skonczone 18 lat. w tej chwili jestem w 5 miesiacu ciąży. przechodze ja dobrze nie liczac ciaglych wymiotow i bolow brzucha spowodowanych jak to lekarz mi powiedzial "zbyt wąska macicą" slyszal ktos o tym kiedys?? w kazdym razie powiedzial ze z porodem moge miec problemy. :-( pozdrawiam wszystkich
Bol brzucha moze byc spowodowany , tym ze macica sie powieksza bo dzidzia rosnie i by miala miejsce musi sie rozszerzac;-)polecam nospe i magnez przejdzie ;-)

No to niezły miałaś poród, ja to na razie staram sie o tym nie myśleć. U mnie ciąża tez przebiega prawie bezboleśnie, poza mdłościami, bólami głowy i bólem kręgosłupa no i szybkim męczeniem, ale da się znieść. A jeszcze zapytam ile przytyłaś przez ciąże, ile w 9 miesiącu a ile już po ciąży??
Nawet nie wiedzialam ze sie zaczelo piatek o g.23 poszlam spac bo mialam delikatnie skurcze, nie odczuwalne, obudzilo mnie siusianie jak zawsze pod koniec ..i miaam jakies dziwne klucia oraz mocniejsze , i tak pozniej znow za godzinke i o 3 znow i tak wytrwalam do 10 rano a z moj maz sie obudzil i sie patrzy na mnie ...jak na kretynke i mowi co ci jest:confused: a ja wisialam na kolanach (pozycja na pieska) kiwalam sie w ta i spwrotem , bo dawalo mi to wielka ulge i mowie to chyba juz on juz dobra nie klam (mielismy kilka takich falszywych alarmow) i umylam jeszcze wlosy umalowalam sie pojechalam na zakupyjakby nigdy nic (spozywcze)jak co sobote juz wtedy ze skurczami co 5-6min, ale nie regulrne, a ja czekalam na reglarne :-D i tak trafilam dopiero o 16 do szpiatala, zbadala mnie zrobila ktg, odeslali mnie do domu, wody juz odeszly w szpitalu, ale do wanny kazali by mi sie wyrownaly :baffled::szok:powiem z 1 skurcz po odejsciu wod jest cholernie blesny powala na nogi, szwagier byl w domu jak ja siedzialam w wanie i ja gryzlam to az walnol sobie 5 uspokajajacych i browarka :-D
haha i pojechalam o 17.10 do szpitala po drodze w samochodzie na tyle z nogami u gory , niezly cyrk byl na ulicach moj nwet nie pamieta jak dojechal do spzitala :-D bo ja sie tak darlam :-D noi wskoczylam do wody ale nie dalam rady i urodzila sie mala o 21.30 parlam 30min, nie popekalam nie pocieli mie ani nic :tak:bylam szczesliwa z tego powodu :-D
wazylam 57kg przed ciaza, a do porodu 71kg.
a dzis waze 56-57kg a spadlam nawet do 52-54kg , ale juz mam sie OK , nie przespane nocki dadza wam popalic jak urodzicie i schudniecie a noi karminie strasznie wysusza :) na bol glowy polecam paracetamol jest bezpiczny, na bol kregoslupa narzekala jak mala sie przekrecala glowa w dol okolo 27 tyg jakos tak, dostalam pas na podtrzymanie :tak:pomogl noi masaze, na mdlosci polecam suchy chleb z rana:tak:pomaga bardzo nie wstawajc z lozka go zjedz:tak:
a noi pod koniec ciazy bolal mnie pachwiny:-(bardzo bardzo bardzo inogi przed samym porodem i najwiecj nabralam przed urodzeniem jakis tydzien a moze dwa ostatnie -woda sie zbiera w organizmie :tak:obrona przed tym bys nie stracila duzo krwi podczas porod

reklama
Do góry