reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Elizka jesien idzie pelna para od nastepnego tygodnia ma byc juz naprawde zimno a moj maly od piatku siedi w domu i jak z nim wyjdziemy na dwor to bedzie mial szok bo ostatnim razem jak bylismy bylo w miare cieplo a teaz wyjdzi i zonk zimnica

reklama
Mariola Właśnie nic w ogóle byłam zdziwiona jak zobaczyłam, ślinił się już odkąd :-) A bo idę do szkoły dla dorosłych i jutro jest spotkanie dla zainteresowanych :-)
EwciaWłaśnie skończyłam to oglądać i szczerze mówiąc to aż się popłakałam....

hej dziewczyny, ja dziś mnóstwo spraw na głowie miałam, więc dlatego dopiero teraz się witam:-)
Byłam załatwiać z becikowym, złożyłam wnioski o becikowe ustawowe i gminne- 2 wnioski, do tego ksero dowodu, zaświadczenie od lekarza-oryginał i ksero odpisu skróconego aktu urodzenia dziecka.
Jeżeli chodzi o zasiłek rodzinny (68zł miesięcznie +1000zl jednorazowo), to mogę złożyć zaległe od czerwca (wtedy się urodziła Malwinka),ale muszę mieć zaświadczenia z US za 2008 lub od 1. września z zaświadczeniami za 2009 (takie mam, więc dziś nie złożyłam). Kobieta mi dała druczek do wypełnienia tego, dodatkowo 2 oświadczenia czemu mój dochód to 0zl i dochód męża to 0zł (kazala wypełnić, że dlatego, że jesteśmy studentami), oprócz tego mam dać ksero dowodu i oryginał odpisu skróconego aktu urodzenia.
Mam nadzieję clio i kiniorek że to trochę pomogło, a może i innym się przyda, dlatego piszę o tym tutaj:-)

clio jak moja ciąża była na takim etapie co Twoja to właśnie wybierałam się do szpitala;-) niestety fałszywy alarm wywołaliśmy z mężem, więc uważaj na takie alarmy, bo szpital jak Cię przyjmie to już pewnie nie wypuści pod koniec, a chyba lepiej czekać w domku:-)
sukubus wiesz, wydaje mi się, że żaden rodzic nie cieszy się na wieść o ciąży swojej młodej córki, zwłaszcza jeżeli chodzi ona do szkoły, bo są tacy że na studiach to przeboleją jeszcze. Ja miałam taką sytuację, że zaszłam w październiku w którym rozpoczęłam pierwszy rok studiów. Moi rodzice 3 miesiace wcześniej przeżywali mój ślub, który odbył się 2 miesiące po maturze. Wydaje mi się, że bardziej przeżywali czy to odpowiednia osoba i czy mnie nie skrzywdzi, nie zostawi, ale o studiach i nauce też dużo było. Tym bardziej, że przeprowadziłam się do męża, który studiuje, nie pracuje, utrzymuje się z wynajmowania 2 pokoi w naszym 3pokojowym mieszkaniu, które jest do tego stare (po dziadkach) i wymaga remontu (odnowiony jest tylko nasz pokój). Jak mieszkałam z rodzicami, to mieszkałam w nowowybudowanym domku i miałam wszystko, wiec moich rodziców trochę przeraziło to mieszkanie. Z męzem narobilismy trochę długów,bo nie stać nas było na opłaty za mieszkanie do spółdzielni, ale uznaliśmy, że studia są priorytetem, bo bez studiów to ja mogę pracować w mcdonald's do końca życia. Teraz będąc mamą prawie 2miesięcznego dziecka po raz drugi wybieram się na pierwszy rok studiow. Wcześniejsze przerwalam, bo źle znosiłam ciążę i nie podobaly mi się. Moj mąż idzie na drugi rok, mimo iz ma 25lat, bo chcę, żeby robił to, co lubi, a nie męczył się na jakimś gównianym kierunku, ktory kiedyś sobie wybrał i po jakimś czasie stwierdził, że to nie dla niego. Życie masz tylko jedno i przeżyj je jak najlepiej. Też boimy się jak czasowo damy radę, dodatkowo mój A idzie do pracy na weekendy, żeby spłacić dług, ale jak patrzę na to maleństwo leżace obok w łożeczku, to niczego nie żałujemy. Jesteśmy młodzi i mamy siłę na opiekowanie się dzidzią. Wydaje mi się, że jak poczujesz pierwsze kopnięcie dziecka,to nie będziesz się zastanawiać co zrobić...
misia gratuluję zabka;-)
fikusek super, że jest wszystko okej:-)
umi ja zawsze chcialam być ruda, kiedys się nawet farbnełam na marchewe:-)

Witam dziewczyny z rana:-)

Ja sobie leże pod kołderką jeszcze, bo strasznie zimno u nas dzisiaj:errr:
No i zmęczona jestem dalej, więc bardzo prawdopodobne, że pójde spać tak do 10 jeszcze:zawstydzona/y:
Ciekawe jak tam mama... tata był wczoraj wieczorem u niej i podobno jest tak słaba, że nawet ręki sama nie podniesie..:-( strasznie mi jej szkoda..

A jak zobaczyłam jak to wszystko wygląda tam...
Porodówka ok.. wybudowali nowy trakt porodowy- podobno jest świetny.
Ale sam oddział..:dry: brzydkie łózka, ściany, 5-osobowe prysznice! nie wspominając o jedzeniu i tym w co ubierają i owijają noworodki..:wściekła/y: jakieś brzydkie śpiochy i 20 letnie koce takie zmechacone i twarde..:angry: jak zobaczyłam te mamy, z dzieciakami w tych kocach to myślałam, że to jakaś melina- bo wtedy jeszcze nikt mi nie powiedział, że to szpital ubiera dziecko do czasu wypisu..
I jeszcze zszokowało mnie to, że cierpią na brak tych szklanych łóżeczek dla niemowlaków.. i dziecko śpi w łóżku z mamą.. na jednej poduszce.. a jak się wychodzi do odwiedzin (bo nikt na sale wejść nie może) to wtedy się dzielą.. bo są chyba takie 2-3 łóżeczka na 6 osobową salę.. i żeby wyjechać do rodziny, trzeba własnie z tym czymś.. więc odwiedziny są podporządkowane dostępnością owych łóżeczek..
Straszne to wszystko..

i poznałam wczoraj dziewczynę 19 dni po terminie i 7 kroplówkach z oxy.. i leżącą w szpitalu od 8 sierpnia..
No i nic. Nie chcą jej nawet ceraski zrobić.. jej facet zrobił wczoraj taką awanture ordynatorowi że chyba w końcu zdecydowali się na cc. A ta biedna, czuła znacznie mniej ruchów maleństwa.. przerażona..

Polska służba zdrowia:crazy:

To może teraz coś z przyjemniejszych rzeczy..

Dzisiaj ma dotrzeć łóżeczko, więc jak mój D. wróci z pracy i skręci, od razu przypasuje do niego pościel i zademonstruje wam w postaci zdjęć to co skompletowałam:-)

Od wczoraj męczy mnie potworna zgaga.. ani mleko, ani migdały ani renie nie pomogły.. więc już nie bede eksperymentować i przeczekam:crazy:

No i witam nowe mamy:-) ciekawe jak długo zostaniecie z nami:tak:

Daffodill daj znać jak będziesz na gg;-)
Clio Jak się czujesz? Lolkak?? a Ty?

Wkrótce się rozpakujecie:tak:

o kurcze to strszny szpital...ranyy

Umi slodkie zjecie masz Syneczka;)

Dobry Wieczor;*

confunded dzięki przyda mi się :tak:

ja zmykam spać bo nie wiem jaka noc przede mną :-( a młody broi ... :sorry2: jutro mam EKG zobaczymy jak tam moje serducho :tak:

Dobranoc Mamusie :-)

reklama
Do góry