reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

sukubus jestem załamana tym co piszesz i tym co moje oczy widza!
Dziewczyno jak możesz myśleć o skrzywdzeniu dziecka jeszcze ninarodzonego.. nie wazne czy zarodek czy już płód świadomosc ze zabilam dziecko zabilaby mnie! nikt nam ludziom nie dal prawa drugim odbierac zycie. wiec za przeproszeniem jak umialas sie nadstawiac to teraz ponos konsekwencje!
ja sama zaliczylam wpadke ale w zyciu przez mysl b y mi nie przeszlo to co Ty piszesz. I tak jak Cheire radzi jak juz nie chcesz tego dziecka to urodź je i oddaj do adopcji ale nie odbieraj temu dziecku prawa do życia bo nie masz prawa o tym decydowac! widocznie los juz tak chcial by ten maly czlowiek powstal! daj mu szanse taka jak Tobie dano!

do zobaczenia jutro. ide sobie. jak jeden czlowiek potrafi wnerwic!

Ostatnia edycja:
reklama
Już jestem :-)
Jutro mam spotkanie odnośnie szkoły...Chciałam jechać rowerem bo mam kawałek ale pompka mi się zepsuła :-( i teraz nie wiem czy zdążę . Spotkanie mam o 16 a Grzesiek kończy pracę o 15 i zanim przyjdzie do domu to pewnie będzie 15:30 a ja mam kawałek do tej szkoły..

Ostatnia edycja:
zal mi mojego faceta, ze zniszczy sobie wszystkie najpiekniejsze lata na zmienianie pieluch. teraz mi mowi, ze nie bedzie tak zle, ze poradzimy sobie, ale ja po prostu nie moge. jesli nie usune tego dziecka, to na pewno oddam. nie czuje sie do niego przywiazania. studia zaczynam w pazdzierniku i za nic na swiecie nie bede mogla sie wtedy dzieckiem zajmowac. moj chlopak do szkoly idzie, jego rodzice pracuja i mieszkaja daleko. i zaczyna mnie zastanawiac taka hipokryzja ludzi.. ze jak kobieta jest w ciazy, to blagaja zeby nie usuwala, ze lepiej jak odda. no to oddaje to domu dziecka, potem ten slodki dzidzius jest juz doroslym czlowiekiem, przestepca, narkomanem i wtedy juz wszyscy krzycza zeby zabic takie gnidy. smutne, ale prawdziwe.

edit: a, i jeszcze co do moich rodzicow. juz gdzies pisalam, ze moja matka od zawsze mowila mi wszystkie moje wady, ze za chuda, jak ja brzydko wygladam, jak ja jej mowilam cos co mnie cieszylo, to ona zawsze odpowiadala cos okropnego, np: 'mamo, juz niedlugo wakacje!' -'przynajmniej ty masz na co czekac, ja juz tylko na smierc'. ojciec od zawsze mowil mi, ze dziecko przed koncem studiow to zrujnowanie sobie zycia. juz gdzies pisalam, ze nie moglam nawet z matka pojsc do ginekologa bo mnie wyzywala od szmat i, ze trace pieniadze z wlasnej glupoty. zawsze chodzilam tylko z matka mojego narzeczonego do ginekologa. a ojciec gdyby sie o tym dowiedzial, to chyba by sie poplakal bo tylko mnie ma w zyciu i tylko we mnie poklada nadzieje. nie chce mu tego robic.

Heh wiesz co nie ma dla mnie wytlumaczenia do usuniecia ciazy!!! Na dziecko jestescie za mlodzi a na pieprzenie sie ze tak powiem nie??? Sorry ze tak ostro ale zaczyna mnie wnerwiac takie gadanie!Obejrzyj sobie film Dzieciobójczynie / Killing Girls (2009)- Filmy Online, Kino Online, Seriale Online, Darmowe Kino Online - Zalukaj.pl i zastanow sie sto razy zanim juz nie mowie o pomysleniu ale o powiedzeniu komus takiej rzeczy jak aborcja!

Jezeli szukasz wsparcia co do usuniecia ciazy to czy Twoj instynkt samozachowawczy nie mowi Ci zeby nie pisac takich rzeczy na tym forum??i to jeszcze na takim watku gdzie sa juz przyszle mamy,mamy i kobiety ktore bardzo staraja sie o ciaze i nie moga w nia zajsc???

Co do finansow zawsze jest jakis sposob na utrzymanie dziecka!nie wieze ze jest to niemozliwe...
Jezeli nie dorosliscie do wychowania dziecka to do sexu rowniez,jedno moze byc konsekwencja drugiego i o tym trzeba bylo myslec wczesniej a nie potem wyplakiwac sie ze jestescie za mlodzi...

lolak jak narazie to kąpiel wpłynęła na ruchliwość mojego Ananaska podejrzewam ze on dopiero wstaje i się przeciaga :D w nocy będzie rozrabiał a w dzień spał ... maluchy :p
misia nie masz od kogo tej pompki pożyczyć?
fikusek ciekawe co wymyśli ... ;/ a chcesz sie jeszcze z kimś konsultować? najważniejsze że jest oki :)
umi jak tam dzień?

clio teraz z tym rtg wracam do lekarza ktoruy dal mi skeirowanie. ONa przynajmniej zaczela cos szukac,bo juz kiedys bylam u lekarza z tym kaszlem jego tylko u innej babki i mowila ze nic mu nie jest ale syrop dala! Mysle ze ta co teraz u neij bylismy to jakos pociagnie to dalej,spodobalo mi sie tez to ze nie dala zadnych lekow tylko najpeirw rtg:)

dzisiaj przejechałam po nim wózkiem a potem pieprzałam się w szafkę kuchenną. Napuchł tak, że miałam biedę go do klapka włożyc hehe:p no i na pół mi się rozdzielił. Jedna częśc zdrowa /pazurka/ a druga ruszała się. No i tę ruszającą się częśc mi mąż zrywał. Jeszcze nim dotknął to się darłam tak, że się Martynka wystraszyła i płakała. Potem piszczałam ciszej, ale jak urwał to nawet nie poczułam tak bardzo. Jedynie jak trzymał mi ten paluch to masakra bolałooo
:szok: tak na żywca???:szok: Kamikadze...... :-D

sukubus jestem załamana tym co piszesz i tym co moje oczy widza!
Dziewczyno jak możesz myśleć o skrzywdzeniu dziecka jeszcze ninarodzonego.. nie wazne czy zarodek czy już płód świadomosc ze zabilam dziecko zabilaby mnie! nikt nam ludziom nie dal prawa drugim odbierac zycie. wiec za przeproszeniem jak umialas sie nadstawiac to teraz ponos konsekwencje!
ja sama zaliczylam wpadke ale w zyciu przez mysl b y mi nie przeszlo to co Ty piszesz. I tak jak Cheire radzi jak juz nie chcesz tego dziecka to urodź je i oddaj do adopcji ale nie odbieraj temu dziecku prawa do życia bo nie masz prawa o tym decydowac! widocznie los juz tak chcial by ten maly czlowiek powstal! daj mu szanse taka jak Tobie dano!

do zobaczenia jutro. ide sobie. jak jeden czlowiek potrafi wnerwic!

oooo widzę ze bedziecie się starać o dzidziusia za rok ;-) fajnie:-)

A ja jednak jestem:-p czekam na dr.Housa a wszyscy juz u mnie śpią:dry: Mikołaj to o 18 zjadł i zasnoł i spi...;-) ciekawe kiedy wstanie na cyca....;-)

Dziewczyny ja uważam, że syty głodnego nie zrozumie... My juz wiemy jakie to szczęście gdy ma sie przy sobie takiego małego człowieka który tupie i beczy jak mu cos nie pasuje a zaraz potem podchodzi, przytula sie i daje buzi, lub po prostu obdarza nas uśmiechem. Jednak dla dziewczyn takich jak sukubus to jest abstrakcja, lek przed nieznanym... Wierzę, że ona tego nie zrobi bo gdyby tego chciała nie szukałaby wsparcia, dla tego nie oceniajmy a utwierdźmy ja w przekonaniu, że strach to nie jest nic złego i że należny go przezwyciężać. To co teraz przezywa sukubus jest dla niej" koszmarem obecnej chwili", ale ten koszmar minie. Nie oceniajmy, a pomagajmy. Człowiek czasem plecie rózne głupie rzeczy których czasem nie ma zamiaru powiedzieć czy wcielić w życie.

Sukubus Napisze jeszcze tak, czasem cos co cie w danym momencie przerasta , z biegiem czasu staje sie zwykłym pachołkiem. Ciesz sie ciąża od samego początku, bo niektórzy stracili piękne 4 miesiące na gapienie sie w ściany, tablice i marzyli co by mogli osiagnac gdyby nie stan obecny. To najgłupsze co można zrobić... Ciesz sie tym ze rośnie w Tobie nowy człowiek... Boisz sie ze zawiodłaś tatę. Nawet nie wiesz jak ja bałam sie że zawiodłam moją mamę. Przytoczę Ci kawałek naszej rozmowy zapamiętałam ją i będę pamiętać do końca życia
M: Co zamierzasz zrobic
Ja: Jak co? Bedę łazić do szkoły z brzuchem...
M: Co ty w ogóle gadasz? Z jakim brzuchem? To jest mała istotka!!! to nie jest żaden brzuch

Do mnie jej słowa dotarły późno, moze Ty będziesz miała to szczęście i do Ciebie dotrą o wiele wcześniej

Clio A młody tak strasznie marudny ze mam go ochote sprzedac w carrefourze...:-p bylismy na działce sadziłam bluszcz koło siatki a ten szedł za mna i go wyciągał... jak sie zorientowałam to byłam w połowie sadzenia hihi:-) A jak tam samopoczucie nie wybierasz sie nigdzie?;-p

edit
Elizka my tez czekamy a mały spi puki co spokojnie ale ciekaw co odstawi w nocy:/

reklama
Czesc Clio!:)
Jak sie czujesz?jak maluszek?cos sie nie odzywasz do mnie... ;)
a czujemy sie dobrze jestem po ciepłej kąpieli mały zrobił się po niej baaardzo aktywny i odczuwam takie dziwne skurcze nie skurcze nie wiem co to albo Alex od wiercenia albo dzielnie przyczyniłam się do porodu :D

fikusek to dobry znak że najpierw niucha a potem leczenie :D

umi sytuacja jak z komedii ^,^ a ja sie wybieram oj tak pisałam EwciM skurcze nie wiem co to ale nie boli sprawdzam czy regularne ... pisałam dzisiaj lolak że chce w weekend ten urodzić i w poniedziałek się wam pochwalić :D a ona mi pisze że następny weekend wtedy nalezy do niej :p hehe

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry