reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

a czujemy sie dobrze jestem po ciepłej kąpieli mały zrobił się po niej baaardzo aktywny i odczuwam takie dziwne skurcze nie skurcze nie wiem co to albo Alex od wiercenia albo dzielnie przyczyniłam się do porodu :D

AA tam to juz blizej niz dalej nawet jakbys teraz urodzila to ciaza i tak donosza wiec nie ma co sie martwic na zapas;)

reklama
Hej laski
Misia ja rowniez gratuluje zabka. Jak malenstwo to przeszlo goraczkowalo?? Ja sie strasznie obawiam zabkowania chcialabym zeby maly pszeszedl to bezobjawowo
Fikusek a maly moze sie slini ?? Dzieci glownie sie slinia w 3, 4 msc ale czasami bywa ze pozniej przy wychodzeniu zabkow mocno sie slinia. Bo moj maly tez kaszle ale przewaznie widac ze to z nadmiaru sliny chociaz obecnie Kuba jest po trzydniowce, biedactwo meczyl sie przez goraczke i do tego jeszcze bardziej kaszlal ale dzisiaj przeszla mu juz wysypka i jest juz ok :)
EwciaM trzymam kciuki. Zobaczcie jakie zycie bywa nie sprawiedliwe ktos pragnie dziecka innemu jest to dane a on to odrzuca i to jeszcze tak sie zachowuje (wiecie o kim mowa)

Ostatnia edycja:
clio i wlasnie to mi sie spodobalo:) ciesze sie ze zmienilam lekarza:) niby rtg tez szkodliwe ale napewno mniej niz faszerowanie malego lekami bez powodu.

Umi ale kazda z nas byla w takiej sytuacji. Ja nawet nie myslalam o aborcji,natomiast moi facet tak i co wybralam??? dziecko!!! skoro doroslo sie do sexu to doproslo sie do macierzynstwa. I ja zdania nie zmieni,potepiam dziewczyny uwuwajace ciaze.
Mariola slini sie ale ja nie wierze by to bylo od sliny... bo to caly cza smu cos furczy a kaszel taki odrywajacy jest.

clio dobre jesteście, ale na weekendzie w szpitalu strasznie pusto:-p przynajmniej u nast tak było na tygodniu lepiej hihi:-) Kurcze ja pamietam jak juz na koncówce byłam czyli z tydzien przed terminem a miesiac przed porodem co dziennie wyobrazałam sobie jak Kacper będzie wyglądał i modliłam sie zeby nie był rudy:-D:-D:-D:-p. Kacper sie urodził i jak mi go przynieśli po kilku godzinach patrze pod czapeczkę, a tam...:-D:-D rudzielec:-p myślałam ze padnę tak mi sie śmiać chciało z tego, ale rudy nie rudy i tak był najpiękniejszy:-p

edit
Fikusek
a ja myslałam nie tyle o aborcji choc do tego tez bym pewnie doszła gdyby nie mój chłopak, ale o tym zeby cos mi sie stało i zebym nie musiała sie wstydzić, bo dla mnie to był ogromny wstyd. Zdawałam sobie sprawę, że jestem egoistką i wcale nie było mi z tym źle... Wtedy myslałam innymi kategoriami, co innego było dla mnie ważne... Dla tego potrafię zrozumieć ze jest ciezko gdy swiat sie człowiekowi na głowe sypie i bierze pod uwage rózne wyjscia nie koniecznie dobre... Widzisz ty bez wahania wybrałas dziecko nie faceta a np ja w tamtej chwili wybrałabym nauke to dla mnie był priorytet, wykształcenie to było cos czego pragnełam nad zycie, a dziecko? no cóz ogromna "przeszkoda". Nic bardziej mylnego nie mozna sobie pomyslec niestety. Co do potepiania kogokolwiek. Nie mnie oceniać co człowiekiem w danej chwili kierowało, to kiedys oceni kots inny, ja wiem ze sama swieta nie jestem i gdymym napisała cos w stylu " Jak mozesz tak w ogóle myslec" to byłaby z mojej strony hipokryzja.

Ostatnia edycja:
clio dobre jesteście, ale na weekendzie w szpitalu strasznie pusto:-p przynajmniej u nast tak było na tygodniu lepiej hihi:-) Kurcze ja pamietam jak juz na koncówce byłam czyli z tydzien przed terminem a miesiac przed porodem co dziennie wyobrazałam sobie jak Kacper będzie wyglądał i modliłam sie zeby nie był rudy:-D:-D:-D:-p. Kacper sie urodził i jak mi go przynieśli po kilku godzinach patrze pod czapeczkę, a tam...:-D:-D rudzielec:-p myślałam ze padnę tak mi sie śmiać chciało z tego, ale rudy nie rudy i tak był najpiękniejszy:-p

ja tak samo myslalam jak bedzie Alan wygladal:D i modlilam sie zeby nie byl podobny do dawcy:D:D urodzilam i patrze a tu wykapany on:D ale okazalo sie ze przez to ze byl napuchniety byl podony bo teraz wiekszosc mowi ze do mnie:)

clio i wlasnie to mi sie spodobalo:) ciesze sie ze zmienilam lekarza:) niby rtg tez szkodliwe ale napewno mniej niz faszerowanie malego lekami bez powodu.

Umi ale kazda z nas byla w takiej sytuacji. Ja nawet nie myslalam o aborcji,natomiast moi facet tak i co wybralam??? dziecko!!! skoro doroslo sie do sexu to doproslo sie do macierzynstwa. I ja zdania nie zmieni,potepiam dziewczyny uwuwajace ciaze.
Mariola slini sie ale ja nie wierze by to bylo od sliny... bo to caly cza smu cos furczy a kaszel taki odrywajacy jest.

Najwidoczniej jednak nie wszyscy dorastaja do bycia matka mimo uprawiania sexu, bo sex nie jest dla dzieci. Kurde nie ma pieniedze ?? Uwazam ze jak sie nie ma kasy to internet jest czyms nieosiagalnym- to kosztuje

Fikusku to raczej po tym co piszesz nie z sliny, mojej ciotki maluch tez mial taki kaszel odrywajacy sie jak byl malenki lekarz stwierdzil ze to z alergii ale dopiero to potwierdzili jak skonczyl 2 lata wtedy mu testy zrobili

mnie moje "koleżanki" namawiały na usunięcie a ja na nie patrzyłam wielkimi oczami i zastanawiałam co one w ogóle mówią. jak im powiedziałam że nawet o tym nie pomyślałam to usłyszałam że jestem idiotka i marnuje sobie życie. powiedziłam im że poradze sobie bez nich. przynajmniej wiem co one by zrobiły w przypadku ciąży. mój K nigdy mi nie zaproponował usunięcia. zawsze mówił że chce mieć ze mną dzieci. jak juz sie cos zaczyna to trzeba to skończyć. podejść do życia poważnie i ponieść konsekwencje swoich czynów.

a ja jednak obejrzałam swój ukochany film. jak zawsze na koniec płakałam. ale tak juz niestety mają niepoprawne romantyczki...;-)

Najwidoczniej jednak nie wszyscy dorastaja do bycia matka mimo uprawiania sexu, bo sex nie jest dla dzieci. Kurde nie ma pieniedze ?? Uwazam ze jak sie nie ma kasy to internet jest czyms nieosiagalnym- to kosztuje

Fikusku to raczej po tym co piszesz nie z sliny, mojej ciotki maluch tez mial taki kaszel odrywajacy sie jak byl malenki lekarz stwierdzil ze to z alergii ale dopiero to potwierdzili jak skonczyl 2 lata wtedy mu testy zrobili
no wlasnie moze to byc alergia albo jakas bakteria! bo ja tez mam kaszel juz 7 lat i sami nie wiedza czemu,wiec jak u malego tez badani nic nie wykarza to wolam skier na wymaz z gardla mojego i malego.

reklama
Do góry