reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

sylcia ja sie do mojego T. kiedyś śmiałam ze pogrzebie w śmietniku osiedlowym to za którymś razem znajdę pozytywny test i sobie wkleje:-p ale to nie to samo:-:)-p a pepuszka nie zostawiłam:-p jakos i to do głowy nie przyszło ale takiego pajacyka w którym wyszedł ze szpitala trzymam w pudełku i nikomu nie oddam :-p bo to dla mnie jak złoto wiem głupia jestem kawałek materiał hihi ale jaki on wtedy malutki był:-)

reklama
ja mam w pudeleczku te obraczki z lapek i moje i klamerke i pepuszek wysuszony i karteczke ze szpitala i zdjecia z usg tez mam ale tego testu to tez mi brakuje :(

ja tez mam to wszzytko tylko zmiast pepuszka mam 2 testy pozytywne:D
umi u mnie tez jest rodzinne 68 zl:) no i ja tez od razu po urodzeniu nie skaldalam papierow,maly mial pewnie ze 3 miech jak poszlam bo wiecznie cos innego mi wypadlao i czasu brakowalo:)

Hmmm tak czytam wasze posty i to ciekawe, zawsze myślałam że matki które urodziły swoje dzieci wcześniej tzn. w wieku poniżej 20lat są bardziej tolerancyjne, a te które miały swoje pociechy później, (np. moja mama-miała 36lat jak mnie urodziła) są takie starej daty i w ogóle nie idzie się z nimi dogadać...
Ale to chyba jednak nie wiek, ale w większym stopniu charakter danego człowieka decyduję o tym jak reaguję na dane sytuacje, chociaż zapewne jak i dla starszej tak i dla młodej mamy wiadomość że będzie babcią jest troszkę szokiem ;D

P.S: apropo tego tematu 'Mam 16 lat i wpadłam...:(' ludzie jak ja nie na widzę jak ktoś mówi: to była wpadka, wpadłam itp. :/ zastanówcie się nad sobą zanim używacie takich słów, co to znaczy 'wpadnąć' !? :/ Ciekawe czy jak dziecko się już urodzi to też tak będziecie mówić wszystkim, o to dziecko jest z 'wpadki' :/ :/ Jeżeli uprawiacie sex to chyba wiecie jakie niesie za sobą konsekwencję, hmmm a może właśnie nie wiecie i na tym polega problem.
Nie kieruję tego co napisałam do nikogo osobowo, tylko ogólnie to ludzi z takim myśleniem, bo jedyne co to szkoda Mi ich małych kruszynek które nie są niczemu winne.

Ostatnia edycja:
fikusek ja miałam złozone razm z wnioskiem o becikowe, ale potem było tak ze mój T. i ja mieliśmy prace i przekraczał nam dochód o 4 zł wiec nie dostalam kilka miesiecy później T, stracił prace i przez pół roku nie był zarejestrowany wiec mogłam złożyć a nie złożyłam, choc nie powiem ta kasa była nam potrzebna... no ale poszłam po rozum do głowy i składam od nowa, bo w końcu należy mi sie to rodzinne jakby nie było... a 68 zł nie majatek ale nawet glupie pampersy kupie za nie:-)

hej a co biorą pod uwagę jak obliczają dochód na osobę? bo mieszkanie wynajmujemy samochód mamy (stary ale jest) i oboje pracujemy

A o tak, przecież opakowanie wyrzuciłaś:-p ale ja genialna czasem jestem:-p ale w sumie bardziej by wam niebieski pasował:-p:-)

clio pod uwage bierze sie chyba dochód netto i dzieli sie go na człownków rodziny jesli nie przekracza chyba kwoty 504 zł nie jestem pewna czy takiej dokładnie to wtedy nalezy sie wam rodzinne, i jesli macie tez nizszy dochód niz te 504 zł możecie się starać o dodatek mieszkaniowy jakieś 170 zł. Jakos tak:-)

Ostatnia edycja:
reklama
hej a co biorą pod uwagę jak obliczają dochód na osobę? bo mieszkanie wynajmujemy samochód mamy (stary ale jest) i oboje pracujemy

Dochody za zeszły rok ( zaświadczenie z US) po odliczeniu składek podzielone przez 12 i przez członków rodziny. Dochód nie może być większy niż 504 jak pisała Umi
Violet udziela się też czasem na mamach z Wawy.
Nadrabiałam zaległości i już nie wiem co i kto dokładnie napisał:rofl2: Ale chyba Ewi napisała, że się w lustrze nie przeglądała ;-) Ja też nie, ale po obniżeniu brzucha mam większe pole widzenia jak zakładam buty, więc dlatego wiem, że jest niżej ;-) No, ale może sobie to wmawiam :-)

Ja mam rodzinę w Zamościu, więc dosyć często odwiedzam to miasto :-) Kraśnik z reszta tez od czasu do czasu ;-) Przechlapane z tym opisem radiologicznym.:szok: Kpina jakaś!!:crazy:

confounded u nas zamiast becikowego samorządowego miasto funduje darmowe szkoły rodzenia.

Ostatnia edycja:
Do góry