reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

tzn w pt wyszedł jej trzeci ząbek /przebił się/, więc może to przez niego a może ot tak;-)

hehe śmiesznie z tą datą majową, aż się zakrztusiłam oranżadą jak Pauluś napisała, że to dzieciątko dopiero się pocznie;D

u nas pada od rana, więc spacer z Perłą odłożony na jutro. Byłyśmy dziś autem z mamą i Małą na zakupach, musiałam obkupic Myszkę w zupki, drugie danka, deserki, kaszkę a potem nakupiłam jej full ubranek. Toż to dziecię rośnie w tempie expresowym;))

Ja tu patrzałam na datę porodu koleżanki Marty Kalendarz ciąży tydzień po tygodniu - serwis eDziecko.pl i z obliczeń wyszło, że jest w 1tc, no ale wiadomo, że ciążę dopiero można rozpoznac w 4tc. Najwcześniej. Poczekajmy na jej wyjaśnienia, może się jej rypły miesiące?;p

No jakby sie ryply to na przyszlych mamach maja 2011 by nie zakladala

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Cześć :-D
A ja już o ciąży wiedziałam w 4 tyg boziu mam nawet USG , taka fasolka bez serduszka ahhh ten czas :-)
Ciekawe czy Marta przyjdzie i wyjaśni...Sądzę ,że nie....

Byliśmy dziś na szczepieniu ,żółtaczka. Następne dopiero jak skończy rok. Czyli styczeń /luty mam przyjść ,cieszę się strasznie :rofl2:
Ale u mnie pada :hmm:
Misiu sobie teraz drzemie i zaraz G. z pracy przyjdzie... :-)
Aaaaaaa i P. Doktor powiedziała ,że za około 2 tyg powinien pokazać się ząbek :-D
Jak mogłam o tym zapomnieć...

Dziewczyny spokój obawiam sie ze Marta nie będzie musiała nic wyjaśniać 17 to dzień poczęcia nie dzień pierwszej miesiączki...

paulus ciąże liczy się od dnia pierwszej miesiączki czyli byłby 4 tydzień....

edi w 1 nikt nie wykryje bo pierwszy tydzien zazwyczaj to okres...

Dziewczyny a co za rożnica, przyjdzie to wyjasni, nie przyjdzie to wiadomo kto to i tyle. Po co się zastanawiać?:-)
U nas leje cały dzień, nie lubię takiej pogody, bo nie wyjdziemy nigdzie:-( Mała za to ładnie śpi dziś, ona taką pogodę przesypia. A poza tym nie eksperymentowałam z jedzeniem, więc brzuszek jej nie dokucza:-) Po wczorajszym szczepieniu nic sie jej nie działo na szczęście, teraz zostaly tylko dwie małe kropeczki czerwone na nóżkach :-) mamy ja czesto kłaść na brzuszku, bo ma trochę asymetryczną główkę, tylko nie wiem jak ją 'zmusić' na leżeniu na prawym policzku, jak ona uwielbia ten lewy?:-) zabawki itd przy prawej stronie łóżeczka nie pomagają, jak ją ułożymy na prawym to się obraca na lewy no i nie wiem, chyba trzeba główkę z nóżkami zamienić to będzie prawą stroną do nas, może wtedy:-)

Witam!
Jestem tu nowa:) Jestem juz mama:) mam coreczke Emilke i teraz staramy sie z mezem o druga dzidzie za poltora tyg testuje i zobaczymy co z tego wyjdzie:) mam nadzieje ze bede mogla dolaczyc do waszych rozmow:)Pozdrawiam

reklama
EwciaM witamy :-)

Co do tamtej dziewczyny to ja niewiem, weszlam na jejprofil i tam wziełam zeby przeczytac jej wszystkie posty, to niby pisala na innym watku ze sie starają o dziecko itd...
Nie ma co od razu naskakiwac bo wkoncu dziewczyny bedą sie baly tu pisac takie nieufne jestesmy... :-D

Do góry