reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam sie o poranku. Ali obudzil sie o 4, dalam mu smoka i zasnal, po polgodzinie obudzil sie z rykiem, kupki takie papkowate-czyzby zeby? Zjadl mleko i spal do 7.30
Ixi pewnie doczekac sie nie mozesz maluszka-braciszka

reklama
cześć dziewczyny:-)
misia92 gratulacje chlopczyka:-)
clio ja przez takie naturalne 'wspomaganie' trafilam na porodówkę, ale i tak się wszystko wyhamowało, leżałam tam 5dni i potem wywolywali, w 38.tyg. (miałam za duże rozwarcie, zeby wyjsc do domu, a 0 skurczy żeby zacząc rodzic:-) )

od kiedy można zaczac ćwiczyć po porodzie?

Conf po 6 tyg chyba spokojnie można tylko może nie forosować się za bardzo.
Eizka ja mam zawszeslomiany zapal do takich rzeczy :zawstydzona/y:;-)
Ixi no pewnie moment przeprowadzki będzie ciężki ale napewno sobie poradzicie ;-)

cześć dziewczyny:-)
misia92 gratulacje chlopczyka:-)
clio ja przez takie naturalne 'wspomaganie' trafilam na porodówkę, ale i tak się wszystko wyhamowało, leżałam tam 5dni i potem wywolywali, w 38.tyg. (miałam za duże rozwarcie, zeby wyjsc do domu, a 0 skurczy żeby zacząc rodzic:-) )

od kiedy można zaczac ćwiczyć po porodzie?
chyba po 6 tyg:)

Witajcie u nas noc nawet ok mały sie budził najwyzsza temperatura jaka miał dzisiejszej nocy to 38,9, ale nie miałam jak mu dac syropku bo spał a nie chcialam go budzic jednak po godzinie było juz 38,1 a po półtorej 37,1 budził sie kilka razy ale to ze stanem podgorączkowym, a rano obudził sie z gorączką 38,1 dałam mu syropku ale chyba na marne bo po 15 min tomek mierzył mu temperaturę i było 37,1 a jak wychodziliśmy 36,7. No i wydaje mi sie, że pomału wszystko wraca do normy tym bardziej ze temperatura w nocy nie przekroczyła 39 stopni co u młodego jest normą...

Fikusek
zmieniłam małemu mleko bo zaczał brać leki na nerki jakoś w 4 miesiącu życia do tego czasu cały czas był na bebilonie, odkad brał sam furagin było ok , a jak doszły inne leki min doxanorm organizm młodego źle na nie zareagował i robił dosłownie zielone i wodniste kupy. Byłam wtedy z małym w szpitalu i stwierdzili ze musze mu zmienic mleko, ale on żadnego nie chciał pić oprócz tego pochrzanionego bebilonu. Lekarka stwierziła ze przetrzymamy go 2 dni ale było gorzej i kazała spróbować inne mleko takie dla dzieci do 2% tłuszczu najlepiej mniej, po jednym dniu picia zwykłego mleka młody zaczał robic zwyczajne kupki, lekarka kazala po tygodniu spróbowac wrócic do bebilonu i spróbowałam ale młody juz nie chciał go pić:/ i tak od tamtej pory byliśmy na krowim i o ile jeszcze od wielkiej biedy bebilonu sie napije choc nie bardzo... ewentualnie Nan to juz bebika w ogóle nie chciał. I tak przez prawie pół roku pił krowie mleko jakies 3 razy dziennie i raz kaszke na mleku modyfikowanym do której dodaje sie wody, a teraz w sumie nie kupuje mu juz w ogóle mleka bo od roczku nie chce za bardzo go pic ale kaszke ta co zawsze zjada nawet ładnie:-) No i taka była nasza przeprawa z mlekiem krowim eh..
misia92 dzieki:* I Gratuluje syneczka:-)
Mariola9 Witaj w takim razie ponownie:-)
Pati zdrowia dla Sebusia!!

mój Danielek miał być Kalinką :-) do 32 tygodnia.
co do żeńskich imion to wymieniona już Kalina, Liliana, Laura, Kaja. i mam nadzieję, że za jakieś 4 lata będę w tych imionach wybierać.
co do męskich to oczywiście Daniel, Gabriel, Dominik, Damian, Filip.

Daffi nie dziwię się że Tymek tak źle się czuł. a ile on ma? 4 miesiące? i już Nan2R?!

Tymek skonczy 12 wrzesnia poł roczku. i dlatego sie dziwie nie dosc ze miesza mu rozne mleka to jeszcze raz podaje 1 raz 2 z kleikiem.

Witam sie ale zescie naskrobaly.
U nas jesli chodzi o imiona to byl problem....
Na dziewczynke byla julka i Malwinka moj tato strasznie chciał Malwinke i pozniej jeszcze dlugo zamaist julka mowil malwinka;p
na chłopca konrad albo Michałek:)
u nas burza byla wczoraj o 16 w dzien taka ze hoho ja wszystko w domu powylaczalam i dobrze.
w okolicy piorun trafil w więże plusa i byl problem z zasiegiem... pozatym jak zobaczylam w wiadomosciach zetak niedaleko mnie bo w Zielonej Gorze padal grad wielkosci pileczek do ping ponga i tyle strat co sie narobilo to szok! auta zniszczone konary drzew przez dachy ludziom do domu sie wbijaly! a juz najlepsze bylo to jak dzieciaki w strojach kapielowych latały bo tak ciepło i w klapeczkach a po kostki gradu mielidoslownie szok!

co do odleglosci do was to juz nei pamietam ale ktoras byla z Poznania... to chyba najblizej jaką zauwazylam miejscowosc.

Ostatnia edycja:
Ja mikołaja wlasnie nakarmilam i myslalam ze pojdzie spac a on cyca wypuscil i do mnie zaczoł sam gugac i smiac sie z dziąsłami na wierzchu :-D Skarb kochany :-)

Załączniki

• DSC02273.jpg
    DSC02273.jpg
    51,6 KB · Wyświetleń: 34
  • DSC02281.JPG
    DSC02281.JPG
    41,4 KB · Wyświetleń: 34
umi no i jak jednak widac mleczko krowie nie zaszkodzilo malemu:) ja musze sie wybrac do piediatry bo malemu caly czas cos furczy,odkasluje na mokro wiec nie wiem czy to nie jakas alergia przypadkiem...bo juz z tym bylam to nic w plucach nie bylo slychac,teraz jak pojde to nie odpuszcze,niech robia badania! ja mialam tez problem z takim kaszle i lekarze sobie olali i mam juz kaszel 7 lat!
Eliza Miki jest slodziutki:)

reklama
Do góry