reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

misia92 sukienka ekstra ja takie lubię :-D a brzusio masz super :laugh2:
confunded naprawdę wyglądasz na młodszą hehe a sukienka bardzo fajna jaką ty masz figurę :-)modelka normalnie :rofl2:
sylcia gdyby u nas takie imprezy były organizowane to było by coś a nie pijane dziadki tylko kiełbasa kaszanka lub karczek a te konkursy to musi być super sprawa :-) ale tym bykiem mnie rozbawiłaś :laugh2::rofl2:

a ja jestem po wizycie okazało sie że mój Królewicz wypiął sie dupką na moją przeponę :sorry: brzusio i szyjka wysoko nic sie nie obniża jest ok :tak: a ten ból zwiazany był z żyłą główną bo młody gdzieś tam coś tam uciska :baffled: mam wziąć nospe jak znowu zaboli :-p a to czy rodzimy naturalnie wyjdzie już przy samym porodzie bo będą tego żylaka obserwować :sorry:

super ze wszytko ok:) jednak musisz sie nastawic na takie bole:) ja wlasnie pamietam ze im blizej porodu tym wiecej takich bolowych akcji:) mi maly bardzo na watrobe uciskal :)
Asia witaj:) u mnie byulo podejrzenie cukrzycy ale w koncu lekarz kazal ogranoiczyc sie ze slodyczami:)

Ostatnia edycja:
reklama
Jeśli to tylko cukrzyca ciążowa to po porodzie powinna przejść, ale jeśli nadal potrzeba leczenia to może być cukrzyca typu II. W jej przypadku zalecą stosowaniu diety cukrzycowej, ograniczenie wysiłku fizycznego . Mogą podać leki przeciwcukrzycowe, u części chorych po pewnym czasie trwania choroby konieczna jest insulinoterapia

Ostatnia edycja:
Asia90 witaj moja imienniczko:-) i ja też rocznik '90. Mam nadzieję, że z Tobą i synkiem mimo cukrzycy będzie ok:-)
clio do modelki mi wzrostu brakuje, mam 164cm;-)
lolkak a Ty jak tam na finiszu się czujesz?:-)

Asia90 witaj moja imienniczko:-) i ja też rocznik '90. Mam nadzieję, że z Tobą i synkiem mimo cukrzycy będzie ok:-)
clio do modelki mi wzrostu brakuje, mam 164cm;-)
lolkak a Ty jak tam na finiszu się czujesz?:-)

Mam tyle samo cm wzrostu;-):rofl2:
Przy obecnej pogodzie to spoko :-) Jak znowu będzie ponad 30 to już gorzej, bo nogi mi puchną do giga rozmiarów;-) Ogólnie to w porządku, no chyba, że dostanę mocno po pęcherzu albo żołądku w trakcie jedzenia to odwiedzam dośc często wc:-D

lolkak dokładnie jak napisałaś:) Jeszcze tydzień temu byłam zielona w tym temacie, ale sporo sie już dowiedziałam.
Teraz badam swój organizm, męczące to bo o stałych porach wszystko, ale itak jestem na zwolnieniu, nie mam nic do roboty.
Mój Synek naprawdę jest silny i dzielny:) Właśnie oglądam płytkę z badania z USG, zawsze się wzruszam u lekarza...
Nawet łezka często poleci, mój to nie śpi zawsze przed północą, co noc o stałej porze daję znać o sobie:)
Kopniaki są coraz mocniejsze:}

Pamiętam jak mi wyszła glukoza 50 fatalnie i nastraszyli mnie cukrzycą;) Oj, ale stres był. Ale glukoza 70 wyszła już super:)

Pamiętam jak mi wyszła glukoza 50 fatalnie i nastraszyli mnie cukrzycą;) Oj, ale stres był. Ale glukoza 70 wyszła już super:)

O fuuj... Ja ledwo przetrwałam 50 ;-) W połowie miałam taką minę, że ludzie siedzący na przeciwko mnie zmienili miejsce, bo już chyba myśleli, że na nich zwymiotuję :-D

lolkak dokładnie jak napisałaś:) Jeszcze tydzień temu byłam zielona w tym temacie, ale sporo sie już dowiedziałam.
Teraz badam swój organizm, męczące to bo o stałych porach wszystko, ale itak jestem na zwolnieniu, nie mam nic do roboty.
Mój Synek naprawdę jest silny i dzielny:) Właśnie oglądam płytkę z badania z USG, zawsze się wzruszam u lekarza...
Nawet łezka często poleci, mój to nie śpi zawsze przed północą, co noc o stałej porze daję znać o sobie:)
Kopniaki są coraz mocniejsze:}

Będzie dobrze :-)

O fuuj... Ja ledwo przetrwałam 50 ;-) W połowie miałam taką minę, że ludzie siedzący na przeciwko mnie zmienili miejsce, bo już chyba myśleli, że na nich zwymiotuję :-

ja mialam i 50 i 75:D bo wlasnie tez 50 zle wyszla.i 75 tez nie idealnie ale lekarz poiwiedzial ze samo ograniocznie slodyczy pomoze:)

reklama
Ja 50tkę ledwo wypiłam, ale nawet źle nie było. Za to 75 fatalnie wchodziło i było mi strasznie niedobrze w poczekalni a jeszcze trzeba było 2h tam siedziec. Musiałam ograniczyc moje ulubione batoniki i Colę - mój ciążowy grzeszek:p

Do góry