reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Oleńka a jesteś pewna że to co czułaś było rychami maleństwa? Zjedz coś zimnego, jogurt, mi jak kiedyś maleństwo sie nie ruszało dość długo (ale to już był gdzieś 21tydz więc czułam ruchy już miesiac) to mi pomogło... Najbardziej powinno kopać jak leżysz... A jak nadal nic to proponuje zadzwonić do lekarza i z nim to skonsultować...

Ja wczoraj sprawdzałam to Kornelka była ostatnio zalogowana 1.06...
Dzisiaj w nocy strasznie bolał mnie brzuch ale za wysoko jak na okolice maluszka, jakby jakieś wzdęcia... Teraz już jest niby ok, maluszek pokopał troszke... No i może to przez mój wczorajszy napad śmiechu... Jak sie położyliśmy, ja po chwili poszłam do lodówki wzięłam sobie parówke i jak sie położyłam to zaczęłam sie śmiać jak nigdy i to z 15minut... Popłakałam sie, zresztą momentami M to nie wiedział czy ja płacze czy sie smieje ale mięśnie brzucha tak mi sie napinały że nie mogłam przestać:rofl2::laugh2::laugh2: Potem sie zastanawiałam co w takiej sytuacji maleństwo czuło bo po chwili zaczęło wierzgać... Naliczyłam 37kopniaków przez jakieś pół godziny, potem mi sie sennie zrobiło i już dalj nie liczyłam...

Dziewczyny zapodajcie jakiś szybki, prosty pomysł na lekki obiadek bo mi już pomysłów brak... M. nie chce prawie jeść, o smażonym już nie wspomnie i mi skarbek chudnie...

reklama
przez pierwsze 3 miesiące kwas foliowy a teraz elevit biorę ... a to chyba nie za ciekawego masz lekarza ja radziła bym zmienić :/

Oliwka u mnie jak narazie wszystko wporzadku :) coraz gorzej sie poruszac i boli ale to jush koncowka :D a u ciebie widze ze niezaciekawie :/ az serdce matce peka jak dzieci choruja ?? ja przyjamniej mam tak ze jak moj chory to ja nie moge spac po nocach :( Ale badz dobrej mysli napefno jej przejdzie :) u mnie tutaj na takie wymioty lub biegunke kaza dawac dzieciom wygazowana PEPSi lub SPRITE i powiem szczerze ze pomaga :) nawet doroslym :)
LAdyO Witaj :)
Ona_Mika no ale na to jush nic nikt nie poradzi kazda ma swoj rozum :)
Kaska19 napoczatku kwas foliowy ( FOLIK) a pozniej to nie wiem bo tu maja inne witaminy niz w Polsce:)

Kaska to może pomyśl o zmianie lekarza? Ginekologowi przedewszystkim trzeba ufać, więc ja ci proponuje zmiane lekarza... Ja przed ciążą chodziłąm do jednego ale jakoś któregoś razu mnie zdenerwował i jak jestem w ciązy to poszukałam lepszego, popytałam znajome, no i znalazłam...
Jeżeli chodzi o leki to przede wszystkim w pierwszym trymestrze trzeba brać kwas foliowy (np.FOLIK) no i witaminki (ja biore FEMINATAL N czy jakoś tak). Są bez recepty no ale lekarz powinien ci o nich powiedzieć bo nie możesz być wszechwiedząca... Może masz doczynienia z lekarzem który uważa że w okresie letnim jest dużo warzyw i owoców i że pewnie jesz ich dużo czyli dostarczasz dużo witamin organizmowi ale ja mimo tego że jem praktycznie same owoce i warzywa, czasem mieso to i tak biore te tabletki... Pomyśl nad zmianą lekarza...
Ufff... ale sie rozpisałam...
AAA... Famme Fatal no to życze dalszego powodzenia z "kolega" :rofl2::-)
Snoopy a ty to chyba naprawde powinnaś wziąźć tego J. za fraki i postawić pod murem... Pokaż mu nawet przygotowany pozew do sądu i powiedz że nie zawachasz sie go użyc :-p Nie ma sensu żebyś sie wkurzała bo Alutka to będzie odczówac... Twoja mała jest prześliczna:tak::-)
LadyO witam w naszym gronie... Napisz coś o sobie bo tak troszke mało info dałaś... Wstaw suwaczki itd... No i pisz, pisz i jeszcze raz pisz :-)

ja tez kwas foliowy bralam a puzniej Prenatal clasic
net mi sie pierniczy.....;-/ napisalam a mi zniklo i sie wpienilam ostro!!!!!!!!
j pozniej przyjedzie to mi musi formata jeszcze zrobic bo laptop sie ogolnie tnie juz.....:-( i chodzi tak szybko jak 70latek!!!! jednak go nie zmkneli... a od radna wydzwania i wypisuje ze kocha itp...

Snoopy ja wiem że nam łatwo mówić bo to nie my w takiej sytuacji jesteśmy, ale pomyśl o małej... Ja to przynajmniej na mojego M. nie potrafie sie długo gniewać... Niestety...
Mika ja w czasie napadu tego śmiechu mówiłam o tym M. że podobno to jest całkiem normalne, ale i tak sie na mnie patrzał jak na wariatke... Jakbym sie czegoś nabrała... Ale chociaż fajnie było i też sie chwile pośmiał...

Ide obudzić M. bo jutro ma urodziny to nie bedzie mu sie chciało nic robic więc go dzisiaj powykorzystuje... Dalej mi okien nie pomył więc spróbuje dzisiaj go zagonić...
Dzisiaj zaspał do pracy... Ja jak sie przebudziłam i zobaczyłam która godzina to sie wydarłam na niego a on w szoku czemu ja mu wstawać każe... A tu już kolega z którym jeździ dzwoni po niego... w 6min sie wyrobił :-p

Ja teraz się wzięłam za odpoczynek.. Za mną już na szczęście prasowanie dzieciowych ubranek tych co mam w szafce.. Teraz już są czyściutkie, pachnące i wyprasowane.. No i zrobiłam sobie kanapeczki i wcinam..

Kaska19 co do witamin to mój lekarz pwoeidział że najlepiej brać do 4tyg. A póżniej już niekoniecznie. Ale jeżeli masz możliwość to zapytaj co by mógł Ci Twój ginek polecić i bierz. To zawsze lepsze wzmocnienie. No i uważaj żebyś nie przeziębiła nerek, bo kłopoty z nimi w ciąży nie są przyjemne:no:

oleńka19 nie denerwuj się że nie czujesz ruchów dzidzi. To normalne w tym tyg że czasami dzidzia kopie słabiej i nie czujesz:tak: Zobaczysz, już niedługo będziesz czuła kopniaki coraz częściej:tak:;-):-)

Ja póki co z łóżka to wstałam tylko na siku i po kanapeczki :-) ale właśnie mój "kolega" mi oświadczył że za godzinę będzie więc jestem zmuszona wstać z mojego królestwa lenistwa :-p

Mika ja nie mam pojęcia :-p

reklama
A ja mam go w dupie, sama zjadalam obiad a jemu nie przynioslam, niech sam sobie idzie ja mam Ale a on to pomylka niestety tragiczna dla mojego szczypiorka:-D bo ja sobie kogos znajde ale malej ojca nie zmienie....:-( opierniczylam go bo wziol nala jak na lozku lezala, ja sie pytam palakala a on ze nie ze siekrecila to mu pojechalam bo sie wtraca!! A tak to pozniej bedzie chciala caly czas na rece i zeby ja lulac!! a tak jak ja robie to mam spokuj, a dziecko wiadomo musi sie ruszac i pokrecic troszke:-) co do jego smsow to one mnie wcale nie ruszaja, ja jego juz chyba nie kocham.... za duzo krzywd mi wyrzadzil...

Do góry