reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Misia Ja zaczęłam bardzo wcześnie czuć ruchy bo w 15 tc. W 18 tc były już bardzo mocne ale nie częste. Później to było różnie, raz mały był aktywny co chwilke.. innym razem miał przerwe:tak:
Teraz czuje ruchy średnio co 30 minut i generalnie są mocne na tyle, że faluje mi cały brzuch..
Ale ja mam małą wierci piętkę więc wiesz;-)
To zależy od dziecka..
ważne że czujesz ruchy. Mi lekarz powiedział, że normą jest gdy kobieta czuje ruchy dziecka raz na dzień a nawet na dwa dni. Więc myśle, że nie masz powodów do obaw. A jak czesto czujesz?

I ogólnie mój szkrab jest wielgachny :D ma 31 cm i waży 550 g. A norma jest do 26 cm i 480g :)

reklama
Hej.
Kurcze laski mam problem. Jestem w I trymetrze ciąży jak wiecie. Kurcze nie wiem do kogo mam się zwrócić (lekarza mam dopiero w poniedziałek razem z USG). Bo wieczorami strasznie źle się czuję nie wiem czemu. Raz jestem słaba, raz mnie żełądek boli jak zjem coś, ale wczoraj to było makabrycznie.
Byliśmy na imprezie rodzinnej. Po 2 godzinach strasznie mnie bolało podbrzusze. I to nie był skurcze regularne. Tylko tak jakby mi się normalnie macica skurczyła i nic więcej, taki przykurczy. Mama posłała mnie żebym się ukąpała i poszła spać. Jak powiedziała tak zrobiłam. Ból ustał dopiero po 2 w nocy.
Co wy na to?? Też tak macie/miałyście?? Bo ja ostatnio może panikuje, ale jak się przyzwyczaiłam tak boję się, żeby nie stracić maleństwa :-( :-:)-:)-(

ja tak mialam czesto na poczatku ciazy i lekarze i na pogotowiu mowili jedynie pierwsza ciaza macica sie uklada organizm przyzwyczaja jestes mlodziutka ... ja wiecznie sie balam ze moze byc cos nie tak tym bardziej ze mam chora siostre :( dostawalam paracetamol i nic innego no ale to nie pomagalo wiec zmagalam sie z bolem sama ... po czasie minely i dopiero mialam bole gdy rodzilam takowe

ixidixi no to niezle Twoja fasolka wazy i mierzy tylko tak dalej Buziakii w brzuchol od nas :))

a co do ruchow to ja pozno czulam ruchy Nadinki ale jak sie zaczela wiercic to czasem mialam ochote ja z tego brzucha sama wyciagnac :))

ixidixi jczuje najczęsciej rano jak wstaje i wieczorem i zdarzają sie pojedyńcze "kopniaki" w ciągu dnia wiec chyba az tak zle nie jest. a widze u ciebie cheć na ogórki :) ja w ciąży nie zjadłam ani jednego kiszonego ale chcice mam nieziemską na słodkie co odbija sie na wadze bo przez ostatnie 2 tyg prawie kilogram na pluse :zawstydzona/y:

Powiem wam, że nie boli mnie teraz nic a nic! Do 2 się zwijałam a potem już też było ok, tylko rano wymęczona wstałam. Zjadłam śniadanko i od razu lepiej się zrobiło. Też mi mówią u mnie, że to nic groźnego na pewno, bo się więzadła rozszerzają i dlatego mogę mieć te bóle. Ale o wszystkim powiem mojej gin żeby mi jak coś dała receptę na przeciwbólowego coś.

Misia Ja zaczęłam bardzo wcześnie czuć ruchy bo w 15 tc. W 18 tc były już bardzo mocne ale nie częste. Później to było różnie, raz mały był aktywny co chwilke.. innym razem miał przerwe:tak:
Teraz czuje ruchy średnio co 30 minut i generalnie są mocne na tyle, że faluje mi cały brzuch..
Ale ja mam małą wierci piętkę więc wiesz;-)
To zależy od dziecka..
ważne że czujesz ruchy. Mi lekarz powiedział, że normą jest gdy kobieta czuje ruchy dziecka raz na dzień a nawet na dwa dni. Więc myśle, że nie masz powodów do obaw. A jak czesto czujesz?

I ogólnie mój szkrab jest wielgachny :D ma 31 cm i waży 550 g. A norma jest do 26 cm i 480g :)
No to moze wczensiej urodzisz jak maluszek jest taki duzy :-) choc bede powtarzac ciagle ze co do tego usg to nie ma nigdy 100% pewnosci:dry: :-)
Co do ruchów to w pierwszej ciąży czułam koło 21tc. w drugiej koło 18tc a w trzeciej juz koło 15tc:-)

Powiem wam, że nie boli mnie teraz nic a nic! Do 2 się zwijałam a potem już też było ok, tylko rano wymęczona wstałam. Zjadłam śniadanko i od razu lepiej się zrobiło. Też mi mówią u mnie, że to nic groźnego na pewno, bo się więzadła rozszerzają i dlatego mogę mieć te bóle. Ale o wszystkim powiem mojej gin żeby mi jak coś dała receptę na przeciwbólowego coś.
No pójdz i sie zapytaj nastepnym razem nie lekcewarz takich bóli...:-*****

Elizka Nie chciałabym rodzić wcześniej, musze mieć wystarczająco duzo czasu żeby sie oswoić z tym, że On wkrótce wyjdzie:-D

Ale Ty masz fajną tą rodzinkę:tak: My z D. zaplanowaliśmy 4 szkrabów:D Oczywiście rozejdzie sie nam to w czasie :) ale straaasznie lubimy dzieci. On miał dużo rodzeństwa, ja tylko brata (teraz bedzie drugi:-)) ale chce tak samo jak on.. Chyba, że zmienie zdanie po porodzie..:zawstydzona/y:

ixi to tak jak my. ;-) też chcemy mieć gromadke.ja mam 3 rodzeństwa< niestety młodsze> moja mama 4 mój K 2a poza tym u mnie w rodzinie w kazdym małżeństwie jest conajmniej 2 ale najczęsciej 3,4 lub 5 wiec nas to tez mam nadzieje czeka. nie chciałabym żeby moje dziecko było jedynakiem co to to nie :-)

Ostatnia edycja:
a Witam ! ;)
Oj jak ja bym chciała czuć ruchy szkraba! ;)) Nie mogę się doczekać... Jutro rano idę na usg przeziarnistości.. hmmm może już pokaże co ma między nóżkami... jak myślicie ? ^^ Nie za wcześnie? ;) A mój R. wraca w końcu w piątek na 100%! ^^ super ;)) O paaanie prawie 2 miechy bez siebie... to był najgorszy czas ;o

reklama
wiem co czujesz szalom mój K też kiedys wyjechał na 2 miechy ale wrócil bo stwierdził że dłużej beze mnie nie wytrzyma - bynajmniej mi tak powiedział :-D ja uwielbiam kiedy moje maleństwo sie rusza i na prawde dla mnie mogło by kopac non stop bo wtedy na prawde czje ze jest we mnie :tak:

Do góry