reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ja urodze w sprawdzonym juz szpitalu w ktorym rodzila moja ciotka :) bardzo chwalila sobie calą wizyte ale musze sie jej jeszcze troche podpytac :)
patrycja9009 jestes chyba najmłodszą mamą tutaj :) nie mialas żadnych problemów z wykarmieniem maluszka? boje sie czy moje piersi i sutki nie są jeszcze odpowiednio dojrzałe :(

ixidixi temperatura jest naprawde dobijająca :( az nie chce sie wychodzic na dwór, no ale przynajmniej można pochodzic bez stanika teraz ;)
cały czas pije wode i chodze do toalety jak szalona :(
No z tego co wiem to rzeczywiście jestem tu najmłodszą mamusia..... z Sebastianem nie miałam problemów karmiałam go przeszło pół roku... z kuba już było gorzej ale to nie wina sutków czy brodawek tylko mała ilośc pokarmu która mojemu głodomorkowi nie wystarczała....

hej Mamuśki
dzisiaj był najgorszy dzień z całego tygodnia siedząc pływałam w pocie masakra :zawstydzona/y:
ale dzisiaj mam wolny wieczór mążw kinie siedzi na Predatorze a ja sobie listę robię co jutro kupimy bo jedziemy po przewijak wanienkę itp liczę na jakieś rady z waszej strony :tak:;-)

co do sutków to też mam obawy bo moje są częściej wklęsłe niż wypukłe ale może to sie zmieni ;-)

Wyprawka.... mam wrażanie że to było tak nie dawno..... fajnie tak chodzic po sklepach dziecięcych i wybierac wsród tysiecy ubranek kocyków i przeróznych rzeczy.... Powiem ci że ja przewijaka w ogóle nie kupowałam bo to posłuży tylko przez pierwsze miesiące a potem będzie leżeć..... a rożek bedziesz kupować????

reklama
Ja mam rożek który już tylko leży bo po 1 jest dość gruby a po drugie Kuba z niego wyrosł już w 2 miesiącu życia :///// No ale ja urodziłam w lutym to taki grubszy byl potrzebny..... ja też bede musiała sie wybrać na zakupy dzieciece bo Kuba zaczyna mi z wszystkich letnich rzeczy wyrastać.... a to początek lata i on wciąż rośnie więc musze mu kupic kilka bodów i spodenek.... No i czapeczka taka z daszkiem by sie przydała....
A nocka u mnie w miare.... Seba poszedł spać dopiero po 2 w nocy tak sie męczył tym upałem..... Kuba spał ale tylko do 5 rano także nawet jakbym chciala to sie nie wyspałam.....Czekam na znajomą zaraz ma przyjść... Nie widziałyśmy sie ponad 2 lata ...... :)):)):)) Wczoraj była u nas burza ale to nic nie dało.... No może tyle że dziś nas trawnik jest bardziej zielony :)):)) ale upał od rana znów taki sam... :///

hej dziewczyny ja sobie włsnie zrobiłam przerwe między myciem okien a myciem podłóg ale nie nadrobie was masakra ale sie wczoraj rozpisałyście. u mnie wczoraj było tak przeraźliwie duszno ze wystarczyło że siedziałam i juz sie ze mnie lało. dziś jest troche lepiej bo słońce czasem znika i jest wiaterek mam nadzieje że w końcu zjawi sie upragniona burza.:)
clio pochwal sie jak wrócisz z zakupów ;-)

Witam.
Nie mam nawet zamiaru produkować się żeby nadrobić. Za dużo tego.
Ja wczoraj byłam u fryzjera i pierwszy raz w życiu malowałam włosy. Fryzjerka była w niebo wzięta bo jestem jej stałą klientką i obiecałam jej ze kiedyś przyjdę na farbowanie no i się doczekała :-D teraz mam pół naturalnego mojego koloru i pół blond, tzn takie pasemka.
Misia Oj w zeszłym roku chyba nie było takiego gorącego lata jak w tym roku.:-) u mnie wczoraj popadało na wieczór ale jak duszno było cały czas.

hej:-)
misia zgadzam sie, rozpisały się te dziewczyny strasznie :-)
mala.mama nie martw się na zapas, bo stres też niezbyt pozytywnie działa na produkcję pokarmu :-) mnie małą przynieśli po godzinie od porodu, jak tylko mnie zszyli i jeszcze leżałam na porodówce i od razu się przyssała do cyca:-) potem ją zabrali na chwilkę, ja przeszłam do swojej sali i od tamtej pory mogłam ją mieć kiedy chciałam (chyba że miała badania/kąpiel itd), a jak byłam zmęczona to zawsze można było ją odwieźć do innych noworodków :-) a byłam zdziwiona jak ona pięknie ssie! moje brodawki w ogóle nie cierpią, trochę mnie sutki piekły jak od mokrych wkładek laktacyjnych się obtarły, bo nie wymieniłam w nocy ich :dry: więc z własnego doświadczenia radzę, żeby piersi w mokrym nie siedziały :-)
clio87 mnie rożek się przydawała jak było chłodniej jako kołderka jak rozłożony był :-) a w złożonym miałam małą raz, bo mama mi mówiła, że wygodnie się karmi, ale mi tylko przeszkadzał, nie miałam jak dostać się swoim cycem małym do dzidzi w tych betach wszystkich :-) napewno przydaje mi się duzo pieluch tetrowych i flanelowych, mimo że mała w pampersach od początku jest, bo ulewać lubi po jedzeniu i plamić wszystko, poza tym jak karmię to mi mleko z drugiej piersi cieknie i trzeba coś podłożyć. co za tym idzie też dużo prześcieradełek, bo często też na nie ulewa a na mokrym spać nie może. a co do przewijaka to my mamy taki mebelek z 2 półkami, na dole jest wanienka, a na górze przewijamy, tylko że trochę twarde to było więc na to jeszcze nakładkę miękką do przewijania po moim bracie i się bardzo przydaje :-)
ewi czekamy na zdjęcie nowej fryzury :-)

co do upałów- powiedzcie mi, co jest dobre na potówki? i czy to, że mała tak dziwnie charczy i chrząka czasem jest normalne? nie ma kataru, nie kaszle, nie płacze z bólu itd. jedyne co mnie martwi to to, że bardzo się boi czasem podczas snu :-( i też nie wiem czemu i co na to poradzić :-(

Ostatnia edycja:
Confounded Ty tam dobrze miałaś po tym porodzie widzę. :). mogłaś pozbyć się swojej małej :-D U nas w szpitalu to pielęgniarki nie wezmą dziecka żeby matka mogła odpocząć, o nie. jeszcze potrafiły przyjść i gadać ze ty leżysz a dziecko nie śpi.

Ostatnia edycja:
Umi- Adaś zaczął chodzić 3 dni przed roczkiem. A po tygodniu już świetnie mu szło. Teraz już ma takie tempo,ze cieżko go dogonić.

Clio- mi rożek krótko się przydał,bo lato-a mały długi był 59cm. Ale używałam to jako prześcieradełko lub kołderka.

Confounded- my też walczymy z potówkami. Ale nasz to już roczniak. Współczuje, zeszłe lato było chłodniejsze.
Na potówki to ja robie krochmal do wanienki z mąki ziemniaczanej. Nawet go nią co jakiś czas na czysta,suchą skóre posypuje na chwilę,potem zmywam. Słyszałam,ze nadmanganian potasu do wanienki też jest dobry-ale u maluszka byłabym ostrożna-bo wysusza. Parę kryształków do wanienki-by woda była lekko różowa.Mam w domu tylko ciągle o tym zapominam.

Hej... My także walczymy z potówkami.... a praktycznie już z nimi wygraliśmy.... Zostało dosłownie kilka... Ja wsadzałam Kubę do letniej wody kika do kilkunastu razy na dzień i nie wycierałam do ręcznikiem tak dokładnie tylko zostawiałam go tak lekko nawilżonego.... I oczywiście zostawiam go w samej pieluszcze... :))

reklama
Clio widziałam już Twoje zakupy na wątku o Synusiach;-) Fajne łóżeczko. Nie widziałaś może dobrych staników do karmienia? Bo ja do tej pory widziałam samą tandetę(nie utrzymałyby mojego "gigantycznego" ;-)biustu z przed ciąży czyli 75B ;-):-D), a te które wyglądały na trochę porządne kosztowały ponad 200:dry:

Do góry