reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ja urodze w sprawdzonym juz szpitalu w ktorym rodzila moja ciotka :) bardzo chwalila sobie calą wizyte ale musze sie jej jeszcze troche podpytac :)
patrycja9009 jestes chyba najmłodszą mamą tutaj :) nie mialas żadnych problemów z wykarmieniem maluszka? boje sie czy moje piersi i sutki nie są jeszcze odpowiednio dojrzałe :(

ixidixi temperatura jest naprawde dobijająca :( az nie chce sie wychodzic na dwór, no ale przynajmniej można pochodzic bez stanika teraz ;)
cały czas pije wode i chodze do toalety jak szalona :(
No z tego co wiem to rzeczywiście jestem tu najmłodszą mamusia..... z Sebastianem nie miałam problemów karmiałam go przeszło pół roku... z kuba już było gorzej ale to nie wina sutków czy brodawek tylko mała ilośc pokarmu która mojemu głodomorkowi nie wystarczała....

hej Mamuśki
dzisiaj był najgorszy dzień z całego tygodnia siedząc pływałam w pocie masakra :zawstydzona/y:
ale dzisiaj mam wolny wieczór mążw kinie siedzi na Predatorze a ja sobie listę robię co jutro kupimy bo jedziemy po przewijak wanienkę itp liczę na jakieś rady z waszej strony :tak:;-)

co do sutków to też mam obawy bo moje są częściej wklęsłe niż wypukłe ale może to sie zmieni ;-)

Wyprawka.... mam wrażanie że to było tak nie dawno..... fajnie tak chodzic po sklepach dziecięcych i wybierac wsród tysiecy ubranek kocyków i przeróznych rzeczy.... Powiem ci że ja przewijaka w ogóle nie kupowałam bo to posłuży tylko przez pierwsze miesiące a potem będzie leżeć..... a rożek bedziesz kupować????

reklama
Ja mam rożek który już tylko leży bo po 1 jest dość gruby a po drugie Kuba z niego wyrosł już w 2 miesiącu życia :///// No ale ja urodziłam w lutym to taki grubszy byl potrzebny..... ja też bede musiała sie wybrać na zakupy dzieciece bo Kuba zaczyna mi z wszystkich letnich rzeczy wyrastać.... a to początek lata i on wciąż rośnie więc musze mu kupic kilka bodów i spodenek.... No i czapeczka taka z daszkiem by sie przydała....
A nocka u mnie w miare.... Seba poszedł spać dopiero po 2 w nocy tak sie męczył tym upałem..... Kuba spał ale tylko do 5 rano także nawet jakbym chciala to sie nie wyspałam.....Czekam na znajomą zaraz ma przyjść... Nie widziałyśmy sie ponad 2 lata ...... :)):)):)) Wczoraj była u nas burza ale to nic nie dało.... No może tyle że dziś nas trawnik jest bardziej zielony :)):)) ale upał od rana znów taki sam... :///

hej dziewczyny ja sobie włsnie zrobiłam przerwe między myciem okien a myciem podłóg ale nie nadrobie was masakra ale sie wczoraj rozpisałyście. u mnie wczoraj było tak przeraźliwie duszno ze wystarczyło że siedziałam i juz sie ze mnie lało. dziś jest troche lepiej bo słońce czasem znika i jest wiaterek mam nadzieje że w końcu zjawi sie upragniona burza.:)
clio pochwal sie jak wrócisz z zakupów ;-)

Witam.
Nie mam nawet zamiaru produkować się żeby nadrobić. Za dużo tego.
Ja wczoraj byłam u fryzjera i pierwszy raz w życiu malowałam włosy. Fryzjerka była w niebo wzięta bo jestem jej stałą klientką i obiecałam jej ze kiedyś przyjdę na farbowanie no i się doczekała :-D teraz mam pół naturalnego mojego koloru i pół blond, tzn takie pasemka.
Misia Oj w zeszłym roku chyba nie było takiego gorącego lata jak w tym roku.:-) u mnie wczoraj popadało na wieczór ale jak duszno było cały czas.

hej:-)
misia zgadzam sie, rozpisały się te dziewczyny strasznie :-)
mala.mama nie martw się na zapas, bo stres też niezbyt pozytywnie działa na produkcję pokarmu :-) mnie małą przynieśli po godzinie od porodu, jak tylko mnie zszyli i jeszcze leżałam na porodówce i od razu się przyssała do cyca:-) potem ją zabrali na chwilkę, ja przeszłam do swojej sali i od tamtej pory mogłam ją mieć kiedy chciałam (chyba że miała badania/kąpiel itd), a jak byłam zmęczona to zawsze można było ją odwieźć do innych noworodków :-) a byłam zdziwiona jak ona pięknie ssie! moje brodawki w ogóle nie cierpią, trochę mnie sutki piekły jak od mokrych wkładek laktacyjnych się obtarły, bo nie wymieniłam w nocy ich :dry: więc z własnego doświadczenia radzę, żeby piersi w mokrym nie siedziały :-)
clio87 mnie rożek się przydawała jak było chłodniej jako kołderka jak rozłożony był :-) a w złożonym miałam małą raz, bo mama mi mówiła, że wygodnie się karmi, ale mi tylko przeszkadzał, nie miałam jak dostać się swoim cycem małym do dzidzi w tych betach wszystkich :-) napewno przydaje mi się duzo pieluch tetrowych i flanelowych, mimo że mała w pampersach od początku jest, bo ulewać lubi po jedzeniu i plamić wszystko, poza tym jak karmię to mi mleko z drugiej piersi cieknie i trzeba coś podłożyć. co za tym idzie też dużo prześcieradełek, bo często też na nie ulewa a na mokrym spać nie może. a co do przewijaka to my mamy taki mebelek z 2 półkami, na dole jest wanienka, a na górze przewijamy, tylko że trochę twarde to było więc na to jeszcze nakładkę miękką do przewijania po moim bracie i się bardzo przydaje :-)
ewi czekamy na zdjęcie nowej fryzury :-)

co do upałów- powiedzcie mi, co jest dobre na potówki? i czy to, że mała tak dziwnie charczy i chrząka czasem jest normalne? nie ma kataru, nie kaszle, nie płacze z bólu itd. jedyne co mnie martwi to to, że bardzo się boi czasem podczas snu :-( i też nie wiem czemu i co na to poradzić :-(

Ostatnia edycja:
Confounded Ty tam dobrze miałaś po tym porodzie widzę. :). mogłaś pozbyć się swojej małej :-D U nas w szpitalu to pielęgniarki nie wezmą dziecka żeby matka mogła odpocząć, o nie. jeszcze potrafiły przyjść i gadać ze ty leżysz a dziecko nie śpi.

Ostatnia edycja:
Umi- Adaś zaczął chodzić 3 dni przed roczkiem. A po tygodniu już świetnie mu szło. Teraz już ma takie tempo,ze cieżko go dogonić.

Clio- mi rożek krótko się przydał,bo lato-a mały długi był 59cm. Ale używałam to jako prześcieradełko lub kołderka.

Confounded- my też walczymy z potówkami. Ale nasz to już roczniak. Współczuje, zeszłe lato było chłodniejsze.
Na potówki to ja robie krochmal do wanienki z mąki ziemniaczanej. Nawet go nią co jakiś czas na czysta,suchą skóre posypuje na chwilę,potem zmywam. Słyszałam,ze nadmanganian potasu do wanienki też jest dobry-ale u maluszka byłabym ostrożna-bo wysusza. Parę kryształków do wanienki-by woda była lekko różowa.Mam w domu tylko ciągle o tym zapominam.

Hej... My także walczymy z potówkami.... a praktycznie już z nimi wygraliśmy.... Zostało dosłownie kilka... Ja wsadzałam Kubę do letniej wody kika do kilkunastu razy na dzień i nie wycierałam do ręcznikiem tak dokładnie tylko zostawiałam go tak lekko nawilżonego.... I oczywiście zostawiam go w samej pieluszcze... :))

reklama
Clio widziałam już Twoje zakupy na wątku o Synusiach;-) Fajne łóżeczko. Nie widziałaś może dobrych staników do karmienia? Bo ja do tej pory widziałam samą tandetę(nie utrzymałyby mojego "gigantycznego" ;-)biustu z przed ciąży czyli 75B ;-):-D), a te które wyglądały na trochę porządne kosztowały ponad 200:dry:

Do góry