reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

mala.mama mi położna powiedziała, że mam za małe piersi i dziecko nie może ich dosięgnąć jak leży więc kazała kupić kapturki. kupiliśmy, ale one były dla małej strasznie niewygodne, nie chciała ich ssać i nie mogły jej się zmieścić w buzi. a jak sama dostawiłam ją do piersi bez żadnych dziwnych pozycji położnej to ssała ostro, więc kapturki kompletnie mi się nie przydały :-) ale dziewczynie ode mnie z sali, z wklęsłymi brodawkami, polecili masowanie piersi przed karmieniem albo właśnie te kapturki. co człowiek to opinia:-)
ixidixi wózek fajny, widzę, że dominują u Ciebie te z kółkami mniejszymi z przodu :-) ja się bałam tych kółek szczerze mówiąc, bo podjazdy często są takie 2 pochyłe i między nimi schodki i jak tu takim z nieregularnie rozstawionymi kołami wjechać? :dry: i bałam się, że jak mi takie kółeczko do dziury w chodniku wpadnie, to już koniec :-D dlatego jestem zwolenniczką 4 (byle nie 3!) jednakowych pompowanych kółek. popatrz sobie głównie na wymiary gondol w wózkach, oby były jak największe. w tym wózku mi się podoba rączka przy gondoli w budce, u nas są jakieś takie paski po bokach i strasznie to nie wyważone jest i gondola leci od strony budki w dół przy noszeniu :-(

reklama
Hej.
Tyle naskrobałyscie ze mnie az oczy bolą i mi sie wszystko wymieszało...:dry:

Zagubiona współczuje....:-( "Nadzieja umiera ostatnia...."

Co do wózków to w sumie z doswiadczenia najlepiej kupic 2 jeden na poczatku gondolke o dużych kołach najlepiej pompowanych, wtedy na nierównych chodnikach dziecko wam nie będzie skakać po całym wózku a do tego wózek nie zawiesi sie na byle dziurze... Osobiscie kupiłam jeden wózek wielofunkcyjny własnie z duzymi kołami i dopuki mały jeździł w gondolce to wszystko było super, od miasta w ramach promocji rodziny dostaliśmy tez wózek taki jak na waszych zdjeciach i raz tylko włozyłam małego do tej gondolki, bałam sie ze mu dosłownie kręgosłup się połamie tak mi w nim skakał na wybojach:/ Jednak jako spacerówka najlepiej sprwdzają sie wózki pokazane przez waz te z piankowymi kołami bo są przewaznie o wiele lżejsze. Ja miałam to szczęście ze mogłam wypróbować 2 i o ile do 6 miesiąca życia cały czas uzywalismy cieższego ale bardziej stabilnego to jednak teraz wygodniejszy jest ten drugi, co nie oznacza ze ten z pompowanymi kołami poszedł w odstawkę.
DSC00395.jpg
Tak wiec osobiście na pierwsze miesiące polecam wózek tego typu:-) ale wiadomo że każdy wybierze wózek który jemu pasuje;-) ale jak w waszym miescie sa chodniki w opłaknym stanie to na pewno lepiej sie sprawdzi własnie taki:-p

umi2 no właśnie się tak sama zastanawiam czy nie lepiej kupić stabilny wózek jak na zdjęciu pokazałaś, chociaż chodniki u nas są ''w miare'' to jednak ja rodzę w styczniu, czyli zima.. czyli w moim miescie nieumiejętnie odśnieżone chodniki, więc taki który np ja pokazałam to nie za bardzo się nadaje na taką porę.. hmmm... jak mój R. wróci to jeszcze omówimy kwestie stabilniejszego wózeczka ; )

Szalom powiem tak mamy podobny do waszego inna firma i inny kolor na zime sie nie nadawał u nas kompletnie mimo ze mały juz siedział jak widac na zdjeciu, i mógł byc w tym lżejszym, to strasznie ciezko sie go pchało, a ten po kiepsko odsniezonym chodniku jechał całkiem spoko. wiadomo z zaspami do kolan nie dałby rady

edi Szalom są specjalne sanki dla maluchów:-p mozesz sie zaopatrzec w takie a jak zejdzie snieg to bedziesz miała tamten wózeczek:-p

Ostatnia edycja:
dziewczyny on mnie badal juz dwa razy...nie ma juz o czym mowic... STRACILAM DZIECKO ;(((((((((((( tak mi żle... :|

Bardzo Ci współczuję... Trzymaj się jakoś..

Dzieki dziewczyny :)

Wszystkie które podałyście są fajne:rofl2: Dlatego bede miała jeszcze wiekszy problem:tak:

A co powiecie na ten? Ma regulowane oparcie... co było głównym minusem tego vector.

Zobacz załącznik 264940

Zobacz załącznik 264941

Też na początku oglądałam tego typu wózki min. Vector, ale jednak zdecydowałam, że kupię na razie tylko gondolę plus fotelik, a jak już będę potrzebowała spacerówki to kupię nową parasolkę. Vector'em "jeździłam";-) w sklepie - całkiem dobrze się prowadził, jest lekki, szybko można zmienić gondole na spacerówkę, ale siedzisko w niej jest strasznie małe... Przynajmniej tak mi się wydaje:sorry2: Koła wydają się wytrzymałe. Moja sąsiadka kupiła sobie spacerówkę z marketu za 80 PLN i jej córka korzysta z niej parę ładnych lat - a koła wyglądały na gorsze niż w wózku dla lalek ;-)

addaaa :-) A no brzuch mam ogromny.. juz mi przybyło 35 cm w pasie i obecnie mam 95:zawstydzona/y:

No co Ty prawie w ogóle nie widać go na zdjęciach,więc ja bym go nie nazywała Ogromnym ;-)

Ostatnia edycja:
confounded
na razie zakupie jeszcze jedna mniejszą pare i bede ich używac jesli bedą jakies problemy ;-)
nie wiedzialam ze sa takie fora na których jest tyle pomocnych mam :-) szkoda, bo juz wczesniej mogłam sie zarejestrowac
Jakie było wasze pierwsze wrażenie przy karmieniu? :-) Wogole kiedy mozna dac maluszkowi piers pierwszy raz? :-) Nie jest teraz tak że noworodka od razu daje sie mamie i juz w pierwszych chwilach powinno sie go nakarmic? ;-)

witam wieczorem wlasnie wrócilismy od tesciów mały juz dzis dostał prezenty :) od nich tzn dostał taki rowerek dla dzieci taki kolorowy grajacy i ubranko na niedziele taki mini granitur,

co do wózków ja mam ten WIELOFUNKCYJNY WÓZEK TAKO JUMPER X POMPOWA. KOLA (1108751974) - Aukcje internetowe Allegro
calkiem fajnz ale teraz jak mały jest juz wiekszy to kupilismy spaerowke typu parasolka bo jednak waga jest teraz dla mnie wazna. Jak coś polecam, p.s to jedyna firma która wymienia koła, tzn u mnie w sklepie, sprzedawczyni dlaetgo nam go poleciła, a wiadomo z kołami bywa równie i nam wlasnie raz pekło, sasiadka ostatnio kupila wózek niewiem jaki model chyba xlander i co nigdzie koła nie umie znalesć,
rowniez polecam duze kola z przodu.

co do karmienia pierwsze wrazenie - Czemu to tak boli... normalnie masakra ja myslalam ze karmienie to pikus a to wcale nie prawda, najpierw walczylam z popekanymi brodawkami potem z nawalem pokarmu mialam twarde piersi jak kamienie pozapychane kanaliki, goraczka 39C polozna w domu przychodzila i mi masaze robila no i oklad z kapusty, ja nakarmilam malego pierwszy niewiem dokladnie urodzilam 23.55 dochodzilam do siebie przez noc i z samego rana dostał cycucha, róznie dają, zalezy tez czy cesarka i o ktorej urodzisz :)

mala.mama Ja niestety jeszcze tego nie wiem ale czekam razem z Toba na wypowiedz innych mam :-)
ixi a ten wózek ładny, mi osobiscie bardzo sie podoba :-)
adddaaa No własnie słyszałam ze boli ale ze az takie problemy sa... masakra :-(

Ostatnia edycja:
reklama
To zależy od tego jak urodzisz.Jeżeli naturalnie następnego dnia (nie jestem pewna ponieważ nie rodziłam nat)przynoszą dzidzie i zazwyczaj przystawiają do piersi(pokazują w jaki sposób trzeba to robić) jeżeli po cc to najpierw leżysz ok 24 godzin i chyba po drugim dniu rano przynoszą dzidzie;-( nie wiem jak to jest w innych szpitalach.Myślę,że co szpital to obyczaj;-)

A co do karmienia moje drogie koleżanki w ciąży najlepiej przecierać sobie brodawki ostrym ręcznikiem aby się zachartowały ale oczywiście trzeba uważać.Szkoda,że dowiedziałam się o tym po wszystkim bo okropnie cierpiałam gdy karmiłam małą brodawki krwawiły i nie chciały się goić w efekcie karmiłam ją tylko 2 tyg ponieważ mleczko zanikło;-(

Do góry