reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

no fakt..troszke deszczyku by sie przydalo...chociaz to pewnie zaden argument..ale ja ftalnie sie czuje od kiedy zaczely sie te upaly....ciagle zmeczona senna..a na wiezor ogromne dreszcze po kapieli..:(

reklama
Hej
Dziewczyny współczuje wam bycia w ciazy w takie upały....:dry: dobrze ze zadna nie jest na koncówce bo by narzekala jak niewiem...:no:

U nas wszystko oki, weekend spedzony z rodzinką, upał okropny:-p nie da sie wytrzymac..... chce by troszke bylo juz chłodniej...:sorry:

No a ja dzisiaj przespałam 3 godziny, nie mogłam już wytrzymać... ;/

W środę ma być burza, ale deszczu nie wiele ma być u mnie.
Rozmowa z moim tata i mamą K wyszła spokojnie. rozmawiali chwilę przez telefon :)
Mamie trzeba dać troszkę czasu, ale dzisiaj rozmawiała ze mną w miarę normalnie.

Już nie mogę doczekać środy, bo w tedy będę miała wizytę :)

Powiedzcie mi, bo mama K kupiła mi tabletki, żebym już coś brała, FEMINATAL. Mam nadzieję, że dobrze robię, to są witaminki z kwasem foliowym w jednym.

Hej :) zacznę od tego ze przepraszam ze Was nie nadrobie ale kompletnie brak czasu mała daje popalic ma straszne kolki !! :/ cały czas na nogach jestem w nocy spie około 3 godzin. Mam nadzieje ze kiedys to minie. Juz wszytko robimy by jej ulzyc ale jak narazie mała poprawa tylko jest. A tak ogolnie wszystko dobrze :) pozdrawiam Was mocniutko i buziaczki przesyłam ! :)
oby koki sie jak najszybciej skoczyly! trzymam kciuki!

witajcie dziewuszki:-( Ja umieram.....:-:)-( byłam wczoraj nad wodą i co???
Ja inteligentna cały czas stałam we wodzie a przecież w wodzie najszybciej opala :-(oczywiście brzuszek miałam nakryty ale co z tego;\
kolana nie mogę zginać tak się zjarały a o dekolcie nie wspomnę, a ramiona to największy DRAMAT!!! Nie mogłam spać w nocy w ogóle jestem nie wyspana na dodatek tak się zdenerwowałam bo z moim M pojechaliśmy do Apteki po coś na oparzenia słoneczne i mówię babie ze potrzebuje coś takiego bo się spiekłam za bardzo , a ona takim tekstem: KOBIETY W CIĄŻY OPALANIE MAJĄ ZABRONIONE!!!NIE POWINNY SIĘ OPALAĆ!! Ja rozumiem ale ja sobie leżałam pod parasolką i nóżki opalałam przecież to nic złego:-( ale no cóż. przed apteką stały jakieś dziewczyny(KU**Y)!!i wychodząc z moim M , ja przeszłam a jedna do mojego: oblizała wargi językiem i zaczęła się przytulać!!! dobrze , że się obróciłam i powiedziałam co myślę !! Mój się tak Zdenerwował kopnął w jej torebkę co leżała na ziemi i jej naklął ze Hey:-) a wiecie co mi powiedziała:confused:
Jesteś w ciąży i swojego chłopa pewnie nie zadowalasz ja bym to zrobiła tu i teraz !!!Dostałam takiego szału że, masakra!! nie dość że spalona słońcem,to jeszcze taka Ku**A !!!:wściekła/y::wściekła/y:

buziaczki i miłego dzionka Mamuśki:*
moim zdaniem BARDZO DOBRZE CI TA APTEKARKA POWIEDZIALA! zbyt inteligentnie to nie postapilas z tym opalaniam, jak nad jezioro to tylko i wylacznie w cieniu!:dry:

mam pytanie..czy uczucie rwania w okolicach narzadow rodnych m.in u wejscia do pochwy itd..jest normalne na etapie 8 tyg ciazy bo troche sie martwie..??:(
TAK TO NORMALNE

Hej dziewczyny

Ja w końcu załatwiłam sobie wizytę ... Do mojej Pani Ginekolog by mnie zapisali na październik... U innego lekarza na 27 lipca, u następnego na 21 lipca... Aż w końcu dostałam się na środę :)

Właśnie, co do bólów... Mnie boli po prawej stronie od czasu do czasu, w okolicach jajnika...
Powiem o tym Pani ginekolog ale martwię się...
A właśnie: myślicie że nie powinno się za dużo chodzić? Ja dzisiaj po tym upale chodziłam jakieś 2 godziny... Ciężko strasznie było, jakoś się męczyłam dziwnie...

Jak u was ??
kolejna..... wogole sie nie powinno chodzic w taki upal, ciezarne nie powinny wychodzic w godz 12-16!
boze jak mozna byc tak malo inteligentnym?

Hej :) Upał straszny. Ja dopiero wczoraj wróciłam z nad jeziorem, bo byłam z rodzinką na domku. Fajnie było, ale unikałam słońca jak mogłam najwięcej, taki ukrop był. No pogoda nam się trafiła nie ma co ;) A może tak troszkę deszczyku?:>
o tak zgodze sie

Hej
Dziewczyny współczuje wam bycia w ciazy w takie upały....:dry: dobrze ze zadna nie jest na koncówce bo by narzekala jak niewiem...:no:

U nas wszystko oki, weekend spedzony z rodzinką, upał okropny:-p nie da sie wytrzymac..... chce by troszke bylo juz chłodniej...:sorry:
a jak beda narzekac jak beda w 8 i 9 miesiacu?:confused:

wiytajcie, ja z malym nawet sie nie ruszamy z domu, tylko napuszczamy wody
do baseniku, robimy cien na balkonie i kapanko!
jutro idziemy do miniaqaparku:blink:

Przepraszam, ale musiałam chodzić bo... MUSIAŁAM ZNALEŹĆ LEKARZA! A inaczej jak z rana, żeby się gdziekolwiek zapisać to nie dało rady. Mama pojechała od 6 bratanka pilnować, tata po swoje wyniki krwi więc sama wyszłam i poszukałam...
Może najmądrzejsza nie jestem, ale musiałam znaleźć lekarza!!

hej Mamuśki :-)
Kasiuch Elizka mam mały problem zrobiłomi się coś ala zylak w pachwinie :dry: puchnie w ciągu dnia a po nocy wszystko oki to samo mam na wardze sromowej czy to może być od długiego stania?:baffled: nie boli mnie to i to mnie dziwi a lekarza mam dopiero na 20 :-( chyba że gin mnie przyjmie wcześniej prywatnie :sorry2:

powiem wam że z moim ananaskiem całkiem nie źle znosimy tą pogodę :rofl2: w pracy mam chłodek więc oki a w domku popołudniu też miło :-) 7,5 msc ale to zleciało od stycznia dziewczyny we wrześniu rodzę aaaaaaaaa :rofl2: już nie mogę się doczekać jak go zobaczę :tak::-D

pokoik już ma rozplanowany w weekend jedziemy po gadżety typu wanienka przewijak itp. :-D

Elizka ależ Miki jest śliczny na suwaczku nie umiem się napatrzeć :tak:
Kasiuch jak u Ciebie? mały lubi się pluskać? ty mu zapewne towarzyszysz :rofl2: no i co z tym wyjazdem?

ja będe dzisiaj wieczorkiem moze coś poradzicie buźki

Nie uważam, żeby ciąża w wieku 16 lat była jakąś tragedią nie do przeżycia. Wręcz przeciwnie. Być może teraz będzie Ci trochę ciężko, ale za to później - jako młoda mama - będziesz miała szansę na utrzymywanie z córką bądź synem genialnych relacji :) Spójrz na świat optymistycznie, masz przed sobą całe życie i na dodatek pewność, że nigdy nie zostaniesz sama bo zawsze będzie przy Tobie ta wspaniała, mała istotka którą teraz nosisz pod sercem :)) Uszy do góry, wszystko na pewno dobrze się ułoży :)

reklama
Kiniorek91 co do tabletek to ja je brałam w póxniejszej ciazy w I trymestrze miałam zapisany sam folik ( kwas foliowy) a od II nie brałam foliku tylko własnie Feminatal. to niezła rozbieżność a idziesz prywatnie czy na nfz ?
lolkak biedna ty... ja to lubie taki skwar ale jak byłam w ciazy to 25 stopni było dla mnie upałem..
kasiuch kobieta w ciazy to nie male dziecko i jajko... wiadomo jest strasznie goraco ale chodzic po upałach moze jesli sie dobrze czuje... najlepiej z nakryciem głowy, tak to wiekszosc kobiet musiałaby sie zamknac na hm kilkanascie godzin a nie każdy ma teraz wakacje przeciez

Do góry