reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kasiuch kochana:-) na pewno wszystko sie wam ułozy:-) w koncu bedziecie mogli byc tylko dla siebie i dla maleństwa:-) obyscie sie szybko uporali z wyjazdem:-) ale sie cieszę:-)

Witam nowe mamusie:-)

edit kasiuch napisałam z maleństwem, ale wtopa toż to przeciez duzy chłop juz jest:-):-p

reklama
Witam ponownie..mam problem maly.. zapisalam sie dzisiaj na wizyte niestety do tego samego lekarza...wiec prosze o rade jak sie zachowac..? O co pytac..czego moge stanowczo wymagac..?

Po pierwsze skierowania na badania. Krew i mocz obowiązkowe. Usg dla potwierdzenia ciąży.
Musisz pamiętać kiedy miałaś ostatnia miesiączke. Dla określenia terminu porodu.
Będzie badanie ginekologiczne i cytołogia chyba że na poprzedniej wizycie miałaś. Możesz pytać o co chcesz. Jak z dieta, witaminani, czy możesz uprawiać seks :-) to to akurat w ramach żartu ale zapytać można. No i oczywiście ustalasz kiedy na kolejna wizytę.

witam mamuski ! ;)

mam nadzieje, ze Nas pamietacie :)

u Nas malutka bardzo sie rozgadala, mala gadulka z niej!

od kilku dni probujemy zupki, deserki i kaszke , ale kaszka bananowa przypadla jej do gustu, bo dodaje 2 lyzki do mleka ;)
i wciaga az uszy sie jej trzesa !:)

z nowosci za tydzien przyjezdza moja babcia (prababcia Kornelii) z moja ciocia ;)
wiec pewnie po Londynie bedziemy jezdzic i atrakacje pokazywac rodzince hehe :)

wstawiam zdjatka,

pozdrawiam was Wszystkie !!

Kasiuch widze, ze przenosicie sie do Anglii ;) szkoda, ze nie do Londynu :( no, ale coz poradzic ;)
trzymam kciukasy, w Anglii jest fajnie, chociazby mi sie podoba :)

Cześć dziewczyny, dziś prawdopodobnie mi internet naprawią. Wiec dołącze i częściej bede pisać. Bo narazie nie nadążam was czytać.

Wpadłam powiedzieć ze z Miskiem coraz gorzej, tzn dostal antybiotyki bo juz sie pogarszalo, ale widze ze po nich ma ten katarek i kaszel ale juz troszke mniej.

Ostatnio bylam taka zla i chcialam zmiany, przefarbowalam sie na blond wyglądałam jak debil :p i poszlam do fryzjerki a oto moje nowe wcielenie:
aaayn.jpg

p1040130u.jpg

reklama
hej! już 9 dni jestem mamą, a ciagle nie mogę się do tego przyzwyczaić :-) a jak patrzę na tego szkraba w łóżeczku to nadziwić się nie mogę jak ona taka duża wyszła ze mnie takiej małej :-) jak się tam w środku pomieściła :-)
artystka fajna fryzura :-) ja przed porodem wybrałam się do fryzjera, bo coś czułam, że po nie będzie na to czasu :-) ale do farb mnie nie ciągnie, tylko eksperymentuję z cieciami :-)
moni3kaNS nie martw się, ja na początku jak sie dowiedziałam to byłam szczęśliwa, potem pomyślałam o tym, że w małżeństwie jesteśmy dopiero 3 miesiące, znamy się 5 miesięcy, jeszcze nie zdążyliśmy się sobą nacieszyć, ja dopiero co zostałam studentką, młodości nie zaznam itd i mi przykro było i też mnie ta ciąża przerażała. ale jak już się widzi to maleństwo na usg pierwszy raz to jest niesamowity moment :-) a jak już wyjdzie z brzucha to w ogóle :-)

mam takie pytanie do mamusiek- moja dzidzia jest strasznym żarłokiem, opróżnia 2 piersi naraz, ale potem by spała 4h albo i dłużej, tylko że ją po 4h wybudzamy, no i nie wiem czy budzić czy czekać aż sama się obudzi? a niby powinnam ją karmić 8 razy/dobę no i nie wiem co zrobić z tym naszym śpiochem:-) położna była u nas i stwierdziła, że przybywa na wadze, więc może jednak zostawić tak, jak jest? https://www.babyboom.pl/forum/members/moni3kans-78212.htmljeszcze się pochwalę, że nasza mała uwielbia spać w nocy, a w dzień to nie bardzo i też nie wiem czy w dzień ją jakoś usypiać czy pozwolić się wiercić w łóżeczku?:-)

Do góry