reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Witam z rana.
Ja dziś po 6 wstałam a poszłam spać ok 24 i jakoś jestem wyspana. Mam ostatnio problemy z zasypianiem. W ciągu dnia chodże zmęczona i wystarczy ze głowę położę gdzieś to już zasypiam, a w nocy ni ch*ja. Już zasypiam a tu nagle słyszę jakiś hałas (który z resztą nie istnieje) i się budzę.
Dzisiaj obchodzimy z s naszą czwartą rocznicę. Dzień niestety muszę spędzić sama z dziećmi ale przynajmniej pogoda zapowiada się ładna. A jutro pewnie sobie odbijemy.
Kasiuch No to w takim razie będę trzymać kciuki za nowe życie. Na pewno ułożycie je sobie tam za granicą

Kasiuch dziękuję za słowa wsparcia i rady..ale naprwde nadal nie moge uwierzyc w to ze jestem w ciazy..;(Boję się tego chicaz z drugiej strony bardzo pragne miec tego dzidziusia..
Uwież każda z nas na pocżatku miała takie same myśli, ale jak widzisz dałyśmy radę a niektóre maja juz dwójke dzieci a ja trójeczkę ;-) bedzie dobrze!:tak:

KAsiuch trzymamy za ws kciuki i za wasze nowe życie :)

Witam sie z rana, dzis troszke niby cieplej ale wiatr ciagle wieje :dry: ehhh,zaraz dzieciaki wypuszcze a podwórko a jak maly zasnie dobrze to przeniose go na wózek i tez pójdziemy ;-)

moni3kaNS witamy na forum. na poczatku zawsze jest ciężko dopusćic do siebie mysl że jest sie w ciąży ale na pewno sie z tym oswoisz i mimo wszystko bedziesz sie cieszyć. nie będzie łatwo ale dasz rade.:) zrób badanie z krwi i znajdz innego lekarza. ja też chodze do nfz i nie narzekam.

szalomwidze że Ty z moich okolic :)

już po wizycie. hemoglobina niziutko, a poza tym wszystko ok. badań żadnych nie zlecił, posłuchał tętna zobaczył czy nogi nie puchną i kazał przyjść za 2 tyg. bo później ma 3 tyg wakacji i chciał mnie jeszcze przed wyjazdem zobaczyc :) od początku ciąży 5 kg na plusie:) myślałam że będzie gorzej bo ostatnio mam straszny apetyt ale przez ostatni miesiąć tylko kilogram ;-)
Ciesze sie że na wizycie wyszło wszystko ok :)):)):))
Pochwalę się że dziś pierwszy raz Mareczek zawołał mnie do łazienki i tam zrobił na kibelku kupę kiedy zawsze jak chodził bez pampersa to potrafił cały dzień trzymać i nic nie zrobić, nawet zdarzały się sytuacje że kilka dni pod rząd nie robił kupy a dopiero jak pampersa mu zakładałam.
byłam z dziećmi na półgodzinnym spacerku. Wieje u nas strasznie i mnie głowa rozbolała od tego. Ja sobie na obiad upiekłam pierś z indyka a dzieci zjadły po schabowym z ziemniaczkami.
Monikans Witaj wśród młodych mam. Wiesz, są tu mamy które nie mają nawet tych 18 lat i już mają swoje dzidzi przy sobie i cieszą się macierzyństwem. To jak teraz reagujesz i się zachowujesz jest skutkiem szoku. Dobrze że Twój chłopak już wie i że Ciebie wspiera. a jego rodzice, już wiedzą?
Mazia Nie, nie jest w Polsce tak ze usg robi się z samego początku... Wiadomo i każdy gin to powie że ciąże widać dopiero po 6 tygodniu. A to, czy zrobi usg czy nie zależy tylko i wyłącznie od gina i jego przekonań, tak samo jest z częstotliwością. jedne może robić co miesiąc a inny uważa tylko trzy usg w ciągu całej ciąży, no chyba że są jakieś problemy.
Misia poczekaj do końcówki, wtedy tygodniowo może Ci przybywać kilogram :):tak::tak::tak: a wyniki jak postarasz się to szybko poprawisz...
Skąd ja to znam...... sebastiam robił doładnie tak samo z kupka.... Nie raz bylismy z nim u lekarza bo nawet przez 4 dni kupki nie robił i przestawał jeść..... Ale na szczeście już jest wszystko ok :)) Gratulacje dla Mareczka
hej
Ale mialam nadrabiania z dziś... :-)
Witam nowe przyszłe mamusie;-)
Ja w ciazy nie brałam witamin prócz kwasu foliowego. wyniki miałam super wiec nie było potrzeby:tak: ani w tej ani w poprzedniej nie brałam. jedynie z Hanią brałam:-)
U nas wszystko oki, humor lepszy no i oby tak dalej. jutro nam miesiąc strzeli:szok: ale czas pedzi...

ixi zdjecia super!!!!!! :tak: :-D

A to ja z niuniem i jego minka

Super wyglądacie :)):)):))

Ja zaczynam pakować rzeczy i jeszcze koło 12 ide na miasto z siostra :)) Jutro o 7 rano wyjazd :)))

i ja witam z rana.
patrycja a co w tym Tomaszowie?:-)
Kasiuch jak czujecie, że tak będzie lepiej to ok:-) i do jakiego miasta? już jakieś poważniejsze plany są? kurcze, wszyscy się do tej Anglii wynoszą
Elizka ale Miki już słodki! i ty też dobrze wyglądasz:tak:

dziewczyny nawet nie wiecie jaka jestem wściekła! malowałam wczoraj włosy... zawsze kupowałam zwykłe brązy a teraz zachciało mi się jakiegoś karmelowego brązu. na głowie to ja mam d*pę, nie karmel. jakiś burgund mi wyszedł:no::wściekła/y::wściekła/y: niby nie jest źle, ale nie jestem przyzwyczajona do takiego koloru. i brązu to ja tam w ogóle nie widzę. mam tylko nadzieję, że po paru myciach trochę lepszy ten kolor będzie:dry:już nigdy więcej dziwacznych farb. brąz i tyle. a w sztucznym świetle to on jest dla mnie jakiś różowy/czerwony. załamka

i ja witam z rana.
patrycja a co w tym Tomaszowie?:-)
Kasiuch jak czujecie, że tak będzie lepiej to ok:-) i do jakiego miasta? już jakieś poważniejsze plany są? kurcze, wszyscy się do tej Anglii wynoszą
Elizka ale Miki już słodki! i ty też dobrze wyglądasz:tak:

dziewczyny nawet nie wiecie jaka jestem wściekła! malowałam wczoraj włosy... zawsze kupowałam zwykłe brązy a teraz zachciało mi się jakiegoś karmelowego brązu. na głowie to ja mam d*pę, nie karmel. jakiś burgund mi wyszedł:no::wściekła/y::wściekła/y: niby nie jest źle, ale nie jestem przyzwyczajona do takiego koloru. i brązu to ja tam w ogóle nie widzę. mam tylko nadzieję, że po paru myciach trochę lepszy ten kolor będzie:dry:już nigdy więcej dziwacznych farb. brąz i tyle. a w sztucznym świetle to on jest dla mnie jakiś różowy/czerwony. załamka

Grecja w Tomaszowie mamy rodzinke i jedziemy do nich :)):)):))

Kasiuch no to przyłanczam się trzymania kciuków.
Monikans Witam nową przyszłą mamę! Podobnie robiłam czekałam do drugiej miesiączki itp i też znajdowałam różne powody braku miesiączki no i teraz mają na imię Mikołaj!! I uwierz nam dacie rade pokochacie maleństwo i wtedy zrobicie wszystko by było mu dobrze!
Ewi no to wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy i przede wszystkim życzę kolejnych.
Patrycja to małe wakacje będziecie mieli:-)

Odpisałam tak pobierznie bo znowu naklepałyście:-p Ja trochę nie pisałam bo we wtorek mieliśmy gości Mikiego 2 lata starszy kuzyn odwiedził, jak się fajnie bawili:-) no ale dopadła go gorączka doszła nawet do 39. Ale na szczęście sama przyszła i sama sobie poszła bo żandych więcej objawów nie miał:sorry2:

reklama
Do góry