reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

uważam iż lekarz jest ....! Skoro to 5 tydzień powinien zrobić usg.. Pewnie widać już by było bijące serduszko.. sprawdzić ilość wód płodowych itd.. np. mi szkoda słow co do tego lekarza.. Jak może stwierdzić, że jesteś w ciąży na podstawie testów, które wykonałaś ?! :wściekła/y:

Jestem tego samego zdania !!!! Przecież testy mogły wyjść fałszywe..... tak miała moje szwagierka.... Robiła testy każdy wychodził pozytywnie a jak poszła do lekarza po zrobieniu USG dopochwowego okazało sie że żandej ciąży nie ma..... Także moim zdaniem idź do innego lekarza i zażądaj zrobienia USG żeby w 100% potwierdzić ciąże

reklama
w dodatku wiem ze moj chlopak jest dobrym czlowiekiem ale od kilku dniu totalnie mu odbija..prezchodzi sam siebie..poprostu kazda nasza rozmowa tel konczy sie moim placzem i nerwami..nie mam juz na to sily..:(

Dziewczyny ale to tylko w Polsce wykonuje sie od razu usg.Ja nie rozumiem po co wykonywac usg w 5tc.Skoro dziewczyna nie ma @ i 4 testy wyszly pozytywnie to raczej na 99% to ciaza.Jezeli nie plami nic ja nie boli to po co to usg?.To tylko w Polsce tak jest.Wszedzie na zachodzi usg wykonuje sie dopiero w 12 tc jesli wszystko przebiga wzorow.U mnie bylo tak samo pierwsze usg w 12 tc.Jezeli masz watpliwosci zrob badanie beta hcg i po problemie.

Nie wspomne o tym iż usg dopochwowe w tak mlodym wieku powinno wykonywac sie w ostatecznosci.A tutaj moim zdaniem nie ma powou do robienia takiego usg.

w dodatku wiem ze moj chlopak jest dobrym czlowiekiem ale od kilku dniu totalnie mu odbija..prezchodzi sam siebie..poprostu kazda nasza rozmowa tel konczy sie moim placzem i nerwami..nie mam juz na to sily..:(

Jest to dla Was nowa sytuacja musicie sie oswoic z myśla że będziecie miec dziecko (o ile naprawde jesteś w ciąży). każdemu facetowi troche odbija jak dowiaduje sie że najprawdopodobniej zostanie tata..... A Ty nie możesz teraz sie tak stresować.....

chcialabym miec pewnosc 100 procentowa co do tej ciazy..ale z drogiej str nigdy nie zdarzylo mi sie zebym nie miala okresu..na przyszly wtorek wypada mi termin drogiej spodziewanej miesiaczki...nie chce mowic rodzicom poki nie jest to pewne..:(

to zrob badanie beta hcg koszt w laboratorium jakies 12-20zl bedziesz miec 100% pewnosci ,chociaz moim zdaniem jestes w ciazy.Radze zazywac kwas foliowy.

chcialabym miec pewnosc 100 procentowa co do tej ciazy..ale z drogiej str nigdy nie zdarzylo mi sie zebym nie miala okresu..na przyszly wtorek wypada mi termin drogiej spodziewanej miesiaczki...nie chce mowic rodzicom poki nie jest to pewne..:(

To są dwa rozwiązania z tej sytuacji... wizyta u lekarza i USG albo badanie krwi.... wtedy bedziesz miec pewność :))

reklama
najgorsze jet to ze ztych 4 testow ani jeden nie wyszedl negatywnie...wszystkie dodatnie..:(Pryzjaciolka pow ze nie powinnam miec arczej watpliwosci co do tego czy jestem w ciazy..:(

Do góry