reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kasia ja nie wiem, ale to nie znaczy, że tak nie jest. Ja wiem, że jeśłi dziecko pochodzi z wolnego związku (nie z małżeństwa) wtedy po narodzinach musi isć i matka i ojciec, aby uznał on dziecko. Nie może iść tylko jedno z rodziców, bo oni nie zarejestrują dzieka!!! Najlpeij idź do swojego urzędu i zapytaj jak to jest;-).
Ja się zbieram już do domku, a jutro na 12 godzin, od 9 do 21. Nie wiem, jak ja dam radę:-(.

reklama
U mnie dzionke sie zaczal fatalnie , ale powoli coraz lepiej :D Jesce obiadek tzreba upichcic i bedzie dobrze :) moj maluszek spi i mam troche czasu na odpoczynek :) korzystam bo jak urodzi sie maluska to nie bedzie tak kolorowo :D
a Z tymi urzedami nie wiem jak jest w Polsce :(
Aniu to do jutra :) trzymaj sie cieplutko :)

No właśnie my chcieliśmy sobie sprawe ułatwić i żebym po porodzie nie musiała iść bo dzidzi może nie być z kim zostawić, to chcieliśmy iść już teraz... A do urzędu jakoś nie mam sił sie wybrać bo baby pewnie miłe jak w zusie i innych miejscach a mnie to tak denerwuje... Wiem że nie wszystkie są tak nieuprzejme no ale cóż... Stereotyp jest...

snoopy więc tak o becikowe złożysz tak gdzieś za 6 tyg bo tyle czekasz na psl dziecka.A w ośrodku gminy tam gdzie masz zasiłki rodzinne musisz iśc po podanie na świadczenia rodzine(to możesz złożyć bez psl dziecka) i tam zaznaczasz dodatek z tytułu urodzenie dziecka 1000 zł. oraz zasiłek rodzinny!!! Będzie musiał twój Jarek i ty wziąść z urzędu skarbowego rozliczenie za rok 2006(ja się uczyłam wtedy ale i tak musiałam wziąść) ,i składasz jeszcze orginał aktu urodzenia,te zaświadczenie z urzędu skarbowego ,ty jak się uczyłaś to kopie świadectwa szkolnego,Jarek jak pracuje i jest zarejestrowany to zaświadczenie o zarobkach, i jescze dają wam taki dokument czy masz jakieś dochody z gruntu!!!Jeżeli wasze dochodu(ty mała i Jarek)nie przekraczają 504 zł na osobe to dotaniecie te kase !!!! zresztą jak pójdziesz do gminy i zapytasz się co i jak porzebne żeby złożyć na dodatek z tytuły urodzenia dziecka i na swiadczenia rodzinne to ci wszystko wytłumaczą!!!!

Co do tego rodzinnego to ja go nie dostane bo pracowalam i mialam duze dochody, a na poczatku roku jeszcze 10tys mi brat przelal na konto, jak teraz na to patrze to mam ochote go zaj.... a jarek zarabia teraz 2tys wiec nie wiem jak to bedzie.... a mala jedziemy zarejestrowac w pon bo temu burakowi nie chcieli dac na jutro wolnego...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i bede musiala mala ze soba ciagnac bo nie bedzie nikogo w domu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Jak byście miały czas to wejdźcie na www. femme-fatal-2410.blog.onet.pl
i przeczytajcie ostatnią notę bo ja znowu zaczynam się zastanawiać czy to ja nie jestem nie normalna ....

Snoopy to niefajnie z tym wolnym... Co do tego czy dostaniesz to dochody dochodami a umowa umową... Jeżeli miałaś umowe wystawioną na mniej a i może Jarek też ma to jest szansa... No i cuebie jeszcze chyba łapie rok dochodowy 2006, we wrześniu jak już będziesz chciała rodzinne to 2007, a zaświadczenie wystawia ci urząd skarbowy po złożeniu wniosku... Możesz złożyć wniosek o wystawienie zaświadczenia o dochodach (dostępny w US) i Jarek też i wtedy będziesz wiedziała czy jest sens... Ja dostane napewno wszystkie świadczenia bo mnie będą obowiązywały już dochody z 2007 a M. był wtedy w wojsku a ja miałam na umowie że zarabiam mniej niż dostawałam faktycznie, później też nie bedzie problemu bo m. po wojsku też ma zaniżone umowy...

aha i to że brat ci przelał tyle siana na konto to chyba nie bedzie miało znaczenia (tak mi sie wydaje) bo urząd skarbowy wystawia zaświadczenia na podstawie pitów a tam nie masz zaksięgowanego tego wpływu

Famme Fatal jesteś pewna że adres jest poprawny bo mi wchodzi na wyszukiwarke googli a później jak już dalej wchodze to niestety nie ma żadnych postów...

OK mam... ide poczytać...

reklama
Do góry