reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

snoopy to mój mały prawie tyle ważył jak ze szpitala wychodziłam a teraz wazy 6900 ,a moja pana jak miała 3 miesiące to ważyła tyle co twoja teraz!!!Zobaczysz jak szybko i twoja bombka urośnie!!!!!

A jak będziesz składać o becikowe to złóż odrazu na rodzinne oraz o 2 tysiąc za urodzenie dziecka....

reklama
snoopy więc tak o becikowe złożysz tak gdzieś za 6 tyg bo tyle czekasz na psl dziecka.A w ośrodku gminy tam gdzie masz zasiłki rodzinne musisz iśc po podanie na świadczenia rodzine(to możesz złożyć bez psl dziecka) i tam zaznaczasz dodatek z tytułu urodzenie dziecka 1000 zł. oraz zasiłek rodzinny!!! Będzie musiał twój Jarek i ty wziąść z urzędu skarbowego rozliczenie za rok 2006(ja się uczyłam wtedy ale i tak musiałam wziąść) ,i składasz jeszcze orginał aktu urodzenia,te zaświadczenie z urzędu skarbowego ,ty jak się uczyłaś to kopie świadectwa szkolnego,Jarek jak pracuje i jest zarejestrowany to zaświadczenie o zarobkach, i jescze dają wam taki dokument czy masz jakieś dochody z gruntu!!!Jeżeli wasze dochodu(ty mała i Jarek)nie przekraczają 504 zł na osobe to dotaniecie te kase !!!! zresztą jak pójdziesz do gminy i zapytasz się co i jak porzebne żeby złożyć na dodatek z tytuły urodzenia dziecka i na swiadczenia rodzinne to ci wszystko wytłumaczą!!!!

tak w jednym miejscu jak bedziesz skladala o becikowe i rodzinne powiedz tez ze chcesz zlozyc na jednorazowa zapomoge do rodzinnego zalapiesz sie na drugi tysiak

Ja wlasnie wróciłam z wizyty, jade do szpitala :-(
Ja mam za wysokie cisnienie i obrzęki, a mała ma za wysokie tętno (podejrzenie gestozy), jestem załamana:-:)-:)-( Mam nadzieje, ze wróce jeszcze w dwupaku i to jaknajszybciej... 3majcie sie!

Ryczeć mi się chce!!! ;(

nio, wlasnie wrocilam z jazd
snoopy12 instruktor byl ode mnie 2 lata starszy, ale brzydki jak noc, za to sympatyczny:-)
mam nadzieje ze czegos dobrego mnie nauczyl...
Asiowo nie martw sie na zapas, zrobia Ci wszystkie badania i moze zbija to wredne cisnienie

ASIOWO będzie dobrze lepiej niech ci zbiją ciśnienie dadzą leki niż miałoby się was coś stać ...głowa do góry trzymamy kciuki

Dzień doberek z pracki:-).
tesciowa do mnie dzwonila w poludnie, powiedziala ze jak bedziemy kiedys do nich jechac to mamy zabrac wozek z Ali(wsumie to My go kupilismy ale potem Ona dala pieniadze na niego) bo Iwona jest w ciazy i jak sie jej spodoba to go wezmie!! mialam jej sie spytac a jak sie nie spodoba to qzwa mamy go targac w ta i tamta strone ?:wściekła/y:
Polna, ajak jej dasz to Twoja ALa w czym będzie jeździć?
A ja dzis musialam wkladac od nowa ubranka Ali bo znowu powywalala z szafki ,nie wiem czemu dzieci tak lubia wywalac ciuchy :-)
Ja musze wlasnie kupic Ali chusteczki i moze jakies 2 kapelusiki bo po Lucji to wszystko male jest-niestety moja Lusia ma duza glowe :rofl2:
Ala nosi teraz chyba 98,zreszta co inna firma ma rozne rozmiary!!
Hania to samo robi, wywala wszystkie ciuchy z szafki, już nawet nie układam, bo zkoda czasu. A rozmiar nosi 86, kupuję już teraz na 92.
Ja wlasnie wróciłam z wizyty, jade do szpitala :-(
Ja mam za wysokie cisnienie i obrzęki, a mała ma za wysokie tętno (podejrzenie gestozy), jestem załamana:-:)-:)-( Mam nadzieje, ze wróce jeszcze w dwupaku i to jaknajszybciej... 3majcie sie!

Ryczeć mi się chce!!! ;(
Wiem jak się czujesz, ja 3 tygodnie przed terminem trafiłam do szpitala z tego samego powodu. Ale u mnie się to okazał chyba stres, bo w szpitalu było ze mną wsio ok;-). Ale wiesz, mi się wydaje, że skoro tętno dzidzi jest wysokie to może oni cię już sami rozpakują co? Oczywiście mam nadzieję, że nie:-).

Miłego dnia życzę wszystkim;-).

reklama
Witam!
Czy jest tu jakas dziewczyna w mojej sytuacji? Poradzcie mi co robic?!
Mam 16 lat... jestem w zmoim chlopakiem prawie rok.. i uprawiam z nim sex..
Niestety pech chciał.. ze zaszlam w ciaze.. mimo antykoncepcji!! Jak powiedziec o tym rodzicom???? :-(

Do góry