reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

;-)Witajcie Dziewuszki:):biggrin2:
ja już po indywidualnych:)na szczęście :tak:
nie wiem czy to ta pogoda na mnie tak wpływa czy co,ale cały czas ziewam,spać mi się chce i strasznie jestem osłabiona:-:)-(
w nocy zdechł mój chomiczek taki słodziuteńki tak płakałam jak by ktoś umarł ,może to dziwne ,ale ja kocham zwierzęta i mam bardzo miękkie serducho:-:)-(

ja nad waszym pisaniem :no: nadążam :-p
Trzymam za was kciuki:)

moje maleństwo nie daje mi spokoju cały czas kopie, wierci się w mym brzuszku ...to jest cudowne

reklama
Kingusia rozumiem co czujesz, mój Michaś raz dał takiego czadu że po 20 minutach juz wzięła 3 tabsy na bol glowy i nadal mnie bolała.
7 godzin mi płakał od 17 do 24 non stopem!! Bez 30 sekund przerwy i to nawet nie płacz tylko taka histeria ze mi sie płakać chciało, on darł sie w niebogłosy, bolał go brzuszek, ja byłam wściekła bo biedactwo sie namęczyło, nakrzyczało, a ja nie moglam nic zrobic. Dalam mu koperek, nic, dalam mu espumisan, nic, nic, dostal kilka kropel wody, nic. Cieple oklady na brzuszek, nic nie pomoglo, w koncu nozki w gorze trzymalam i masowalam mu brzuszek tak jak idą wskazówki zegara i dalam mu bobotic, i po 7 godzinach o 24 zjadł butle 120 i spał mi do 6 rano! i obudzil sie na jedzenie i znowu spał i tak nastepny caly dzien az do 18 bo znowu sie zaczęło!
Poszlam do apteki, kupiłam mu plantex taką herbatke! Od razu przeszło! Jakby reką odjął,teraz przepajam go profilaktycznie raz dziennie i nawet jednej kolki nie ma! A kupy robi piękne. Bo wczesniej robil raz na 2 dni i go bolał brzuś, teraz robi 3 razy dziennie :)

Naprawde na kolki polecam plantex, z tym ze drogi bo 11 zł 10 saszetek czyli 10 herbatek, ale według mnie warto.
Tylko nie wiem czy tam u Ciebie będzie.

Witajcie:) od paru dni Was podczytuje i czy mogłabym się do Was przyłączyć??? jestem młodą mamą prawie 3- miesięcznego Kubusia, mam 19 lat, no prawie 20 i jestem z Mielca:)
Witaj!!!!
patrycjo chce nowy zrobic ale tego starego nie umie usunąć:(.ja juz mam drugie dziecko,córke.urodziłam ja tuz po tobie:)11lutego.2010:)
Ja swojego Kubusia urodziłam w tym samym dniu :):):):)

A u nas dziś nerwówka......czekałam na wyniki rekrutacji do przedszkoli ale na szczescie nie było sensu sie tak denerwować bo Sebuś od września idzie do przedszkola :))):)):))) Ciesze sie z tego bardzo bo w końcu bedziie troche wsród dzieci :))))

patrycjo chce nowy zrobic ale tego starego nie umie usunąć:(.ja juz mam drugie dziecko,córke.urodziłam ja tuz po tobie:)11lutego.2010:)
wejdź w ustawienia i poszukaj z boku zakładki sygnatura najlepiej skasuj sobie cały tekst z białego okienka gdzie możesz pisać i i zrób nowe suwaczki i wklej je tam w to miejsce:)
Witaj!!!!
Ja swojego Kubusia urodziłam w tym samym dniu :):):):)

A u nas dziś nerwówka......czekałam na wyniki rekrutacji do przedszkoli ale na szczescie nie było sensu sie tak denerwować bo Sebuś od września idzie do przedszkola :))):)):))) Ciesze sie z tego bardzo bo w końcu bedziie troche wsród dzieci :))))
gratulacje dla Sebastianka że zostanie przedszkolaczkiem:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Czesc dziewczynki :* Nie bylo mnie troche ale przeczytalam wszystkie wpisy :) Troche mi to zajelo hehe. Zaczelam juz odpisywac i wysiadly mi korki i sie wszytsko skasowalo i teraz juz nie pamieram co do kogo mialam napisac :p

U mnie bardzo dobrze, wczoraj bylam na usg, pierwsze USG :) Bylo super, coprawda lezalam tak ze nie widzialam monitora ale bylam z moim kochanym P i jak zobaczylam ten blysk w oku i jego usmiech to poprostu az mnie w serduszku scisnelo, i potem jak posluchalismy serduszka to juz wogole. Wzruszenie na maxa :) Pan doktor bardzo mily. Przeprosil ze tak krotko trwala wizyta ale nie bylo go 3 tyg i bylo wczoraj 40 osob zapisanych i musial sie streszczac, ale obiecal ze nastepna bedzie dluzsza :) No i najwazniejsze ze powiedzial ze dzidzia rozwija sie dobrze :) I wszystko z ciaza jest ok:) Ale sie ciesze :) Od wczoraj mnie rozpiera radosc.
Ale dzisiaj to jestem tak zmeczona ze lepiej nie mowic normalnie padam. Brzuszek coraz wiekszy, juz sie w zadne spodnie nie mieszcze :) W szkole jeszcze nie wiedza wiec musze chodzic w bluzach w takich ktorych nie widac, ale daje rade :)
Dodaje zdjecia, moze nie sa zbyt wyrazne bo robione telefonem ale zawsze cos :)

Załączniki

• 20100427(001).jpg
    20100427(001).jpg
    16,3 KB · Wyświetleń: 33
  • 20100427(002).jpg
    20100427(002).jpg
    14,4 KB · Wyświetleń: 29
  • Zdjęcie028.jpg
    Zdjęcie028.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 44
Violett no pięknie pięknie :) a zdjecia jakieś dostałaś na pamiątkę? ja mam zdjecia z 14 tc niesamowite jak te maluchy rosną :D teraz jestem w 21tc i lekarz mi powiedział ze Alexa już nie na długość będziemy sprawdzać ale wagowo i ma 320g :D:D:D ale uczucie niesamowite :p a jakie masz witaminki?

Tak tak dostalam, te trzy ktore sa na zdjeciu to moje na pamietakie. A co do witaminek to narazie mam tylko kwas foliowy, bo dopiero w tamtym tygodniu robilam badania krwi, wiec teraz wizyta 7 maja wiec napwno cos dostane :)

Czesc dziewczynki :* Nie bylo mnie troche ale przeczytalam wszystkie wpisy :) Troche mi to zajelo hehe. Zaczelam juz odpisywac i wysiadly mi korki i sie wszytsko skasowalo i teraz juz nie pamieram co do kogo mialam napisac :p

U mnie bardzo dobrze, wczoraj bylam na usg, pierwsze USG :) Bylo super, coprawda lezalam tak ze nie widzialam monitora ale bylam z moim kochanym P i jak zobaczylam ten blysk w oku i jego usmiech to poprostu az mnie w serduszku scisnelo, i potem jak posluchalismy serduszka to juz wogole. Wzruszenie na maxa :) Pan doktor bardzo mily. Przeprosil ze tak krotko trwala wizyta ale nie bylo go 3 tyg i bylo wczoraj 40 osob zapisanych i musial sie streszczac, ale obiecal ze nastepna bedzie dluzsza :) No i najwazniejsze ze powiedzial ze dzidzia rozwija sie dobrze :) I wszystko z ciaza jest ok:) Ale sie ciesze :) Od wczoraj mnie rozpiera radosc.
Ale dzisiaj to jestem tak zmeczona ze lepiej nie mowic normalnie padam. Brzuszek coraz wiekszy, juz sie w zadne spodnie nie mieszcze :) W szkole jeszcze nie wiedza wiec musze chodzic w bluzach w takich ktorych nie widac, ale daje rade :)
Dodaje zdjecia, moze nie sa zbyt wyrazne bo robione telefonem ale zawsze cos :)
słodki brzuszek i maleństwo:) jej... a tak nie dawno też miałam taką kruszynę w brzuchu, a teraz mój słodki Pulpecik rośnie, że hej:)

hej Mamuśki :)
to normalne że źle sypiam w nocy przez ból brzucha? taki jak na okres wiercę się niemożliwie wcześniej tak nie miałam i nie znam tego bulu :(

reklama
hej Mamuśki :)
to normalne że źle sypiam w nocy przez ból brzucha? taki jak na okres wiercę się niemożliwie wcześniej tak nie miałam i nie znam tego bulu :(

niestety normalne:sorry: brzuszek będzie coraz większy i coraz gorzej się będzie spało:sorry: i ciągnięcię, bóle brzucha i skurcze w łydkach och skąd ja to znam... :sorry:

Do góry