reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

malusia nie patrz na to czy imie jest popularne czy nie, po prostu daj córci takie jakie Ci się podoba i żeby córcia sie później wstydzić nie musiała :-p niby Zuzanna też teraz popularne jest ale jakoś nie zwracałam na to uwagi, tym bardziej, że w swojej miejscowości znam tylko jedną Zuzannę :tak:
Z imion dla chłopców podoba mi się: Maksymilian, Błażej, Filip, Kacper, Nikodem i Aleks :tak::-)

reklama
malusia ja miałam 2 opcje dziewczynka Julka chłopczyk Kacper:-) teraz podoba mi sie jeszcze Łukasz, Artur, Filip, Krzyś i Mateusz

enssen-ciezka sytuacja, towj syn cierpi z powodu tej sytuacji, najlepiej byloby zdecydowac czy jestescie razem czy nie bo maly nie wie co sie dzieje, bo raz tata jest a raz go nie ma...
ja jestem zla na mojego K. chce jechac z malym do mojej przyjaciolki, do anglii,na jakis tydzien, a on jest przeciwny, w sumie to mu sie nie dziwie ale z drugiej strony, nie chce byc uwiazana i on chyba mysli ze bede siedziec z tylkiem w domu i na niego czekac,tak jak moja mama na ojca, nigdy nie mogla nic zrobic bo ojciec jej zabranial, nie chce miec tak samo, a wszystko na to wskazuje:/
nie wiem co zrobic zeby tak nie bylo

Tylko widzicie - to wszystko nie jest takie proste. Tu - w domu rodzinnym wiem, że ma wszystko .. a jak wyniose się nie mogę liczyć ani na pomoc, ani na wsparcie mojej rodziny. Powiedzieli, że się mnie wyrzekną. :(

Dzieki za propozycje :* Chyba wybiore miedzy- Igorem, Filipem, Jakubem a Arturem :) jeszcze mam troche czasu, ale wiecie jak to jest z blizniakami, napewno beda sie wczesniej pchac na ten swiat ;)

Umi2 tak jestem z Rzeszowa :D od urodzenia tutaj mieszkam przynajmiej narazie ;p narazie się nie uczę zrezygnowałam ze studiów fizjoterapi może dlatego że był za trudny dla mnie :/ ale nie poddam się i idę jeszcze raz tylko że na inny kierunek , może kulturystyka a może europeistyka :D albo pedagogika hehe zobaczymy ;p

Co do małej to jest strasznie podobna do dziadka i ojca dziecka :D do mnie nie :( może się później to zmieni zobaczymy a zabków ma już 14 :D szaleje ;p

Enssne hmm masz trudną sytuację ale też podobną do mojej , tylko że moi od początku byli przeciwni może dlatego że ojciec mojego dziecka jest młodszy odemnie :/ i cała rodzinka jest przeciwko niemu , teraz wyjechał do Słupska swojego miasta rodzinnego tam pracuje i zarabia na mieszkanie przesyła pieniądze na małą , ale i tak każdy chce żebym już z nim kompletnie skończyła ... bo ojciec by nigdy nie zostawił swojego dziecka ... a ja już mam dość ..

No nic idę na spacerek z małą i do solarium trzeba się jakoś opalić bo pogoda dzisiaj nie dopisuje ;p
Malusia co do imion to dla dziewczynki zawsze mi sie podobała Julcia , Milenka , a dla chłopczyka Jakub i Sebastian :D

Jeszcze na dodatek, mój X. nie ma teraz gdzie mieszkać, bo nie ma rodziców, brat wyjeżdża - mieszkanie będzie sprzedane. A ja nie wiem jak mu pomóc - czemu oni nie rozumieją, że X. naprawdę kocha małego, i mimo, że między Nami nie było idealnie - teraz wiem, że mnie kocha. Bo walczy, bo przyjeżdża, widzę jak kochaja się z dzieckiem. Z jednej strony boje się ryzyka, a z drugiej strony nie wyobrażam sobie życia bez Niego. Nie wiem co robić. :(

clio87 Gratuluje syneczka ;)
umi2 Dziękuje ;) to fakt że mnie nie było ale teraz znalazłam trochę czasu żeby posiedzieć na BB
sochi Dzięki ;] A co do Twojej sytuacji współczuję i ściskam :baffled: Ja nie wiem czy umiałabym wybaczyć..nie byłam w takiej sytuacji i nie wiem jak bym się zachowała ale na pewno nie dałabym rady z kimś kto zrobił coś takiego sypiać. Widziałabym wtedy tą jego babkę... Odrażające ,aż mnie w żołądku ściska na myśl co musisz teraz przeżywać.. :-(Jednak moim zdaniem nie powinnaś do niego wracać tylko ze względu na dziecko. o sobie też pomyśl i w dodatku nie byłabym pewna czy dziecko w takim związku ,, na siłę" będzie szczęśliwe.Mam nadzieje że ten Twój mąż przyjdzie do Ciebie na kolanach klepiąc się w głowę. Napisz co na to Twoi i jego rodzice ..:szok:

Hej Mamuśki :-)
Kasiuch synuś będzie miał na imię Alex :tak: mój B wybierał bo ja wybierałam dla dziewczynki Amelia ;-) z synusia ciesze się bardzo bo to wyzwanie będzie ogromne :rofl2: moja najważniejsza rola w życiu :laugh2: i co to z tym testem ciążowym bo nie umiałam się doczytać na poprzednich stronach :-p:sorry:

AguśZakochana dziękuję bardzo synusie są cool :cool2::rolleyes:

malusia88 mnie się jeszcze Tymon podobało a mojemu B Gabriel, ale za dużo skrzydeł w nazwach bo i nazwisko skrzydlate i jeszcze imię :laugh2:i będzie Alex

Mamuśki pogoda mnie dobija :-( u mnie dzisiaj leje i jest do dupy :crazy: z łazienki skożystać nie moge bo za kafelkowanie się hrabia(facet od teściowej) zabrał ... 23 nas zastanie jakbym miała czekać :no: miseczka sprawdza się w ekstremalnych sytuacjach haha :-p a jak u was?

Widze dużo nowych mamuś :-) i jak tak czytam to też lekko nie macie :eek:

reklama
Matko dziewczyny ale naskrobayscie, widze ze dzisiaj w łozeczku mam lekturke do poczytania :)
No wiec napisze wam tylko ze bylam dzis u tego ginekologa, dziecko bardzo dobrze sie rozwija :) Pani doktor dalami cala siate gazetek i ulotek probke kremu i takie tak o ciazy. Zwazyla mnie zmierzyla cisnienie dala skierowanie na badania:)
No i juz po rozmowie z wychowawczynia. Zareagowala dobrze, zapytala tylko czy nie wiem co to sa srodki antykoncepcyjne i ze juz trudno ale ze sie cieszy ze powie innym naucziela i ze damy rade :) az sie zdziwilam :)
A teraz lece napisze wieczorkiem posta jak przeczytam wszystko :)
buziaki:*

Do góry