reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Asheara oj tak oszaleli ;) Wreszcie i ja nie czuje sie w domu jak intruz tylko miła atmosfera jest ;)

Co do czasu.. Boze dopiero co od ginekologa wyszłam i sie dowiedzialam o ciąży a moj mały jutro juz 3 tygodnie bedzie miał! Leci jak opętany czas... Clio wlasnie ja tez niedawno co pamietam a Ty pisalaś ze zaszlas w ciaze i wogole... Asheara nie zapomne jak jej Damiano mial miecha... Boshe... Czas leci jak opętany nie da sie zatrzymac...A momentami chciałoby sie ;)

Moj synus jak sie urodzil to wykapany dziadek.. Pozniej wykapany tatuś.. A teraz coraz bardziej do mnie robi sie podobny :) A i tak milion razy sie to zmieni :p

Dziś wybieram sie na miasto kupić sobie ciuszki jakieś bo nie mam w czym chodzić, kupić małemu z 5 najzwyklejszych kaftaników, bo juz mi wyrósł... ;/ i mam same spodenki a kaftaniki są za małe, a drugie za duze i nie mam co mu założyć. Musze wywołać zdjęcia małego i kupić mu pampersiaki... Bo chyba od happy ma uczulenie, ma takie maniunie krosteczki czerwone na pupie i tu gdzie pampersiak jest.. Wiec musze inne teraz kupic... :)
Tylko sloneczka nie ma, pogoda taka sobie jest. Ale cóż.. Musze wyjsc bo juz tyle czasu w domu siedze ze juz mam dość :p

Własnie dziewczyny mi pokarm zanika.. ;/ Mały possie 15 minut i pozniej wyjme cycka mu i sprawdzam i juz nic nie mam!! A on sie dlatego denerwuje i nie dojada! Jak mu wczoraj dałam modyfikowane mleko, Bebilon to zjadł tylko 60 ml i to w tempie pol minuty moze!!!! Taki był głodny ze juz tego smoka z butelki to calego mial w buzi i aż tą obwódke do ust sobie wpychał! A tak sie najadł ze od razu usnął i spał mi 6 godzin! I pozniej w nocy go piersia karmiłam i do tej pory to co 20 minut chce cycka i to je po 40 po 50 minut!!! Na kartce od wczoraj od 19 zapisuje sobie, od ktorej do ktorej je i czy modyfikowane czy normalne.. I po 2 dniach zobacze czy on tak marudzi bo sie nie najada.. Czy ja cos zjadłam.. W co wątpie bo teraz to ja jade na 4 skladnikach! Ogólnie on wymaga wiecej jedzenia niz ja mam w piersiach!
Aha i ważyłam go! waży 4200 juz!!! o_O Szok normalnie

Coś czuje ze bede musiala go karmic sztucznym mlekiem. Narazie je i z butli i z cycka (bo karmie przez oslonke, i mleko ogolnie szybko i duzo leci.. ale leci te 20 minut a pozniej konczy sie... ;/)
ogolnie ide wlasnie go nakarmić i wyszykować na spacer nas ;)

artystko - nie poddawaj sie. Wiem jak to jest, tez mialam taki okres ze pokarm mi zanikal ale to jest kryzys laktacyjny ktory przychodzi w 3tygodniu i w 3miesiacu.
Karm Miśka piersia, pij herbatki laktacyjne, w wolnym czasie stymuluj ssanie laktatorem...
Ja przy kryzysie odstawilam malego a potem zalowalam i marzylam zebym karmic piersia spowrotem...
a moze te krostki to potowki? moze teraz jest coraz cieplej, pampersik gruby.. no bo wyskoczyly mu tylko na pupie? a moze ma uczulenie na krem na odparzenia?

Artystka ja miałam podobnie z pokarmem ale już po tygodniu karmiłam modyfikowanym. No ale na Bebilon to nie było mnie stać bo na początku to mało idzie mleczka a potem... Wielka pucha będzie starczała na jakieś 5-6 dni. Ja karmię NAN-em w dużych opakowaniach. Małemu smakuje:)
Asheara masz rację ja momentami żałuję, że nie walczyłam(choć miałąm taki okres, że laktator non stop przy piersi no ale mały już nie chciał piersi:(
Artystka staraj się:)

Ostatnia edycja:
Artystka nie odstawiaj Miśka od piersi :no: bo będziesz później żałowała. Ja tylko piersią karmiłam troche ponad miesiąc później zaczęłam już dokarmiać , bo miałam właśnie tak jak Ty mleka było mało a Zuza jadła po 50 minut co pół godziny i już po prostu rady nie dawałam :dry: ale strasznie żałowałam, że nie karmiłam dłużej :sorry2: Tak jak Asheara pisała pij herbatki laktacyjne, czasami pomagają :tak::tak:

Asheara widzę, że w końcu się odezwałaś :-) jak tam Damianek ? kurcze on już pół roku będzie miał, jak ten czas leci ;-)

U nas przygotowania do roczku. Zastanawiam się co zrobić. Niby "torcik" mam już wypróbowany i myślę, że właśnie taki zrobię :tak: Prezent dla Zuzanki już dawno kupiliśmy, teraz tylko czeka na urodzinki :tak::-)
A tak poza tym to mała dalej budzi nam się w nocy, może już nie aż tak dużo razy ale z 3 razy pobudka jest :-p

Hey:) ja właśnie wróciłam ze szkoły...ufff...
9 godzin lekcyjnych powiem wam ze to jest meczące i mam powolutku dość...:( ale nic tak nie cieszy jak kopniaczki małego:**
ja już po obiadku :) nadeszła mnie ochota na lody wiec wysyłam teraz mojego do sklepu :)

Artystka ja miałam tak samo jak Ty , pokarm mi zanikał. Ja ogólnie karmiłam niecały miesiąc i ja nie żałuje że odstawiłam małą od cycka. Nie dość że mogłam zrobić więcej rzeczy to jeszcze mała nie płakała, że więcej nie może zjeść tylko miała butle i jadła ile chciała :)

a ja dziś zapisałam się na prawko :D w poniedziałek zaczynam teorie później jazdy ;D zobaczymy jak to będzie ;P

zapominałabym zapisuję Łucję do ginekologa dziecięcego bo wejście do pochwy ma zrośnięte.

Ostatnia edycja:
Artystka ja miałam podobnie z pokarmem ale już po tygodniu karmiłam modyfikowanym. No ale na Bebilon to nie było mnie stać bo na początku to mało idzie mleczka a potem... Wielka pucha będzie starczała na jakieś 5-6 dni. Ja karmię NAN-em w dużych opakowaniach. Małemu smakuje:)
Asheara masz rację ja momentami żałuję, że nie walczyłam(choć miałąm taki okres, że laktator non stop przy piersi no ale mały już nie chciał piersi:(
Artystka staraj się:)
dokladnie u mnie male bebiko(350g) starcza na jakies 2-3 dni....

Artystka ja miałam tak samo jak Ty , pokarm mi zanikał. Ja ogólnie karmiłam niecały miesiąc i ja nie żałuje że odstawiłam małą od cycka. Nie dość że mogłam zrobić więcej rzeczy to jeszcze mała nie płakała, że więcej nie może zjeść tylko miała butle i jadła ile chciała :)

a ja dziś zapisałam się na prawko :D w poniedziałek zaczynam teorie później jazdy ;D zobaczymy jak to będzie ;P

zapominałabym zapisuję Łucję do ginekologa dziecięcego bo wejście do pochwy ma zrośnięte.
zgodze sie wygoda jest i dziecko najedzone i radosne....ale karmienie piersia tansze ze tak to okresle....

reklama
Tak jak dziewczyny piszą, spróbuj atrystka pokarmić jeszcze piersią... ;-) pij cherbatki laktacyjne. Tylko nie kupuj tych w granulkach bo sa do d**y ;-)

taką piłam:
Fito-Mix nr 4, fix, mlekopedne, 2g, HERBAPOL-PRUSZK - cena: 6.21 PLN Internetowa Apteka Gdańska Olsztyn - pkt.pl
mi poleciła ją sąsiadka no i jak urodziłam drugiego synka miałam kryzys w drugim dniu bo mały był cały czas przy piersi i wypiłam ze 3 takie cherbatki i musiałam przestac bo znów miałam za duzo mleka :-D w szpitalu tez mi ją polecili ;-)

Do góry