reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Wiec tak, do szpitala pojechalismy o 20 o 21 bylam juz na patologi, pozniej meczyli mnie badac ciagac po zabiegowkach a o 1:30 wyladowalam na traku, te wredne kur... meczyly mnie co 30 min, mordowalam sie do 10 rano z moimi nieregolarnymi ale silnymi skurczami do 10 rano, o 10 podlaczyli mi oxy i sie zaczely coraz czestrze skurcze, cala juz mokra z wysilku wyciagnelam sobie z torby mp4 i sluchalam techniawki na maksa:-) od godz 13 mialam takie skurcze ze staralam sie nawet spiewac ale czasami nie dawalam rady, caly czas polozne wpychaly mi lapy w krocze i sprawdzaly rozwarcie ktore stalo w miejscu bo szyjka twarda jak cholera.... od 10 mialam ciagle 4 cm, myslalam ze umieram o 14 wlazlam na pilke i dziukalam, ale nic nie dalo mordowalam sie na niej jak nie wiem co....polozylam sie na wyro i babka mi raz masowala szyjke polecialo troche wody....pozniej znowu rozmasowala bo juz nie moglam z bolu w koncu miej wiecej o 15:30 zaczelam sie drzec w nieboglosy zeby mnie od oxy odpiely bo "srac mi sie chce" a one do mnie ze na lozeczko i rodzimy:-) okazalo sie ze rozwarcie juz 10 cm... kazaly mi przec i oddychac a ja w panice i z bolu tylko ryczalam i co jakis czas tylko oddychalam prawidlowo:-) w konci chwilke przed 16 mala byla juz prawie na swiecie, wtedy one do mnie ze juz glowke widac i kazaly mi mocno przec...ja z boli i paniki zaczelam krzyczec zeby ciela bo mala nie wyjdzie po trzech parciach mala byla juz ze mna rowniusio o 16:-) przez jakies 30 minut trzymalam polozna za reke i to tak ze jej krew przestala dochodzic:-):-):-) tak pamietam przyjscie na swiat mojej krolewny:-D:-D

reklama
Jezu snoopy tyle godzin,az nie umiem sobie tego wyobrazic :(
u mnie to byl miod z tego co czytam o 5 pierwszy skorcz o 11:55 bylo po wszuytskim ;/
Ale juz po wszystkiem,ten bol sie szybko zapomina nie?

Jak mi mala polozyli ma brzuchu to polozna spytala czy bolalo az tak bardzo a ja do niej ze co bolalo?? i sie ze mnie smiac zaczely bo jeczalam z bolu a pozniej to juz krzyczalam:-D teraz jak macica mi sie kurczy to mam wrazenie ze druga dzidzie zaraz urodze:-D normalnie tak mocno kocham Alusie ze nie potrafie tego slowami wyrazic, tak jest cudna i boska i tylko nasza:-) i nawet sama ja dzisiaj wykapalam, moja mama nadzorowala i mnie to wkurzalo bo sie wcinala i ubrac mi pomagala jak bym sama nie umiala....:-/

Witam kobitki,
Snoopy nio niezle przezycia mialas bidulko, ale na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo:-)
ale to chyba nie kazdej przecinaja krocze nie???
Pum@ gratuluje szczesliwej rodzinki, i oby tak dalej:-)

W moim szpitalu z tego co wiem to nie nacinają jeśli nie widzą potrzeby, ale ja i tak nastawiam sie że natna i że będe miała ciężki poród... Wole być pozytywnie zaskoczona niż negatywnie... Na początku bałam sie strasznie ale już mi przeszło i czekam z niecierpliwością na poród bo przecież tyle kobiet decyduje sie na drugie dziecko mimo to że wiedzą jaki to ból więc nie ja pierwsza i noe ostatnia, a wszystko da sie przeżyć... No i w finale zobacze swoje maleństwo...

Snoopy no ty już nas kobieto nie męcz... Dawaj te fotki, bo piszesz że taka śliczna, i my też chcemy ujrzeć twą księżniczke...:tak:

Witam Was Kochane po dlugiej nieobecnosci :-)
Piekna pogode mamy ,wsam raz na opalanie i pikniki :happy:

Przedewszystkim skladam spozniona zyczonka dla wszystkich obecnych i przyszlych Mamus..DUUUZO ZDROWKA I POCIECHY Z DZIECI ;-)

Oliwko ... wspolczuje Ci ze akurat musialo Cie to spotkac :-( nie bede pisac co masz robic bo sama wiesz,Jestes silna Kobietka a Znasz Go lepiej od Nas wszystkich !! NIC go nieusprawiadliwia ale mam nadzieje ze juz NIGDY na Ciebie ani dzieci reki nie podniesie !! !! !!

snoopy12 jeszcze raz GRATULUJE :happy: DZielna Babka z Ciebie no i wielki szaczuneczek dla J :tak: ja rowniez czekam na zdjecie malej Alicjii :rofl2:

ania_zywa wiem ze urodzinki mialam ..juz dawno.. :-) ale Wszystkiego Najlepszego !! !! Duzo zdrowka i szczescia,awansu i robotnika zycze Ci :rofl2:
A co do Twojego ex ... musze powiedziec ze ma tupet :baffled: Oby tylko dal na ta szczepionke !!

WITAM nowe mamusie na forum ;-)

Mnie nie bylo tak dlugo bo wyladowalam w szpitalu :dry: ehh szkoda gadac :crazy:

Pozdrawiam ...

Ello :) Ja wczoraj byłam z Nicole u lekarza na kontroli i u szczepienia,którego Nica nie dostała,bo okazało się,że można kupić szczepionkę,dzięki której Mała zamiast 4 ukuć będzie miała 2 + 1 na rotawirusy. Zamówiliśmy z M.szczepionki w aptece i zapłaciliśmy 500 złotych,a czeka nas jeszcze jedna na rotawirusy i 3 przeciw pneumokokom...2000 jak nic,ale co zrobić jeśli chce się mieć zdrową dzidzię :):tak::tak::tak:

Snoopy Gratuluję :-)

reklama
A nie szkoda Wam tych 500 zl ? przeciez tak czy tak Nica bedzie plakac podczas szczepienia !! Nie zebym byla wyrodna matka :rofl2: My tez planowalismy kupic szczepionki w aptece ale w ostatnije chwli zrezygnowalismy !!
I ile musiscie teraz czekac na ta szczepionke ?

Do góry